Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

mandag den 14. april 2014

Drivhuset.......
........er et fantastisk sted at krybe i læ når nu den danske forårsvind så resolut har bestemt sig for at feje igennem haven igen. Derinde er der lunt og godt - uden for ved plantebordet er det en anelse koldt for fingrene at potte op - men hvad gør det når drivhusets lune venter.

Jeg er laaaaaaangt bag ud på såfronten i år....tiden har bare ikke for alvor været til det.....men nu er ærteblomsterne endelig lagt i blød og sommerblomsterne sået i div. så aggregater. 

Som I kan se herunder er mine små solhatte nu efter et par uger begyndt at danne det først bladpar over kimbladene og snart vil de også kræve at blive pottet op. Indtil nu har de stået i udestuen men i dag rykker de ud i drivhuset. 

I år har jeg købt frø af en ny solhat jeg ikke før har afprøvet - så den er jeg lidt spændt på. Indtil videre må jeg sige at spirerprocenten har været høj da 18 ud af 20 frø har valgt at kigge frem. Nu er det så bare spændende at se hvor mange der fremadrettet bliver til grokraftige planter.

Håber også at I har fundet en måde at nyde dagen på trods blæst.


Læs evt. mere her om såning af purpursolhatte.

30 kommentarer:

 1. Vilka härliga vårbilder, jag vill också ha ett växthus!

  /Jenny

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen i haven min Jenny - hyggeligt du kigger ind.

   *SMILER* - det kan jeg sørme godt forstå.....og især på kølige dage hvor vindene fejer gennem haven er det helt fantastisk at kunne være ude inde ;0)

   Slet
 2. Dejlige forårsbilleder! - Man kan jo heldigvis ikke SE blæsevejret ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - det er der noget om søde Nana - nærbillederne af blomster må vente til en anden dag - så der ikke er så mange stiber i dem som idag ;0)

   Slet
 3. Det ser underbart ut. Förstår precis vad du menar med hur skönt det är att ha ett växthus att smita in i när vädret inte är så gosigt.

  Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak du skønne.....ja det er godt med et lille vindskjul - og varmen er dejlig intens derinde selv om vinden fejer rundt uden for ;0)

   Slet
 4. Hej Dorthe.Jeg synes nu at du har godt gang i frøsåningen...........har heller ikke nået at så sommerblomster endnu.
  Dejligt at vi har vores drivhus hvor vi kan søge ly i det Danske omskiftlige vejr.
  Er i gang med et pottested efter inspiration fra Fru Friis..........har lige vist begyndelsen.
  Men da jeg ville fortsætte i dag..........ja så væltede regnen ned........rigtig surt.
  Spændende med di nye solhat.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - det kan være Jette - men på denne tid plejer jeg nu at have mange små planter og ærteblomster i krukker i drivhuset.....men vi når det som end nok tror du ikke ;0) Lyder super skænt med et pottested.....jeg ville heller ikke være foruden mit ;0)

   Slet
 5. Hvem der havde et drivhus..jeg kan forestille mig hvor dejligt det må være at kunne sidde der og kigge ud på blæst og regn. Skønne billeder..;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Linda.....ja du må i gang med at bygge......mon ikke der kan findes plads til et lille et - I april er det en guds gave at kunne side inde og kigge ud som du skriver ;0) Vores stod i haven da vi købte huset....hvor heldig har man lov at være - blot har vi flyttet det fra den ene ende af haven til den anden.

   Slet
 6. Ja drivhuset er en dejlig opfindelse. Jeg har kun haft mit i 3 år og det er en af de bedste investeringer jeg har gjort. Når jeg nu har påskeferie og vejret ikke er til haven så er det jo skønt at gå i drivhuset og plante, så og prikle lidt :-) Spændende med dine nye solhatte.
  KH Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh det lyder skønt med Påskeferie Anne.....håber du får nogle gode dage i drivhus og have ;0)

   Slet
 7. Du når det nok, det ser rigtigt dejligt ud i dit drivhus, dejligt at kunne nyde varmen, planterne, lyset og måske en lille kop kaffe eller te :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ....ja jeg er sikker på du har ret - igen idag har det været drivhusvejr for de der er så heldige...for uh hvor er vinden barsk :0)

   Slet
 8. Underbara bilder på ditt fina växthus. Allt ser såå vårfint ut.
  Kram Anna

  SvarSlet
 9. Hvis ikke du skulle have succes med solhat, hvem sku´ så. Jeg har desværre ikke gode erfaringer med dem, men nu har jeg nærlæst dine anvisninger og så kan det være det går bedre.
  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* tak Ole....øvelse gør som bekendt mester og jeg har efter hånden prøvet det nogle gange......og det er faktisk meget lige til ;0) Dog har jeg da også prøvet frø der bare ikke var særlig spire venlige.....det har vi vist alle ;0) Pøj pøj med såningen når du kommer dertil ;0)

   Slet
 10. Hej Dorthe
  Jeg har bestemt savnet et drivhus at søge ly i idag. Du har mange fine spirer. Jeg er også gået i gang med at så ærteblomster. Dine skal nok blive store og fine.
  Ha' en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det har været godt med ly Laleh......vinden i Danmark er jo ikke altid stille og rolig ;0) Ja jeg er sikker på de nok skal komme med fine blomster de kære ærteblomstter....duften er indbegrebet af sommer så de må i jorden i dag ;0)

   Slet
 11. Hei! Dette er en drivhusdrøm. Får veldig lyst til å gå inn å nyte. Vet du, jeg fulgte dine såtips for solhatt. Jeg sådde pallida i potter ute og tok dem inn for noen uker siden. De spirer som bare det. Kjempemorsomt.
  Har vært ute i vinden nesten hele dag og delt stauder. Det brenner i kinnene. Håper på en vindstille dag i morgen både hos deg og her.
  Deilig påske! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt at høre Anne.....Pallida bliver du glad for den er lidt vild og svævende i sit udtryk og super skøn ;0) Ikke vindstille her desværre - så kinderne brænder også i dag ;0)

   Slet
 12. Hejsa:-)
  Hvor er det bare en skøn stemning du har skabt dig i og omkring drivhuset!
  Hilsen Anette

  SvarSlet
 13. Det er så dejligt med et drivhus, specielt i foråret og efteråret. Jeg nyder også mit drivhus rigtig meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er lige netop i yderpunkterne at mit drivhus bruges flittigst Bente......slet ikke til at undvære ;0)

   Slet
 14. Ja det var et perfekt sted du havde slået dig ned. Jeg må vidst gøre det samme idag:)
  Min erfaring mht. såning er at der er begrænset tid at indhente ved at så tidligere, så du kan være helt rolig. Det er jeg så også for selvom jeg har heller ikke sået endnu. Jeg har sat lathyrus i blød og vil så dem direkte på stedet idag.
  Det bliver spændende at se din nye solhat - selvfølgelig har du høj spireprocent du har håndelaget på den familie:))
  Jeg er vild med den Chocolate soildier, den må jeg have fingre i engang.
  Ha en dejlig dag - knus herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har nok ret Lisbeth.......så nu slapper jeg lidt af igen ;0) Ofte er det nok mest behovet for at se det spire og gro der sætter gang i vinter såningen frem for nødvendighed fra naturens side ;0)

   De er altså også super skønne Lisbeth.....og kommer du på disse kanter eller vore veje krydses igen i år......ja så har jeg én til dig også ;0)

   Slet
 15. Du skal bestemt ikke være ked af at du er bagud med at få sået og pottet. Det er du ikke den eneste som er. Selv fik jeg også først sommerblomst frøene i jorden i går, og mine solhatte har også først lige fået blade.
  Brugte din opskrift til at så solhatte, og det har været en stor succes - nu skal jeg blot finde ud af hvad jeg skal gøre ved alle de blomster jeg har spiret. Total luksus problem.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt at høre Heike at de skønne purpur solhatte er på vej hos dig også. Tror sommerfuglene og de andre insekter vil sætte stor pris på dem :0) Næh hvad vi ikke nåede i går det når vi i morgen - er det ikke sådan ;0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...