Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

søndag den 6. april 2014

Ude på altanen ............i en krukke står nu min fantastiske smukke "Pixie". Vinterhiet i drivhuset har æren for den overdådige blomstring der nu i et lille uges tid for alvor har taget fart i takt med at flere og flere af de i hundredevis af limegrønne knopper springer ud. 

En overgang var jeg dog lidt urolig for blomstingen da der i den milde vinter var gået bladlus i den.....et par spulinger med vand fra have slangen over flere dage har dog skræmt de fleste af lusene væk, så det ser ud til at den ikke har taget nævneværdig skade.

Den skønne pixie er en af de stedsegrønne klematis og med sin lave tætte vækst gør sig utrolig godt i en krukke. Jeg købte min i marts 2012 og sikke den er vokset siden. I år må jeg hellere prøve at plante den om i en lidt større krukke da den sikkert trænger til lidt mere plads og noget nyt jord til rødderne.Pixie marts 2012

20 kommentarer:

 1. Den er virkelig yndig og en rigtig dejlig ting at have i udestuen. Håber da at lusene har forføjet sig... Smukke billeder af skønheden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla....den er fantastisk og simpelthen så blomsterrig at det er en drøm. Lidt lus er der tilbage men jeg forsøger st skylle dem væk de små grønne - helt er det desværre ikke lykkedes.

   Den står dog ikke i udestuen ...men udenfor udestuen på altanen.....det går simpelthen for hurtigt nu med blomstringen hvis den står inde i varmen om det er udestue eller drivhus. Duften er også alt for intens inde med alle de blomster - det gør sig bedre som en duftende brise i haven når vinden lige blæser i den rigtige retning :0)

   Slet
 2. Den er vel nok flot, så overdådigt den blomstrer og sikke den er vokset siden 2012. Den har ihvertfald ikke taget skade af lusene.
  Kan den tåle at stå ude både nat og dag nu?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej jeg har åbenbart opdaget dem tids nok til at de ikke får ødelagt hele blomstringen Lisbeth....for de kan ellers godt være grådige ;0)

   Ja det kan den og den har stået uden for drivhuset nu i knap 14 dage....men der er jo heller ikke specielt koldt i år - jeg ville nu nok vælge at trække den tilbage til drivhuset hvis vinteren skulle vise sig igen med vedvarende nattefrost - men som det er nu har den det godt :0)

   Slet
 3. Hvor er den altså sød... jeg bliver også i tvivl om den bor ude eller inde...?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den har boet INDE i drivhuset hele vinteren....her har den brugt de lune dage og nætter på at danne knopper og så småt begyndt blomstringen - nu bor den så UDE på altanen.....så kan jeg nyde den både når jeg er ude men ikke mindst når jeg er inde i udestuen eller står i køkkenet og laver mad....en ren win win ;0)

   Slet
 4. Hvor er den altså fantastisk - ja, nogengange ville det slet ikke være så skidt med et drivhus :-)
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* ja et drivhus kan have mange nyttige funktioner søde Lone ;0)

   Slet
 5. hvor er den frodig og helt ideel til en krukke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er den nemlig Marie - helt perfekt :0)

   Slet
 6. Nydelig blomst!

  Klem Vivi

  SvarSlet
 7. Hvor er den bare bedårende, Dorthe. Sikken fryd at have stående på altanen og hilse en velkommen hjem.

  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er ikke så ringe Birgitte og smilet bliver stort og bredt når blikket rammer den ;0)

   Slet
 8. Virkelig smuk clematis. Den kendte jeg ikke til før nu. Må sige at man sagtens kan blive forelsket.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan varmt anbefales Heike ....jeg købte vist min i Bilka....men de har den også på planteskolen har jeg set, så den skulle være til at støve op ;0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...