Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

mandag den 30. april 2012

Hos mig er det stadig anemonetid....


..............nu er de smukke hvide dobbelte anemoner nemlig også sprunget ud. De er fantastik søde når de står der under pæontræet og nikker på deres helt egen specielle måde. Lige inden de springer ud er det ikke til at se at de faktik er dobbelte - men under de yderste kronblade sidder et utal af små fine blade og danner en lille fin hvid ponpon.

Anemonerne her: Anemone nemorosa "Alba Plena" købte jeg sidste år på plantemarkedet ved Hald hovedgård ved Viborg og allerede nu har de bredt sig en smule og danner mere en grøn tue end lige da de blev plantet i haven sidste år i maj.

På søndag er der atter plantemarked  i de smukke omgivelser ved Hald hovedgård og jeg håber at få tid til at køre et smut derud for udvalget plejer at være godt og ikke mindst fristende.

Èn enkelt gang har jeg selv prøvet at stille op derude med en lille bod - det var en succes og super hyggeligt - men tiden er bare ikke lige til det i år da jeg knapt nok har haft tid til at potte mine små frøplante om - men det skal helt sikkert prøves igen engang.

Jeg ønsker jer en god dag i solskin - her lader den dog vente på sig, hvis den da overhovedet kommer frem :0)
18 kommentarer:

 1. Hvor er de kære - de ligner små strutskørter. Jeg må have en have med rigtig jord - forårsvækster i krukker er glimrende, men hvad stiller man op når pladsen er begrænset?

  SvarSlet
  Svar
  1. .....ja begrænsningens kunst er svær ;0)

   Slet
 2. De er meget smukke, og skønt at de allerede har formeret sig lidt. :o)

  SvarSlet
 3. Å så vakre:) Helt til å spise opp:) Det markedet hørtes herlig ut, jeg elsker slike markeder:) Jeg kan gå og gå i timesvis og bare nyte og la meg friste:)

  SvarSlet
 4. Sikke søde anemoner. Jeg havde kun to enkle anemoner, men måske skulle jeg have lidt flere indført i havens 'skov-område' (kan man tale om et skovområde med fire fyretræer!).
  Ærgerligt at det ikke er den kommende weekend, vi skal til Viborg - det kunne ellers have været hyggeligt at tage plantemarkedet ved Hald hovedgård.
  Har lige læst dine tidligere indlæg. Og hvor ser det skønt ud inde i jeres nye udestue. Du må da næsten ikke kunne vente med at få den taget i brug :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja for søren hvor er det ærgeligt Susanne - det ville ellers have været hyggeligt med lidt god selskab ;0)

   Fire fyrtræer danner da et STOOOOOORT skovområde ;0)

   Slet
 5. Skønne anemoner, der er for langt til Hald Hovedgård for mig, ellers ville jeg helt sikkert over og købe anemoner. Håber da du nåede at få sol, her har det været skønt solskin næsten hele dagen.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 6. Ja, de er bare så fine - jeg nyder også mine. Har en del forskellige :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 7. Hej Dorthe. Sikke skønne anemoner - de er bare vildt flotte. Jeg kan godt forstå, at du nyder dem. Det lyder rigtig hyggeligt med plantemarkedet. Man kan sikkert finde nogle lækre sager sådan et sted!

  SvarSlet
 8. Hvor er de altså flotte de skønne anemoner, de ligner små strutskørter til små alfer, kan lige forestille mig deres små ben stikke ud af de fine kjoler :)

  Anemoner er dejlige forårsbebudere og et tiltrængt pift i enhver bøgeskov efter vinteren... nu vi snakker bøgeskov, så har vi spist bøgeis her i dag for vores hæk har lige akkurat vist de grønne snipper på nogle af grenene. Så tak for en ny tradition som jeg lærte sidste år herinde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. .........ja det er en skøn tradition - og ungerne elsker det. Oppe på arbejdet har vi desværre ikke lige et bøgetræ - i stedet bandt vi en rød sløjfe om birketræet - så har ungerne gået og holdt øje med hvornår bladene blev lige så store som museøre - det blev de i sidste uge og det udløste naturligvis en birkeis :0)

   Her hjemme venter ungerne endnu - for havens bøgetræ er endnu ikke sprunget ud :0)

   Slet
 9. .... ih du milde - du ER altså en rigtig anemone-inspirator :) De er fantastisk smukke - fuldt på højde med den svovlgule anemone. Dejligt at du også har navnet på den, så man ikke skal lede i blinde. Jeg tror at det er den samme anemone som Møllebakkehaven viste i går. Ih, hvor I kan :)

  knus Ulla

  SvarSlet
 10. Smukke, smukke!!
  Har aldrig set dem før - dejligt bekendtskab!

  SvarSlet
 11. Jag älskar sippor! Det är den bästa tiden!
  Tack för dina rara hälsningar.
  Jag är ute och jobbar dagarna i ända så jag hinner inte blogga så mycket.
  Ha en skön 1:a Maj
  Annika

  SvarSlet
 12. Jamen ved du hvad; der er den jo! Den smukke fyldte Anemone, Bettina viste på sin blog (Møllebakkehaven)forleden.
  Hvor er det nogle dejlige billeder du har taget af den.
  Også er den købt på Hald hovedgård, det er jo ikke så langt herfra.
  Ha´en dejlig solskins dag.

  Marianne :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. ......Marianne :0) Nej Hald hovedgård er ikke langt fra vores haver ;0)

   Slet
 13. Jeg har også dobbelte anemoner, skal lige have tjekket om det er samme slags som dine, for de er da bare vildt yndige!
  Plantemarkeder, tænker tit på det, men det kræver en del tid!

  SvarSlet
 14. Hvor er det skønne billeder du viser at de kønne små anemoner :-)
  Jeg var så heldig at få en portion af dem fra Bettina med Møllebakkehaven i vinters og jeg elsker dem allerede meget højt.
  Hvor ser det godt ud med udestuen efter at den er blevet malet :-)
  Knus, hanne

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...