Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

tirsdag den 3. april 2012

3 hurtige.........
...............spørgsmål til alle I gode havemennesker og blogvenner :0)

Det er tre vidt forskellige spørgsmål og jeg forventer ikke at I enkeltvis kan og vil svarer på dem alle tre.....men hvis I har erfaringer, gode råd og tips I vil dele så vil jeg blive meget glad - også hvis I ikke har egne erfaringer men i stedet gode tanker omkring det adspurgte.

På forhånd tak: 

 • Er der mon nogen af jer der har erfaringer med rent trægulv kontra det mere døde gulv allá pergo og lign. i en uopvarmet udestue???? Hvor meget arbejder den ene form for gulv i forhold til den anden når der er høje temperatur- og luftfugtighedssvingninger?????? Klinker og fliser er ikke i spil.

 • Vi er ikke helt klare på farven på udestuens indvendige beklædning...........hvid er jo min store drøm, men bliver det for ferskt og blænder det evt. for meget - hvad har I  af erfaringer???

 • I week-enden ændrede jeg mit kommetarfelt fra pop-up vindue til indlejret - meeeeeeen hvorfor kan jeg ikke gå ind og ændre i formateringen????? Altså timestampformat for kommentarer??? Selv om jeg ændre til aktuel tid så frem går aktuel-dansk-tid ikke af den tid der fremkommer når I afgiver en kommentar?????? But why?????

32 kommentarer:

 1. Allerførst; smukke ranunkler, du viser billeder af. Jeg har selv to buketter lige nu, som jeg har fået af min mor - den ene med cremgule blomster og den anden med rent hvide. Ret underligt at tænke på, at jeg først i 1990'erne altid ledte efter ranunkler i blomsterbutikkerne, men de var nærmest ikke til at opdrive, og fandt jeg dem endelig, var de vanvittigt dyre!

  Jeg kan ikke hjælpe med din udestue - ville dog nok selv vælge massivt trægulv. Ville også have hvide vægge - måske hvidmalede træpaneler (a la svensk stil).

  Det sidste problem, du nævner, har længe været der, og Blogger har endnu ikke fået det løst. Jeg har selv efterlyst en løsning på min blog, men det kan ikke løses. Desværre.

  Rigtig god påske :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 2. Spørgsmål 3 først.... (som jeg desværre ikke kender svaret på) Problemet med tidsindstillingen når man ændrer sit kommentarfelt har også bidraget til grå hår hos mig. Jeg har ledt og læst, men uden held, så denne kommentar blot som tillæg til Marlenes svar om at Blogger ikke selv kan løse problemet. Vi må altså vente i spænding...

  Mht. gulve har jeg ingen erfaring... Det er sikkert ikke nok at tænke smag og behag og pris, men som du selv er inde på temperatursvingninger m.v.

  Farve... tja, hvid er min yndlings til vægge, og den bliver sikkert blødt op af planter, så mon ikke det bliver flot? Nu har I jo ikke valgt glas fra gulv til loft, så rummet skal nok kunne bære en hvid farve.

  knus Ulla

  SvarSlet
 3. Jeg har ikke erfaring med trægulvet i udestuen da jeg har fliser, men jeg har hvide vægge og det blænder ikke, men jeg har også alm tag med veluxvinduer, så solen skinner ikke direkte ind. På gulvet er der røde/Terracotta farvede sten, så de giver rummet lidt farve.
  Så hvide vægge og trægulv tror jeg vil være flot. Glæder mig til at se hvad det ender med.
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 4. Hej
  jeg skal selv til at male udestuen og den skal males HVID både inde og ude:) med skønne sommermøbler, planter, lanterner og andre hyggeting... så går man ikke fejl af hvid:) God fornøjelse. Anne Gine

  SvarSlet
 5. Trævæggene i min udestue er malet næsten hvide, dvs. at de har fået et enkelt lag transparrent hvid maling , og det fungerer fint; men jeg tror, at kridhvidt er for hårdt. I begyndelsen (for 10 år siden) var alle vinduesspprosserne nemlig hvide, malet med blank maling, og det måtte jeg have lavet om til mat maling, for det blanke skar i øjnene. Siden da har det fungeret fint (men der er også én antracitgrå mur til at give lidt varme).
  Trægulv har jeg også, og jeg har aldrig haft problemer mht til fugt o.l. Derimod ville jeg i dag have valgt stenfliser, for det er ærligt talt lidt upraktisk med trægulv og mine kelimtæpper, når planter skal vandes, og der rodes med såning og stiklinger.
  Sidsnævnte ville også være meget lettere, hvis jeg havde fået lagt vand ind i orangeriet. I dag ville jeg næsten sige, at det er et must. Har du mon tænkt på det?
  Computerproblemer kan jeg ikke hjælpe dig med. På det felt er jeg håbløs ubehjælpsom.
  Glædelig Påske
  til dig og dine læsere
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 6. Jeg har ingen erfaring med hensyn til træ i en uopvarmet udestue (vi har mursten i vores væksthus), men jeg ville til enhver tid vælge træ alligevel, og jeg tror i øvrigt ikke der bliver problemer.
  Jeg ville også male udestuen hvid indvendig - det giver mere lys og luft, og hvis det bliver for hidsigt, må du tage solbriller på eller lave gardiner :))))))))

  SvarSlet
 7. Desværre kan jeg ikke hjælpe meget.. 1. og 3. spørgsmål aner jeg simpelthen ikke noget om..
  2. spørgsmål kan jeg give min mening om.. Jeg synes det er fint med hvidt, så kan du bløde det op med masser af grønne planer, møbler og nips i andre farver. Alternativt skal du i vert fald stadig male en meget lys farve a la lys blå, støvet lys grøn mm.
  Men det var bare min mening :-)

  SvarSlet
 8. Jeg ville vælge almindeligt trægulv frem for Pergo, da jeg tror det må være stærkere.
  Jeg ved kun at det buldre og brager, når træ trækker sig sammen og udvider sig ved temperaturskift, om det rent faktisk kan klare de voldsomme temperatursvingninger er jeg ikke rigtigt klar over.
  Hvis du har underskåle under alle planter, for at undgå råd og svamp, så skulle det vel nok gå med træ.
  Hvis hvid er din store drøm er det da hvid du skal have!
  Jeg har selv antracitgråt træværk i min udestue, for at undgå for for meget genskær, men som Lene siger, så kan du jo bare lave nogle gardiner, for at komme udenom de problemer.

  SvarSlet
 9. Jeg har selv haft pergo gulve i mit tidligere hus. Det larmer meget når man går på det. Jeg var ved at blive vanvittig hvergang hundene gik over gulvet, så det hører til hjemme i mit hjem.

  Da vi sidst satte stuerne i stand, fravalgte vi den hel hvide farve, og fik i stedet lysegrå sandskurede vægge - nej de drysser ikke. De malede vægger er holdt i en lys sand farve. Hertil kan man lige som med hvidt sætte alt til. og de farver blænder ikke :-)

  Uanset hvad du vælger, så tror jeg, at det bliver flot :-)

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 10. Nydelige blomster! Den røde var helt super!

  SvarSlet
 11. Ingen erfaring med trægulv i uopvarmet havestue, men jeg tror at Pergo er mere modstandsdygtigt over for vand - hvis man spilder lidt. En mulighed er måske Terasseplanker?

  Jeg har brækket hvid på vægge, i loft og lyse klinker i min havestue og er superglad for det. Det bliver ikke så blændende når der er småsprossede vinduer og de går ikke fra loft til gulv allesammen.

  Der er en bug i opsætningen Indlejret, den viser tiden forkert selvom alt er indstillet rigtigt.

  Hvor er dine Ranunkler skønne:) Og tusind tak for tilbuddet om Pallida:)

  SvarSlet
 12. Vores sommerhus er jo lavet i træ, både gulve og vægge og er konstant udsat for temperatursvingninger. Det har vi ingen problemer med. Vi har også hvide vægge - samt en del hvide møbler - og elsker alt det lys det giver. Måske fordi en brækket hvid - som Lisbeth foreslår - nok er nærmere den farve vores vægge har fået med tiden :-).

  God fornøjelse med planlægningen
  Birgitte

  SvarSlet
 13. Jeg har heller ingen erfaringer med trægulve i udestuer. Men i vores nuværende hus har vi vinduer fra gulv til loft i to sider og hvide vægge resten af vejen rundt. Den hvide er ikke kridhvid, men brækket en anelse. Og vi har ingen problemer og jeg er ikke i tvivl om at vi vil vælge det igen, når vi engang skal gen-male. Så hvidt; go-for-it ;-)
  Kan kun nikke genkendende til at tiden viser forkert og vi kan desværre ikke gøre noget ved det, men det er irriterende :(

  SvarSlet
 14. Jeg kan ikke svare på noe - men nyter bildene av Ranunkler :) Lykke til med alt! Hanne

  SvarSlet
 15. Hej. Jeg har ingen erfaring med trægulve i en uopvarmet udestue, men lige i taget tror jeg nok, at levende træ udvider sig og trækker sig sammen og kan tørre hurtigt ud. Umiddelbart tror jeg, det er sværere at holde end et dødt gulv. Så det ville jeg nok vælge.
  De andre spørgsmål, kan jeg ikke svare på.

  SvarSlet
 16. Spørgsmål nr. 2. Brækket hvid er god.
  De 2 andre spørgsmål aner jegn ikke en dyt om :D

  Go´Aften til dig.

  SvarSlet
 17. ........tusind, tusind tak fordi I tog jer tid til at komme med jeres besyv......og det bliver som jeg håbede og drømte om - vi maler hvidt derude når den tid kommer :0)

  Blogger og tidsformatet opgiver jeg bare - det vil jeg ikke bruge mere krudt på at ærger mig over.......men vil dog glædes den dag det retter sig ;0)

  Gulvet......åh hvor er jeg i tvivl - men efter at vi igen har fået snakket med forskellige tømre, tømmerhandler, gulvlæggere og lign. så vejer skålen nok over mod det døde gulv. Da det skulle være mindre følsomt for de temperatur og fugtighedssvingninger der kommer derude......og i og med udestuen er punktstøbt så bliver den også påvirket nedefra.

  Faktisk må jeg også erkende at da der blev lagt forskellige prøver frem for os var det stort set muligt at udpege hvilke der var levende træ og hvilke der var døde........så meget ligner produkterne hinanden i dag. Selvfølgelig bliver der noget med den klikkende lyd fra det døde gulv frem fra levende træ....men da vi jo ikke har hund mere så går det nok - tror jeg.

  Desuden er det døde træ mere modstandsdygtig og noget lettere at holde pænt og rent......og da huset stadig rummer tre dejlige unger og et utal af legekammeratere der løber ind og ud gennem udestuen største delen af året så er det også en væsentlig betragtning syntes jeg ;0)

  .......meeeeeeen.......jeg tænker videre ;0)

  .....igen tak fordi I gad ;0)

  SvarSlet
 18. Mmm- pas på spørgsmålene, men ville bare lige kommentere de skønne ranunkler;-) God påske

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde - håber din har været lige så god som min :0)

   Slet
 19. Jag tittar in och njuter av dina bilder och önskar dig en Glad Påsk
  Kram
  Annika

  SvarSlet
 20. Sikke nogle dejlig ranunkler du har fotograferet. Jeg vil ønske dig en rigtig god påske og kan se, at du har fået gode råd herover. Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er skønne ranunklerne....jeg kan slet ikke få nok af dem ;0)

   Slet
 21. Jeg kan ikke hjælpe.
  Smukke ranunkler.
  Ha´ en god påske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde....selv om den er ved at lakke mod endne nu - men alt godt har en ende :0)

   Slet
 22. Karina Carlsen (Lindelyst)6. april 2012 kl. 20.55

  Hej
  Har ingen svar på dine spørgsmål men vi havde et trægulv til mange penge :) på vores nye loft hvor der ingen hund kom. Og nedenunder har vi et pergo gulv som ikke var det billigste. Og her går der hunde flere gange om dagen + børn og gulvet er ligeså pænt som ny. Hvorimod det dyre trægulv på loftet hvor der kun har gået strømpefødder og ingen trafik af børn :) er så ridset..Vi følte os noget snydt da det gik op for os. Så vi har valgt pergo igen :)
  Hvor er det bare skønt for jer at få opfyldt jeres drøm om en udestue - det er dejligt at kunne få indfriet sine drømme. Så bliver der jo plads til nye :)
  Rigtig god påske herfra
  De bedste hilsener
  Karina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine tanker omkring gulvet Karina.......tror også det går pergo-vejen....meeeeen ikke helt sikker endnu ;0)

   Drømme er altid skønne at have......og gamle drømme kan hurtigt erstattes af nye ;0)

   Slet
 23. Åååh ranunkler - mon ikke jeg skulle skynde mig at lægge de knolde jeg har liggende i en æggebakke...

  Vi malede hvid i vores udestue sidste sommer og vi havde præcis samme frygt som jer - men vi har ikke fortrudt.

  Vi valgte en lav glans og en let knækket hvid, så den ikke står helt kridhvid.
  Møblerne, tæppet og gardinerne er sandfarvede, reolen og de tapetserede vægge også hvide og så har vi faktisk lyse, grå fliser på. Min drøm er at skifte gulvet ud så det matcher stuens men vores udestue er også opvarmet, så det er nok en anden sag med gulve...

  Loftet derude er lysnede profilbrædder - de får nok også en gang hvid maling ved lelighed... Med planter, tæpper og fyrfadsstager får det hurtigt farve om sommeren og om vinteren skal der ikke være meget sol før der er dejligt lyst i udestuen.

  Så mal endelig bare hvidt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo bestemt Mette......de er bare så skønne ;0)

   Tak for at dele dine erfaringer omkring farven i udestuen.........jeg er nu helt overbevist om at det bliver hvidt der ude - og jeg glæder mig helt vildt ;0)

   Slet
 24. Mine forældre har en uopvarmet udestue og fik for ca 10 år siden lagt fyrretræsgulv og det har ingen problemer givet overhovedet. Kan kun anbefales.

  Kirsten fra Odense

  SvarSlet
  Svar
  1. .....velkommen Kirsten.......og tusind tak - det var interessant - for det er jo netop det at jeg er lidt bange for at trægulvet vil give sig for meget.....hmmmmmm - det er ikke nogen let beslutning det her.

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...