Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

søndag den 15. april 2012

Pixie-dream ......i drivhuset er den store clematis fest nu begyndt. Pixie blomstrer nu også hos mig med sine små sart creme/grønne blomster - og jeg siger jer - der er et hav af dem. De er himmel skønne og jeg fortryder ikke et øjeblik at jeg tidligere på foråret lod mig friste.

I haven vare det nu ikke længe før min C. Alpina slår blomsterne ud og de andre clematis er godt på vej med at sende nye skud afsted.

Blot kan jeg minb til store ærgelse se at en snegl har fundet skudene fra min Princess Diane og Buckland Beauty alt for fristende, så de spæde skud er gnavet over og væk.......hmpffffff!!!!!! 

En ny omgang feramol skal vist strøes ud i dag så jeg måske kan undgå at de gnaver de næste skud. - for de skulle helst komme til at se sådan her ud igen:30 kommentarer:

 1. Den er så vakker med så mange søte små blomster ,den står på min ønskeliste.
  Den lilla har noen flotte knopper,,små klokker,,

  Det er nok kommet litt lengre hos deg en hos meg,
  jeg ser det er flotte skudd på klematisen min men jeg må nok vente en stund før det blir blomster.

  Ha en fin Søndag , Marit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit...... den lille lilla er Buckland beauty - den kan jeg sagtens anbefale - den er blomstervillig og så er blomsterne fantastisk smukke.

   Slet
 2. Hvor er de flotte, og hvor ville det dog være ærgeligt hvis sneglene tager det hele. Pixie er noteret til en Must Have, i mit forhåbentlige fremtidige væksthus ;)
  God dag, Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne.....ja det er nogle grådige slimede bæster. Nu må de guffe geramol ;0)

   Slet
 3. hvor ser jeres nye udestue flot ud...............og pixie er jo smuk som en drøm. jeg tror også jeg må en tur ud med ferromolspanden. De bæster er hutige i vendingen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lone......tak - jeg glæder mig også vildt til at tage den i brug ;0)

   ....lidt for hurtige og grådige :0(

   Slet
 4. Åhh så skøn den er den Pixie, en skam den skal overvintre frostfrit ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Heidi......den kommer jeg bestemt ikke til at fortryde ;0)

   Slet
 5. Kære Dorthe

  Når jeg ser din lille hvide drøm, kan jeg godt ærgre mig over, at jeg ikke lokkede sådan en med hjem. Til gengæld har du været inspirator til flere andre klematis sidste år. 7 nye stk. blev det til. I år er der allerede hoppet 3 nye op i kurven. De står indtil videre i Kagehuset og vokser, som fik de penge for det. Den ene af de 3 er en studeklematis. Dem har jeg ikke forsøgt mig med før, men de bliver jo ikke så store og egner sig forhåbentligt derfor til at stå i krukker.

  Øv med sneglene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nette....det bliver jo et fantastisk flor hos dig til sommer med alle dine ny indkøb - det bliver spændende at se rionettet når de blomstrer :0)

   Slet
 6. Hvor er de yndige dine skøn-møer. Du må ud med Feramolen, så du kan få has på slimede bæster, så du også i år kan få en dejlig blomstring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne.....nu er der strøet - så håber jeg det hjælper :0)

   Slet
 7. Skjønner godt at du har falt for Pixie. Den er bare nydelige med det flotte floret av små blomster. Så den på hagemssee på Fredag, den ble ikke med hjem da, men skal på messen igjen nå...

  SvarSlet
  Svar
  1. Aud.......fristelserne er store og jeg kan kun anbefale den.....og så alle de smukke blomster......

   Slet
 8. Pixie är verkligen vacker. Där gjorde du ett bra köp tycker jag.

  Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Anna....jeg tror du får ret......den bliver forhåentlig et tilbagevendende indlag i drivhuset eller udestuen næste år ;0)

   Slet
 9. Hej Dorthe. Pixie er da helt fantastisk, det var vel nok godt, du lod dig friste. Jeg tror, det er den smukkeste clematis jeg har set! Ærgeligt med de snegle!! Jeg håber, du bliver fri for dem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Birgitte.......tak - den er helt fantastisk. Håber sneglene guffer i sig i nat og går til de evige jagtmarker snart ;0)

   Slet
 10. Det var da også en ualmidelig fristende lille yndighed, den Pixie. Men jeg mangler et oplagt sted, den kan overvintre, så jeg må hellere holde mig i skindet :-)
  Hvor bliver den fin din udestue - glæder mig til at se den med døre og vinduer, og altan ikke mindst. Det bliver da skøønt :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. .....ja fristelser er der mange af i blogland. Tak - jeg glæder mig til at tage den i brug kan du tro.......

   Slet
 11. Smukke Pixie, sådan en kan man ikke have uden et drivhus.
  Men min alpina er stærkt på vej, så må jeg "nøjes" med den :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. nej åbenbart ikke - det er ærgeligt for den ville være fantastisk i det hvide bed ;0)

   Slet
 12. SUK hvor er den da bare bedårende!!!!!!! Ja også de to andre lækkerier er skønne. Jeg har store planer mht at udvide mine bestand af klematis, så alle 3 er nedskrevet nu :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - clematis kan man simpelthen ikke få for mange af - de er gode til at skabe frodighed i højden :0)

   Slet
 13. Åh hvor er de dejlige alle tre. Nye ønsker til listen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. .......ja listen kan hurtigt blive lang ;0)

   Slet
 14. Jeg har gået og tænkt på at få en klematis til mit drivhus, denne din Pixie synes jeg er vældig smuk, så den er oplagt, og så måske en til med en flot farve. Du har måske en du kunne foreslå?
  Dejlig søndagaften det er blevet efter en næsten heldags regn, så det lover godt for i morgen!

  Blomsterhilsner,
  Haverose :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Haverose - velkommen her i min lille have.

   Med hensyn til clematis til drivhus har jeg ikke den helt store erfaring - men jeg vil foreslå at kigge på Clematis Danmarks sortiments liste......her står både farve og om den egner sig til drivhus......men pas på Flemming frister ud over alle grænser med de mange smukke skønheder ;0)

   Slet
 15. Hvor er hun smuk, din Pixie. Det er et rigtigt flot eksemplar du købte dig der, synes jeg.
  Min blomstrer også stadig dejligt. Den står jo i det uopvarmede driverhus nu for at forlænge blomstringen. Jeg havde lagt fiberdug over da det frøs -5°, i sidste weekend, tror jeg det var. Og da blev den svedet lidt i toppen. Men heldigvis er der nye knopper som har overtaget nu.
  Jeg tror altså også at jeg skal have fundet plads til hende Diana. Sneglene guffer også i min Markhams Pink, de bæster. Sidste år åd de næsten alle bladene, men i år er den gået fri indtil videre.

  SvarSlet
 16. Tak Hanne :0) Min har også stået i drivhuset som også er uopvarmet - jeg har ikke haft den dækket og det har den klaret godt nok indtil videre.

  Diana vil du bestemt ikke fortryde - hun er skøn og lyser så dejligt op i haven.

  Snglene er nogle bæster - især efter de spæde clematis skud ØV :o(

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...