Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

mandag den 16. april 2012

Selvsået kobjælde.....


Denne skønhed stod i week-enden pludselig og fangede mit øje -  lige der mellem flisegangen og hækken. Jeg har ikke plantet den der, det ved jeg med sikkerhed..............så den må stamme fra mine oprette kobjælder/Pulsatilla vulgaris i bedet lidt længere væk.

Det forunderlige er at moderplanten ikke tilnærmelsesvis er ved at springe ud........men det var denne smuksak altså ;0)

Gad vide hvem der har taget en bid eller to af det ene kronblad!!!!!!

22 kommentarer:

 1. Den ser skøn ud :)
  Dejligt med selvsået stauder :) Jeg har også selvsår de sjoveste steder, nogle mere hensigtsmæssigt placeret end andre. Det gør en anelse ondt at luge hornvioler væk mellem terrassefliserne...meeen der skal de ikke lige stå :)
  Go' dag til dig :O)

  SvarSlet
 2. Sikken da en dejlig overraskelse. Jeg elsker når planterne sår sig selv. Det er ligesom at få en gave. Hele weekenden har jeg aset med at omdanne den gamle drivhus tomt til nye bede og her har jeg omhyggeligt flyttet hver eneste lille bitte selvsåede akeleje for sådanne gaver kan man da ikke slå ihjel.

  Kram.

  SvarSlet
 3. Jeg har også en enkelt selvsået kobjælde i år, det er en dejlig overraskelse, og den står det perfekte sted :o)
  Knus

  SvarSlet
 4. Hvor er den fin - ja, det er forunderligt at opleve, hvordan en plante pludselig dukker op :O) Klem!

  SvarSlet
 5. Sikken smuk farve den har!
  Jeg plantede Kobjælder for et par år siden men de er forsvundet. Mon ikke det er fordi jeg satte dem i for 'tung' lerjord? Men jeg nyder de mange billeder der er af dem på bloggen i øjeblikket ...

  Rigtig god dag!

  SvarSlet
 6. Er der noget vi havetosser elsker, så er det da de gratis glæder.
  Jeg holder også af kobjælderne.

  SvarSlet
 7. Hvor er den bare fin. Jeg har ingen kobjælder, så jeg skal nok være usansynlig heldig, hvis der skulle dukke en lille selvsået en af slagsen op her. Men jeg efter at have nydt synest af dem rundt omkring på blokkene, så er den nu for længst føjet til ønskelisten :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 8. Så skøn den er :) Og dejligt tidligt på den...

  SvarSlet
 9. Der var du godt nok heldig og så smuk den er.
  Jeg har nu prøvet og få noget jeg ikke selv har indført, det må jo være kommet med en fugl eller hvad ved jeg, det er nu også dejligt, så det er red at kende sit ukrudt når man luger, for der kan jo komme noget dejligt frem.

  SvarSlet
 10. Det er så dejligt, når sådanne skønne planter dukker op helt af sig selv. Jeg har en lilla udgave, som har sået sig selv et pænt stykke fra moderplanten, den blomstrer nu, hvilket moderplanten endnu ikke har gjort, men den står også lidt mere i skygge.

  SvarSlet
 11. Hej Dorthe. Aij hvor blev jeg glad for at læse dette indlæg for jeg har nemlig lige købt opret kobjælde (to planter), så derfor er glæden stor over, at den selvsår sig. Jeg kan nemlig godt bruge mange flere! Din er rigtig flot, min skulle være mere rød i det!

  SvarSlet
 12. Hvor er den fin. Dejlig med gratis glæder.

  SvarSlet
 13. En skøn overraskelse. Jeg elsker også, når jeg finder sådanne selvsåninger.

  SvarSlet
 14. Den er rigtig sød, den må også på min ønskelisten, det er så dejligt at finde selvsåede planter i haven, især hvis det ikke er nogen man selv har i forvejen:0)
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 15. Det er en sød og dejlig forårsbebuder, du dér har fået. Jeg plantede to af slagsen sidste år og havde egentlig tænkt mig at prøve at frøformere, men hvis jeg er lige så heldig som dig, sker det måske helt af sig selv :o)

  SvarSlet
 16. Dejlig med selvsåede stauder.
  Jeg har haft blå kobjælde i flere år, men jeg har endnu ikke opdaget, at den har selvsået sig nogen sted. Jeg har for nylig købt en kobjælde i hvid og 1 i rød. Det er smukke planter.
  Tak for kigget.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet
 17. Hvor er det en sød farve. Jeg et par stykker i bordeaux-rød. Det er skønne planter. Jeg fandt den sødeste lyserøde selvsåede for nogle år siden, men den er væk igen. Måske skulle man tage nogle frø og så næste år? :-)

  SvarSlet
 18. Så flott farge! Kubjeller er bare såååå lekre. Jeg har prøvd å så dem i flere år, også i år, men de er vrien å få til å spire! Kanskje frøene må være ferske? Tror jeg har hørt noe om det! Jeg må straks anskaffe et eksemplar ;)

  SvarSlet
 19. Tak for alle kommentarerne.........ja den er sød og noget så velkommen - og gratis glæder er dobbelt glæde :0)

  SvarSlet
 20. Så fin :0) I Mols Bjerge vokser kobjælden vildt. To forskellige slags: Nikkende kobjælde (Pulsatilla praetens) og Opret kobjælde (Pulsatilla vulgaris).
  Ha' en skøn dag.

  Bedste hilsner fra Mette

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...