Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

mandag den 19. april 2010

HJÆLP til mine Verbena!!!!!


De har det godt og stor trives.....men al begyndelse er svær. Er det mon NU jeg skal nippe toppen af de smukke, smukke planter for at få dem til at buske sig eller skal jeg vente lidt endnu. Det gør ondt i mit hjerte at tænke på at nippe dem, hvis det bare er helt forkert.

Mine ærteblomster ér nippet....men med dem er det anderledes......det har jeg gjort i utallige år og ved at effekten bliver derefter, så det er ingen sag.

Nogen derude der har erfaringer for hvornår det er tiden at nippe Verbana bonariensis........ellers må jeg jo bare springe ud i det og gøre det og se hvad der sker :0)


10 kommentarer:

 1. Nej desværre ...
  Men ville nok kaste mig ud i nogle forsøg :-)

  SvarSlet
 2. Det vet jeg desverre ikke, men hadde ikke turt å klippe uten å vite sikkert... Men nå er jo jeg rett pysete med å skjære noe som helst...
  Mine verbena ser ikke ut til å spire i det hele tatt... Så må nok satse på å få tak i fra et gartneri...
  Håper noen kan hjelpe deg:)

  SvarSlet
 3. Jeg ville vente, til de har fået et bladpar mere....de busker sig jo ud fra bladhjørnerne.

  SvarSlet
 4. Så lærte jeg noe nytt. Jeg har aldri turt å knipe mine og resultatet har vært laaange planter.

  SvarSlet
 5. Verbena är så vacker!!
  Jag får inte glömma att köpa plantor i år. Något år har de frösått sej själv i trädgården, men då kommer de precis var de vill, mellan stenplattorna....och det är inte alltid så praktiskt :)
  Nu bara längtar man tills man får plantera allt man sått och allt man ska köpa.

  Ha en skön dag!

  SvarSlet
 6. Lidt forsøg må der nok til Miri :o)

  -----

  Linda....ked af at dine Verbena ikke dukker op. Du må hente en håndfuld her ;0)

  Det er lidt sjovt at det gør så "ondt" at beskære når men nu godt ved at det er til gavn :0)

  -----

  Lavendel og Ninni...måske I har ret, med at vente lidt endnu....

  Tror jeg kniber et par stykker og venter med resten - så må det komme an på en prøve :0)

  -----

  Marit Tak.....så er jeg ikke længere i tvivl om at de MÅ knibes om LIDT :0)

  -----

  Livsnyder - ja vi længes efter varmen her er der så forbistret KOLDT :0)

  De er super skønne...havde kun en enkelt sidste år. Den ser ikke umiddelbart ud til at have frøsået sig selv.....måske vinteren har været for kold :0)

  SvarSlet
 7. Det skulle jeg gjerne:):) Jeg får nyte synet av dine iallefall:) Jeg håper de har noen jeg kan kjøpe her. Jeg så de første gang på gartneriet i fjor.. Lykke til med knipingen:)

  SvarSlet
 8. Hej Solhat
  Du kan godt knibe dine Verbena nu eller vente til de har et bladpar mere eller helt lade være - prøv dig frem. Men det bliver nogle høje ranglede planter - både med og uden knibning.
  Mine Verbena har ikke sået sig selv i år, selv om de plejer at gøre det, og der plejer også at være nogen som overlever vinteren - men ikke i år, det har nok været for koldt :-(

  SvarSlet
 9. Linda....håber det bliver en succes med at knibe toppen :0)Du skal nok finde nogle eksemplarer på planteskolen snart......de er nok også noget større end mine er endnu :0)

  -----

  Velkommen i min have Figarine.....og tusind tak for dine gode råd....tror jeg vil prøve lidt af hvert....så må vi jo se hvad udfaldet bliver :0)

  Nej - det ser ikke ud som om vinteren har været særlig gunstig for selvsåningen i år :0(

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...