Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

onsdag den 21. april 2010

BØGE-IS og kartoffel-pizza


...........så kom dagen hvor ungerne kunne indkasere årets Bøge-is. Solen er fremme og himlen er blå, vinden er kold og Bøgen ér sprunget ud.

Bøge-is er efterhånden en tradition  her i familien, en tradition min ældste søn har indført. Hans klasselærer igennem indskolingen fejrede sammen med ungerne dagen hvor skolens store bøgetræ sprang ud med is og dans omkring Bøgetræet. En skøn tradition der lever videre herhjemme......og så er det jo en fantastisk anledning til at spise IS :0)

Bøge-isen har været længe ventet i år - de sidste to år har vi indkasseret den d. 10. april

Mens I nyder disse årets første bøge-billeder vil jeg fremtrylle en lækker kartoffel-pizza - det har vi fortjent på denne skønne dag.


Måske ungerne også syntes det var en ide med Kastanie-is når lyset tændes om lidt .....det er jeg faktisk overbevist om

14 kommentarer:

 1. For en herlig tradisjon!
  Slike tradisjoner er så fantastiske å ha, de binder familen sammen og gir gode minner som man bærer med seg resten av livet.
  Jeg skulle så gjerne ha sett når bøkene springer ut, det er så utrolig vakkert. Her vokser nesten ikke bøk og vi har slett ingen bøkeskog å snakke om. Jeg har en gang gått under en bøkeskog som var i ferd med å springe ut og det var en nytelse, en opplevelse!
  En slik hendelse er helt garantert verd både is,pizza og dans:))
  Hva er foresten en kartofellpizza?

  SvarSlet
 2. Vi kanske borde fira med glass varje gång ett nytt träd slår ut? Här är björken på gång - den är en viktig symbol för mig att våren är kommen!
  Ha det gott,
  Eva

  SvarSlet
 3. Man får ta alla tillfällen i akt och fira. Vad härligt att se hur långt våren kommit hos dig Dorthe. Här i norra Sverige har inte träden alls börjat slå ut. Men krokusar, snödroppar och scillan blommar.

  Ha' det gott!
  /Charlotte

  SvarSlet
 4. Det synes jeg er en herlig tradition !

  SvarSlet
 5. Åhh, det er så skønt med traditioner. Bøge-Is tradition lyder helt fantastisk. Der er for alvor forår i luften.

  SvarSlet
 6. Hej frøken solhat, har lige fundet vej til din hyggelige blog :-) Sikken en god ide at fejre bøgens udspring med is - netop på denne årstid hvor man begynder at kunne spise den uden at fryse fingrene af! En af mine studiekammerater plejede at fejre foråret med en stor skålfuld bøgeblade-salat - det smagte fantastisk og gav virkelig den der 'wauv, NU er det forår'-fornemmelse. Måske ville det være godt til jeres kartoffelpizza?

  SvarSlet
 7. For en nydelig tradisjon! Det er noe barna kommer til å se tilbake på med et smil om munnen :) Jeg er glad i tradisjoner selv, og koser meg over at barna viser tegn til å sette pris på dem i voksen alder. Det hadde gledet meg stort om de viderefører det til sine barn, likesom jeg har gjort til dem fra mine foreldre.

  Jeg kan levende forestille meg hvor vakkert det er når bøketrærne står der med lysegrønt slør :)

  SvarSlet
 8. Sikken fantastisk dejlig tradition. Jeg vil straks lade mig inspirerer for vores bøg har ikke våget springet endnu. Masser af forårshilsner

  SvarSlet
 9. Hvor er det dejligt at vi ENDELIG er ved at være derhenne hvor det hele grønnes, og sikke en fin tradition med is til bøgen :D

  SvarSlet
 10. Marit...bøgeskoven er helt fantastisk, og det bliver kun bedre den næste månedstid....det er så fantastisk at gå under den spæde lysegrønne himmel af sarte bøgeblade.

  Kartoffelpizza er en himmerrigsmundfuld :0) En lækker bund med tynde skiver af kartofler olie, timian og ost. Tror jeg lægger opskriften på bloggen én af dagene :0)

  -----

  Eva....det ville ungerne syntes om :0) Det er dejligt med traditioner....og ungerne husker dem :0)

  Bøgen er virkelig indbegrebet af FORÅR her også :0)

  -----

  Det måtte bare fejres Charlotte :0) Glæder mig at det spæde forår er startet hos dig også....så kan jeg tage en reprise - det bliver skønt :0)

  -----

  MMMMMmmmmm......Miri - det er det :0)

  -----

  Michaela...det er rigtig skønt og en traditin der virkelig bliver sat pr(is) på :0)

  -----

  Mette....velkommen i min have og tak for tippet med bøgesalat...det skal prøves når vores egen bøg springer ud d. 9. maj :0)

  -----

  Ninni...barndommens traditioner bliver båret med dem i deres hjerte er jeg sikker på - minder de vil kigge tilbage på med et smil og et fjernt blik i øjet. Så skønt.

  Det lysegrønne sarte skær af bøgeskoven der springer ud er noget af det smukkeste der findes Ninni :0)

  -----

  Marina du skal være så velkommen....skønt mig at vi kan inspireres på tværs :0)

  Jeg glæder mig til at følge med når den springer :0)

  -----

  Line - traditioner er af det skønne....og ungerne elsker denne især :0)

  SvarSlet
 11. Sikken sjov tradition, synd jeg ikke har mindre børn mere, så det må jeg huske at indføre når barnebarnet bliver lidt større.
  Hilsen Annette

  SvarSlet
 12. Vilken härlig tradition! Visst är det värt att fira de första bladen.

  Ha en fin vecka

  Rebecca

  SvarSlet
 13. Jeg er forbi din blog indimellem. Men har ikke lagt en kommentar før. Bøge is. Dejlig tradition. Men je har et spørgsmål, måske lidt indiskret.. Er de Aal kirke der ses i baggrunden? Jeg er opvokset bl.a. i Oksbøl..
  Skønne billeder.

  SvarSlet
 14. Annette....det vil dit barnebarn nyde, og huske sin mormor/farmor for resten af sit liv :0)

  -----

  Rebecca.....livet er en fest og de små glæder må fejres under vejs :0)

  -----

  Velkommen Sidse... og tak for din kommentar...det varmer altid :0)

  Jeg må skuffe dig Kirken ligger noget nodligere end Aal Kirke nemlig helt oppe i Syd Himmeland :0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...