Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

onsdag den 28. april 2010

Svovlgul Anemone Når nu solen ikke driver skyerne væk her på egnen i disse dage så er jeg taknemlig over at mine Svovlgule Anemoner/ Anemone x lipsiensis åbenbarer sit smukke ansigt. Jeg er utrolig glad for denne lille gule koloni her om foråret. De står så smukt i skyggen sammmen med mine Kærmindesøster.Jeg var så heldig for et nogle år siden (2004) at en af mine havevenner gavmildt ville dele ud af sine få og sparsomme rødder - tror hun hørte at jeg blev ved med at sukke hver gang jeg så dem  :0) - så jeg fik et par stykker og de har nu etableret sig og spreder sig langsomt år for år.........hvor heldig har man lov at være.

Hver gang jeg går forbi og nyder synet sender jeg hende en kærlig tanke, det har hun fortjent.

12 kommentarer:

 1. De er meget søde. Jeg har aldrig set gule anemone.

  SvarSlet
 2. Hvor er den køn. Det er dejligt med havevenner som man kan bytte planter med. Din udgave af gul anemone er vist ikke så almindelig. Heldige dig.

  SvarSlet
 3. Jeg har heller ikke set gul anemone,eller måske jeg har og ikke har vidst at det var anemone.
  Kærmindesøster er bare så køn og de klæder hinanden de 2...:-o)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 4. Denne var ny for meg, har aldri sett den i handelen noe sted. Og Sååå søt den er, sånn sart gul synes jeg er så fint:) Ja det er hyggelig å dele planter med hverandre. Også blir det jo fler og fler vakre planter også. Fint å få fra noen, da får jo planten sin historie på en måte. Nydelig var den. Takk for inspirasjon. Kommer jeg over den en gang så havner dennok i handlekurven:) Klem

  SvarSlet
 5. Jeg er heller aldrig stødt på denne variant før, men den er så fin, så fin. Og havevenner er det dejligste der findes - det er så hyggeligt at man liiige skal snuse lidt rundt i hinandens bede - og så få en smule med hjem - hvis man er heldig.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 6. Næmmen, en gul hvitveis! Det ser ut som den har fått en farvemutasjon, som LInda kjenner jeg heller ikke til denne. Den var kjempesøt sammen med vårkjærminne :)

  SvarSlet
 7. Den er godt nok sød! Og rigtig fin samen med de blå kærmindesøster! :)

  SvarSlet
 8. Michaela....ja de er super smukke, de vokser vildt nogle steder i landet men er vist meget sjælden i fri dressur :0)

  -----

  Annette....det er fantastisk at kunne bytte - desværre er der ikke ret mange af mine venner der deler min lidenskab :0)

  -----

  Mrs. Bucket - Lisbeth,velkommen i haven min. Jeg har faktisk heller ikke selv set dem andre steder end hos min haveven. Du har ret de har lige netop de rette gule og blå nuancer, og der i skyggen holder de længe :0)

  -----

  Linda - jeg er bange for at din kurv bliver meget tung når du skal ud og handle planter igen :0)

  Ja, en historie er god at have med planterne.....så får de en større betydning og man passer bedre på dem, når der er et personlig twist med.

  -----

  Velkommen her Helle...du har ret....det er fantastisk at gå hjem med et lille stykke af himmerige, hvis man er så heldig :0)

  -----

  Ninni . Den er bare rigtig sød og med den helt rigtige gule farve :0)
  Jeg har planer om at dele kolonien i år og dermed forhåbentlig få flere om nogle år.

  Den skulle angiveligt vokse vildt nogle få steder i Danmark.....har dog aldrig selv været så heldig at falde over dem i skoven :0) Måske man skulle plante en lille koloni ud et sted i naturen her i nærheden...........det tror jeg :0)

  -----

  Line....du har ret de matcher hinanden på vidunderlig vis :0)

  SvarSlet
 9. smuk smuk....bedre kan det vist ikke siges...jeg har nogle bekendte som samler lidt på anamoner, jeg må vist forhøre mig om de skulle være så heldige at kende denne gule anmone...eller måske endnu heldogere at have den....de snakker ofte om dobbeltanemoner som de har en del af...kender du dem ?

  SvarSlet
 10. Gule anemoner kender jeg godt men lige denne yndige nuance af den helt almindelige anemoner kender jeg ikke. Tænk at finde dem i skoven en dag? SUK. Pludselig husker jeg en mand der engang kørte foran os på en skovvej i Sverige. Med et gav han sig til at bakke helt vildt. Stoppede bilen og drønede ud med spade for at grave nogle helt bestemte anemoner op. Imens holdt vi bare der på den smalle skovvej. Måske var det de svovlgule han havde fået øje på, eller måske bare en af de andre yndige mutationer.

  SvarSlet
 11. Svovlgul anemone kan købes her: http://www.birkelys-planter.dk/15187104 for 10 kr. planten. Det er da billig for noget så yndigt.

  SvarSlet
 12. Anita den er smuk :0) Dobbelte annemoner har jeg hørt om men endnu ikke set i nogen haver. Jeg vil foreslå dig at holde dig gode venner med de bekendte.....de kan være de lønner sig :0)

  -----

  Sjov historie Marina......havenørd om en hals har han været hvis han bremsede trafikken - det kunne jeg da aldrig have fundet på ...eller ??? :0)

  Tak for tippet om forhandler....det var pænt gjort :0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...