Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

søndag den 2. marts 2014

Utroligt men sandt........
...... en tur i haven i går eftermiddags bød på flere overraskelser rundt omkring blandt stauder og slyngplanter i fremdrift. 

Blandt andet måtte jeg lige spærre mine øjne op en ekstra gang da jeg så hvor langt fremme min elskede Akebia allerede er. 

Nok er Akebiaen en af de slyngplanter der er tidligt ude....meeeen så tidligt - det er alligevel første gang at blomstreanlægene er så veludviklet her først i marts.

Se her den skønne Akebia quinata fuldt udsprunget - men pas på.... der er fare for hovedkuls forelskelse!!! 
19 kommentarer:

 1. Åh hvor er den smuk ( jeg læste tilbage :) )
  Det var godt nok tidligt hun er igang !

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er underskøn Miri....og så diskret at man næsten ikke ænser den ;0)

   Slet
 2. Ja så fik jeg det på plads, heller ingen blomster i mine akebia i år, jeg har tre og har gået og skævet til dem, men jeg synes jo nok, der ingen blomster var i. Hvor ser det flot ud hos dig, og tidligt det er det da.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh altså hvor ærgerligt sødeste Lisbeth at dine ikke bliver frugtsommelige. Måske du skulle prøve at købe en ny med blomster - måske der er bedre held med den. Ja den er endog meget tidlig syntes jeg.....

   Slet
 3. Hej Dorthe Den kan jeg godt forstå du er glad for. Smuk smuk farve den får. Kan de tåle frost? God søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har haft planten i flere år dvs. også i de forgangne hårde vintre....og det har den ikke haft problemer med overhovedet. Mere spændt er jeg på om de allerede store knopper i år kan klare en omgang frost i april.....det skal jeg være usagt.

   Slet
 4. Å ja, jeg forelsket meg med en gang! Den må jeg ha :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan kun varmt anbefale skønheden ;0)

   Slet
 5. Ja, det er da en køn én. Den kunne man godt forelske sig i ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er ikke så vanskeligt Nana ;0)

   Slet
 6. Så yndig og søt! Forelskelse på gang så det er bare for meg å notere navnet på ønskelisten :) En riktig fin søndag ønskes fra Tone

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå.....den fås også i en hvid udgave......den har jeg også men har endnu ikke haft blomst i....det håber jeg vil ske i år ;0)

   Slet
 7. Jeg elsker det utrolige men sande :-) - og gys, hvor er den smuk, når den springer ud!

  God søndag
  Birgitte

  SvarSlet
 8. Jeg mærker en spirende forelskelse.....

  SvarSlet
 9. Jeg er så forelsket i din Akebia:-) Det er så dejligt med spirende glæde og utroligt som det går op og ned årene imellem, jeg kikkede tilbage i mine blogindlæg og i 2012 var jeg i fuld gang med spirer i drivhuset, hvorimod jeg sidste år sad med benet i en skinne og jorden var frossen på nuværende tidspunkt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det veksler meget.....og bloggen er en god dagbog at "bladre" tilbage i for at få be- eller afkræftet det man går og tror ;0)

   Slet
 10. Min Akebia quinata er dog kun kommet op med blade

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...