Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

fredag den 21. marts 2014

En lille fredags runde.....


....i drivhus og have bekræfter at det er forår. 

Ferskentræet står nu med smukke lyserøde knopper klar til at brist. Sidste års frølinger af Purpursolhat der aldrig nåede at blive plantet ud skyder en vældig fart i deres potter, det samme gælder de skønne akelejer "chocolate soldier" og purpurkongelysene.

I år har jeg mod al sædvane ikke nået at tage hul på frøsåningen endnu......men forhåbentlig kan en weekend næsten uden planer råde bod på det. Så- og priklejord er købt ind og dåsen med frø fundet frem....nu er kunsten så bare at begrænse sig - desværre en disciplin jeg endnu ikke har scoret topkarakterer i ;0) 

Jeg krydser fingre for nogenlunde tørvejr i weekenden da Simon og jeg håber på at komme ud med malerpenslen da vi nu har taget hul på projekt hønsehus!!! 


PS: jeg kan nu med sikkerhed sige at der KOMMER blomster i min hvide Akebia i år......uh jeg kan næsten ikke vente ;0)

22 kommentarer:

 1. Hej. Rigtig god fornøjelse med det hele, håber også på tørvejr her!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birgitte......so fare so good - vejret ser okay ud - nu skal vi så bare lige ryste fjerene af os så vi kan komme ud ;0)

   Slet
 2. Herlige vårbilder fra deg... det er bare å glede seg til en ny hagesesong!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak....ja det kribler i fingrene og det er svært at holde sig indedøre i det dejlige tidlige forår :0)

   Slet
 3. Det er så flot med ferskenblomster. Jeg kan se at vores ikke giver så mange blomster i år. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er skønne....jeg købte mit træ sidste år - så det er anden sæson jeg har fornøjelsen af de skønne lyserøde blomster ;0)

   Slet
 4. Oh!!! Love your garden and your pictures!
  All the best and sunny days
  Elisabeth

  SvarSlet
 5. Dejlige billeder af dit forår. Lyder spændende med projekt hønsehus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er lidt spændende Anette....vi har ikke før prøvet os med høns....men nu skal det være....bare lige et par stykker for hyggens skyld ;0) Glæder mig til at følge lidt med i dit projekt også :0)

   Slet
 6. Så fine vårtegn hos deg! Jeg måtte google Akebia for den planten kjenner jeg ikke. Så flott den er, og så morro at den ser ut til å blomstre hos deg i år. Håper du deler bilde når den blomstrer! Ferskentre er nydelig! Det har jeg satt på min ønskeliste :)
  Lykke til med frøsåing og malerpensler!
  God helg ønskes fra Tone

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej den er nok ikke helt almindelig den skønne Akebia Quinata. Jeg har den chokoladefarvet som du kan se her:
   http://froekensolhat.blogspot.dk/2013/02/jeg-prver-lykken-i-x-faktor.html
   og sidste år købte jeg den hvide - den har jeg aldrig set i blomst før nogen steder så jeg er meget spændt....og til min store glæde kan jeg nu se blomsteranlægene der vokser ud :0)

   Slet
 7. Hvor ser det godt ud, Dorthe. Dejligt at se, at julerosen (påskeklokken) fra os er blevet så stor - den er meget smuk :-)

  Vores abrikostræ er lige sprunget ud - spændende med dit ferskentræ, og om du får mange ferskner i år.

  God weekend.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marlene.....ja den må siges at have fundet fodfæstet.....den har aldrig været smukkere end i år. Et abrikos træ lyder besnærende og smukt. Kiggede fornyligt på et mandeltræ med deres smukke blomster.....fristelserne er store ;0) Ja jeg krydser fingre for en god høst......de vi fik ud af det sidste år var lækre og saftige så der er noget at se frem til ;0)

   Slet
 8. God fornøjelse med både såning og maling. Her skal vi også have sået nogle forskellige ting. Jeg ærgrer mig over at jeg ikke fik købt Chocolate Soldier, det havde jeg faktisk bestemt da du viste de smukke planter sidste år, men der er basis for at se fremad mod endnu en havesæson... God weekend :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak sødeste Ulla....det bliver skønt med sådan en weekend i havens tegn ;0)

   Pisssst: .....jeg har desværre ikke flere frø da jeg har sået dem alle.....men jeg har nu et par småplanter der står Ulla på - mon ikke vi løber over hinanden igen et par gange i den kommende havesæson - jeg tror det ;0)

   Slet
 9. Kære Frk Forår:o)

  HVID akebia i blomst???????Jeg tror, jeg dåner:o) Min purpur akebia ser også ud til at ville forbarme sig over mig, og give sig i kast med at blomstre for første gang i år. Jeg tror lige pludselig ikke, jeg kan leve uden en hvid også:o)

  Nyd alle forårsprojekterne, og dine dejlige billeder var som altid en nydelse.

  Rigtig god weekend.

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - den er også bare guddommelig Jytte.....og det siger jeg med sikkerhed selv om jeg desværre kun har set den på billeder på nettet indtil videre....men hvilke billeder ;0) Jeg glæder mig som et lille barn til juleaften til at de første blomster åbenbarer sig.....og nej den kan du ikke leve uden jeg er sikker på at den ville passe perfekt ind i dit skønne skønne paradis ;0)

   Jeg nyder kan du tro....og kniber mig selv lidt i armen....utroligt som det hel skyder fart :0)

   Slet
 10. Tank for fredags tur i dit lille univers- jeg er vild med det!!!
  Og misundelig- nu får du også høns ! Glæder mig til at følge med :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine altid søde ord Miri......og tro mig - jeg glæder mig også ;0)

   Slet
 11. Dejlige billeder du viser :-)
  Begræselsens kunst er svær, men mon ikke du finder plads til de planter du sår.
  Det lyder spændende med hønsehus :-) Vi har også planer om høns, men det må lige vente et år eller to, for ikke at få gang i for mange projekter på en´ gang ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er virkelig svært ind i mellem når fristelserne er så store ;0) Kan godt forstå at I gerne vil have høns....I har også al pladsen til en hel flok men forstår at I venter lidt....tror ikke jeg kender nogle med så mange projekter som jer så kan godt forstå der er nok at gøre :0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...