Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

søndag den 23. marts 2014

Projekt hønsehus......


 ....er nu lige så stille ved at tage form.  

Simon og jeg har længe (læs et par år) snakket om at vi gerne ville have høns....men nogen gange tager ting tid og i dette tilfælde tog det lidt lang tid at overbevise resten af familien om at det ville blive et fantastisk projekt. 

I de mørke vintermåneder lykkedes det  så  at trumfe ideen igennem og vi kunne for alvor begynde  at drømme om blødkogte æg af egen avl.   For en måneds tid siden fik jeg kontakt til en tømrer der gerne ville bygge et hønsehus til haven  - selv har jeg ikke evnerne og Claus´s tid pt. er ikke lige til et byggeprojekt. Da tømreren så ringede tilbage sidste weekend og sagde at nu stod hønsehuset klar til afhentning drog en stolt Simon afsted med sin far for at hente havens nye installation.

Som I ser  har Simon og jeg nu sammen været i gang med at male - det er blevet lidt i etaper i mellem blæst og byger.....men voila. Hønsehuset er malet. Nu skal vi så bare lige have gjort helt klar til det der hvor det skal stå. Så i fremtiden vil "materielgården" hos mig hedde hønsegården :0) En stolt Simon klar til at transporterer hønsehuset hjem i haven.

Simon - der en gang i februar sammen med sin far havde travlt med at læse og google alt om høns og hønsehuse. 

28 kommentarer:

 1. Sikke et fint hønsehus, og så med hønsegård. Hvor er det fint i sort og hvidt. Det skal min hønseskurvogn også males i. Nu er i så klar til at der kan flytte nogle heldige høns ind. Det bliver spændende.
  Rigtig god søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette.....ja det er vist blevet helt godt....og farveren matcher alt det andet træværk i haven så det er helt perfekt ;0) Ja det bliver spændende når de nye lejere flytter ind....først skal vi dog lige have den på plads....lige nu står den midt på græspænen ;0)

   Jeg glæder mig vildt til at se udviklingen af dit hønsehus også.......det bliver helt fantastik ;0)

   Slet
 2. Hvor er det altså bare et fint hønsehus. Jeg glæder mig til at se og høre mere om de kommende beboere :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Signe......vi er sørme også spændte kan du tro...men der går lige et par uger endnu inden vi byder dem velkomne ;0)

   Slet
 3. Det ser sørme godt ud jeres nye hønsehus. Her på matriklen har vi også talt om høns i haven, men der er så mange ukendte faktorer der aldrig bliver undersøgt, kan de tåle frost, jager katte høns, sviner de? osv. Vi har også talt om det i mange år. Lidt det samme med bistader, sådan en ville jeg så gerne have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak sødeste Lone.....det er også en drøm der går i opfyldelse kan du tro. Til det første kan jeg sige ja de kan godt tåle frost de små kræ - men IKKE træk. Katte skulle heller ikke være et problem når bare kyllingerne har en vis størrelse...ellers kan det godt være at katten falder for fristelsen ;0)

   Slet
 4. Jeg er lidt misundelig for jeg ville også gerne have høns... Men det kniber at få manden med på ideen... Men sikke et herligt hønsehus... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må til at bruge lidt kvindelist søde Heidi - eller så må du bare nævne det lidt i flæng mange gange så han til sidst selv foreslår det bare for at slippe for at høre mere om de høns ;0)

   Slet
 5. Så flink gutten din er! Det er så hyggelig når barna tar del i hagegleder. Og så fint hønsehuset ble! Å ha høns i hagen er veldig hyggelig, og eggene er så mye bedre enn de man kjøper på vanlig butikk. Dere vil få mye glede av hønseholdet :)
  Fin søndag ønskes fra Tone

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg må sige at han går all-in for projektet. Vi glæder os helt vildt til de første blødkogte æg Tone....tror Simon har sat sig på de første ;0)

   Slet
 6. Det samme her !!!! Jeg drømmer også om en enkelt høne eller to i haven... Mon ikke at i får meget glæde af hønsene :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg bestemt at vi gør Tim......har ingen erfaringer med høns overhovedet så det bliver spændende ;0)

   Slet
 7. Hej Dorthe
  Det er bare blevet rigtig flot. Dejlig med projekter, hvor børnene er involveret. Vi havde selv høns for to år siden, og de var de dejligste dyr, vi har haft ( har haft lidt af hvert). De er både hyggelige og giver dejlige æg med de guleste blommer.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Laleh......ja det er skønt når ungerne gerne vil være med i haven. Lyder som at I har gode oplevelser med de små kræ....det glæder vi os til ;0)

   Slet
 8. Hvor er det fint - det skal i nok få en masse glæde af. Jeg er lidt misundelig, for jeg ville også gerne have høns :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame - *SMILER* måske vi skal begynde en kyllinge produktion ;0)

   Slet
 9. Det er simpelthen så skønt at se, hvor entusiastisk Simon er omkring projektet. Og, de andre bliver helt sikkert endnu mere overbevist når I sidder og spiser blødkogte æg med solgule blommer. Måske allerede når de små søde kyllinger ankommer :-).

  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er sikker på du har ret......og som projektet skrider frem bliver Maria også mere tændt - hun har nu proklameret at hun også vil have en høne ;0) Uha....du kan tro jeg ser indre billeder for mig med lækre morgen æg af egen avl......det bliver SÅÅÅÅ godt ;0)

   Slet
 10. Flot hønsehus - tillykke med det Dorthe, endelig lykkedes det :)
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Lisbeth........tålmodighed og kvindelist er en god ting at besidde ;0)

   Slet
 11. Wow det är super snyggt, att få ha höns står på min önskelista och jag hoppas en dag att det blir av.

  Kram Anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anna.....jeg glæder mig også kan du tro....der er ikke andet for end at springe ud i det Anna ;0)

   Slet
 12. Hej Dorthe.Hvor er det bare et fint hønsehus og gård i har fået.............og dejligt at se hvor Simon kravler rundt og maler.
  Nu kommer jo det spændende,når hønsene skal flytte ind.
  god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette....ja han har haft arbejdstøjet på den bette....så nu er både hønsehus, græsplæne og tøj blev sort - skønt at se at der er blevet lavet noget ;0)

   Slet
 13. Hvor er det blevet fint :) Her i Lejre kommune kan vi låne et hønsehus og 3 høns i 2 måneder af kommunen, hvorefter man så kan beslutte sig for om man vil købe dem. Jeg mangler nok 'bare' Simon til at få det gennemført :)
  Knus Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* Anne Mette - du kan jo få ham på ferie en uges tid ;0) Har godt læst om låne-hønsehusene rundt omkring i landet.....en super god ide....så man lige kan afprøve det før man tager springet.

   Slet
 14. Må jeg spørge hvilken tømrer I har brugt - og hvad prisen endte på ? Synes det er rigtig fint jeres hus :)

  SvarSlet
 15. hov, glemte lige at skrive hvem det var - blev anonym. Mvh Sarah - sarah.b.thygesen@me.com

  Og grunden til jeg spørger er, at vi selv er ved at kaste os over projektet :)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...