Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

tirsdag den 11. marts 2014

De botaniske tulipaner......


.......pipler op henne under syrentræet - ved siden af mit vintergække tæppe. I weekenden valgte jeg dog at grave tulipanerne op sammen med de største klynger af vintergækker og plante dem ud andre steder da der er kommet nye planer for området.

Simon og jeg har længe ønsket os høns og først på året lykkedes det os endelig at overbevise resten af familien om at det var en fantastisk ide. Nu er vi så ved at gøre klar til at flytte et hønsehus ind på  matriklen....... lidt skal flyttes og om arrangeres før vi er klar. Huset har vi bestilt ved en tømrer der laver dem i sin fritid........ hvis vi er heldige så har han den klar til os om 14 dage.

Det bliver simpelthen så hyggeligt at få et par pludrende dværghøns til at trisse rundt i haven.


20 kommentarer:

 1. Skønt med så tidlige tulipaner. Mine er ikke helt så langt fremme endnu, selv om det går lyn hurtigt nu.

  Glæder mig til at høre mere om hønseprojektet

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de botaniske er en gave for den tidlige forårshave......og disse her er da meget tidligt på den. Du kan tro at Simon og jeg også glæder os..... det bliver bare så skønt :0)

   Slet
 2. Orv, hvor er I heldige. Jeg synes afgjort høns i haven må være helt vidunderligt, men jeg har vist fugle nok inden for, så jeg nøjes med guldfisk i haven ;-) Dine tulipaner er tidligt på den. Jeg begynder først nu at kunne ane knopperne på de botaniske bakeri Lilac Wonder. Turkestanica har endnu kun blade, der titter frem. Kan du huske navnet på dem du viser her?

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi håber det bliver skønt med et par klukkende høner som selskab....og hjemmegjorte æg....uhmmmmm :0) Jeg husker ikke lige i hovedet hvad de hedder men jeg tjekker lige om jeg kan finde en lille lap med et navn ;0)

   Slet
 3. Dejlige billeder :-)
  Og spændende med høns. Jeg glæder mig til at høre mere om dem.
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Signe. Du kan tro vi også glæder os......vi har dog ikke helt købt dem endnu afventer hønsehusets komme.....men vi søger - det bliver da bare hyggeligt ;0)

   Slet
 4. Kære Dorthe - heldige asen med tulipaner så langt fremme - og det samme med realisering af hønseprojekt. Her er vi stadig i planlægnings-/tilladelsesfasen, men håber det lykkes. Dyr i haven der ikke bare giver æg for madrester, men også havegødning og klukken...se det er vejen frem:0).

  Pippende knus fra Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. SMILER - jeg føler mig også helt beruset af lykke Katinka......jeg kniber mig dagligt i armen og tænker kan det virkelig passe at foråret er kommet for at blive ;0)

   Dyr er fantastiske og da i sær så længe børnene viser interesse...så er det med at prøve. Vi glæder os til det første blødkogte æg med orange blomme :0)

   Slet
 5. Kære Dorthe
  Tulipanerne er meget smukke og sprøde at se på. Billedet til højre er superfint.
  Held og lykke med hønsene.
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette........vi er så spændte på projektet ;0)

   Slet
 6. Hvor lyder det spændende med høns i haven, kan bestemt godt forstå at du har ønsket dig dem.
  Glæder mig til at se de flytter ind.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver rigtig spændende....og Simon læser og læser om dværghønse og hvordan man holder dem....så det skal nok blive godt ;0)

   Slet
 7. Glæder mig til at se jeres hønsehus og høns. Jeg har jo fået en skurvogn, som skal laves til hønsehus. Det er så spændende og hyggeligt med høns i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver helt fantastisk med høns i din skurvogn Anette...de kommer til at bo skønt i din have. Vi har ikke helt så meget plads så hønsehuset får ikke helt de sammen dimensioner som dit....men jeg er overbevist om at de nok skal få det godt.....og Simon skal til at male når den står klar ;0) Jeg glæder mig til at have dem trissende rundt ;0)

   Slet
 8. Nydelige tulipaner! Jeg har hatt høns i hagen for en del år tilbake. Det er så utrolig koselig og så deilig å kunne plukke deilige egg. Helt noe annet enn dem man kjøper på butikken. Lykke til!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh 1000 tak - det lyder skønt sådan at kunne plukke æg......det glæder vi os meget til kan du tro

   Slet
 9. hvor er de fine.. mine røde ser ikke ud til at ville blomstre endnu..så jeg må vente, men de står også lidt i skyggen, dine er så kønne i solen.
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er skønne.....mine stod også i skygge mosplænen under syrentræet - og var i blomst da jeg flyttede dem ud i et mere solbeskinnet bed. Mine lyserøde og gule er slet ikke så langt fremme som de her.....så der er altså forskel på dem ;0)

   Slet
 10. Hvor er de fine dine botaniske tulipaner - er botaniske tulipaner det samme som "vilde tulipaner" mon, jeg har gule MEGET vilde tulipaner i et bed (som heldigvis er omkranset af græs) - det startede med et par løg, men nu fylder de hele bedet - og det ER altså lige ved at være for meget... men kønne er de jo når de blomstrer. Desværre ingen høns her..... kuns Mariehøns :-)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...