Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

mandag den 5. november 2012

Scabiose-glæde

 
i november.
 
.....der er stadig mange knopper på mine scabiosa.......nu må tiden bare vise hvor mange af dem der når at springe ud. Her er en enlig svale der svæver bagved det sølvfarvet græs "overdam" og én knop der endnu ikke er nået at springe ud.
 
 
 
 
Pletter i luften har dækket jorden så smukt rundt om fuglebadet.......virkelig, virkelig, virkelig en meget meget smuk og elegant bunddække. Nu er jeg bare spændt på om den klarer vinteren.

24 kommentarer:

 1. Hej Dorthe.Scabiosa er så skøn.Har først fået den i år.(den blå)men glæder mig til at nyde den til næste år.God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. ......ja det må du nok sige - en smuk svæver i bedet. Mine er også først fra i år så jeg forventer et gigantisk flor næste år.....mindre kan da ikke gøre det med sådan en skønhed vel ;0)

   Slet
 2. Tenk å ha scabiosa i november, jammen er du heldig! Det må jo ha vært veldig mildt hos deg!

  Ha en fin kveld! Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. .....mildt er det endnu - kun et par nætter med frost så vi nyder de sidste krampetrækninger ;0)

   Slet
 3. jeg ville ikke have gættet på, scabioser blomstrer i november. Gør de altid det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Pas Marie......det er første år jeg har dem i haven som staude. Men mon ikke det er som med så mange andre stauder.......de kommer sommetider med et sidste skud når man mindst venter det ;0)

   Slet
 4. Mmmm, så fina! Skira men ändå rätt robusta, eller hur?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bettina og velkommen i mit lille haverum. Hvor robuste de er ved jeg faktisk ikke.....det er første år jeg har prøvet at så dem - men vi må se tilnæste år hvordan det går ;0)

   Slet
 5. Hvor flot.... Tænk.. jeg kunne slet ikke huske den var så fin :-)
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak.....det er skønt at få genopfrisket hukommelsen og ikke mindst skønne sommerminder her i november :0)

   Slet
 6. Den er sød, den lille hvide... Jeg har også fået skabiosa i haven i år, købte en lysegul og en lyseblå på marked i september, og den gule står også endnu. Er spændt på at se til næste år.

  Dine Pletter i Luften - er det den samme, som man har som stueplante? Jeg har før hørt om pletterne ude i haven, men gad vide om jeg kan plante min ud til næste sommer...? Har du nogen erfaringer?

  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps søde Ulla det er den samme.....jeg plantede den i sommer og den er dejlig stor og frodig. Mon ikke det har været hos Lisbeth jeg så at den kunne bruges sidste år.....jeg er lige ved dat tro det :0) Jeg har ingen erfaringer men den skulle kubbe overleve.....så kryds fingre :0)

   Slet
 7. Kære Dorthe

  Mine fra sidste år blomstrede også sent sidste år, men i år har jeg været ude med saksen, da de havde meldug :( Dine pletter i luften er vidunderlige. Af en eller andet årsag, har jeg aldrig haft held med dem. Øv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv med meldug....håber de giver et brag af en fest næste år i stedet :0) Det er første år med pletter i luften i haven så jeg håber bare det lykkes at overleve vinteren :0)

   Slet
 8. Jeg har desværre ikke særligt stort held med scabiosa. Købte for 2 år siden 2 lyseblå, men de var allerede væk året efter.
  Jeg har selv plantet pletter i luften sidste år, og troede faktisk her til foråret at den var død, og skulle lige til at grave den op, da jeg opdagede små bitte skud. I år er den blevet endnu større og flottere! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. ....øv det lyder ikke godt. Min lyserøde scabiose har jeg selv sået.....den eneste der kom ud af en hel pose frø. Den hvide og blå har jeg købt på planteskoler i staudeafdelingen.....så jeg håber da virkelig de kommer igen.....ellers er det øv for de er da simpelthen så fine :0)

   Slet
 9. Jeg har heller ikke held med scabiosa men er stadig vild med den! Lige som jeg er vild med dit sølvfarvede græs og pletter i luften. Ja pletter i luften forsvinder om vinteren, men komme fint tilbage om foråret, så ingen problem der! Det gælder iøvrigt også for husfred, som jeg også er glad for som bunddække.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ærgeligt med de scabiosa - hvis de er så vanskelige at danse med......jeg krydser fingre for at mine overlever :0) Lyder godt med pletterne for de er da virkelig yndige i al deres finhed ;0)

   Slet
 10. Kære Dorthe. Ja Scabiosa er en skøn plante. Havde også en del, men de gik til om vinteren. Der er vist noget med, at visse arter ikke er vinterhårdføre. Men smukke de er de. Jeg har Pletter i luften inde i stuen - lidt sølle - måske jeg skulle skynde mig og plante den ud i haven for ser det dog godt ud. Det kan være, at den meget hellere vil bo derude.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv øv øv.....det er da bare ikke godt hvis de har tænkt sig at trække stikket ud de skønheder........vi må afvente og se om de er ooverlevere eller ej :0)

   Ja den må da ud.....men pas nu på du ikke slår den ihjel alene på chokket fra stuetemperatur til havetemperatur :0)

   Slet
  2. Ja det har du da ret i. Jeg kunne snildt have fundet på bare at flytte den udenfor. Den kommer lige til afvænning først :)

   Slet
 11. Hvor ser det fint ud med pletter i luften. Hvis den er vinterhårdfør vil jeg da forsøge mig. Den har en elegance, som fint supplerer mere tunge haveelementer. Takfor tippet.

  SvarSlet
 12. Tak Rikke - den skulle være vinterhårdfør. men det er første år jeg prøver så vi må se tilforåret om det holder stik ;0)

  SvarSlet
 13. Min Scabiose blomstrer også endnu - det er da en helt igennem fantastisk staude. Jeg har fået min af en veninde for en måneds siden og den har allerede vundet mit ♥ .
  Det er så skønt at følge dine haveglæder. Tak fordi du deler.

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...