Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

lørdag den 3. november 2012

Nu med egen mistelten.


Det er  efterhånden længe siden jeg tog fat i drømmen om min egen mistelten i haven - nærmere bestemt tilbage til januar 2011 hvilken jo snart er to år siden nu.

Dengang bestilte jeg  således hos Knud fra Kalundborg Planteskole et paradisæbletræ med en toårig mistelten på.....det gjorde jeg efter nøje overvejelser om at selv at prøve at så mistelten på et af mine træer.......men da jeg på daværende tidspunkt ikke var rig på træer i haven besluttede jeg mig for at bestille et træ hvor der allerede var etableret en mistelten.
  
Desværre viste det sig at ventetiden på et sådan træ var lang da de har svært ved at følge efterspørgelsen og jeg blevet skrevet op  samtidig med at jeg blev  varskoet om at det ikke var sikkert jeg ville kunne få træet her i 2012  heller.
 
Faktisk havde jeg afskrevet træet i år  da jeg ikke havde hørt noget, men heldigvis  ringede de pludselig sidste week-end og sagde at de havde fået en afbestilling og at jeg dermed var den næste i køen.

Jubbiiiiiiiiiiii...............hvor heldig har man lov at være????

Jeg er nu den heldige og meget lykkelige  ejer af et paradisæbletræ "Malus Hyslop" med helt egen snylter. På træet jeg nu har modtaget er der én flot toårig mistelten på. Det er den I ser på det øverste billede. Derudover er der min. to étårige og måske én mere der er ved at spire kan jeg se - så der skulle være mulighed for at jeg om nogle år kan høste egen mistelten (hvad jeg helt sikkert ikke nænner) og dermed sikre julefreden.

Træet er højt og flot og kommer til at bidrage godt til det "tag" jeg så småt er ved at få etablere i haven. Jeg har plantet det foran et langt lige stykke hæk over til naboen. Det bliver skønt når træet springer ud med smukke hvide duftende blomster og bryder de lige linier og ikke mindst også kommer til at dække en smule for gavlen på den anden side af hækken.


 

28 kommentarer:

 1. GRATTIS! Så fint det ser ut, jag förstår att du är riktigt glad! Hoppas snyltaren växer till sig så att du kan hösta mistel riktigt snart!
  Kram från
  Katarina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tk tak.....det håber jeg bestemt også....men med et blad par udad hvert år så går der nok alligevel en rum tid inden jeg kan høste ;0)

   Slet
 2. Så artig og ha fått sin egen miltestein , gratulere så masse.

  Ha ei fin helg, hilsen Lisbeth :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er ikke så ringe endda - nu må jeg bare være tålmodig ;0)

   Slet
 3. Hvor er det et fint træ og en fin mistelten. Det var ventetiden værd, kan jeg regne ud :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det bestemt.....og dejligt den kom i år alligevel ;0)

   Slet
 4. Nej hvor dejligt, tillykke med det. Jeg har fået frø fra Anne Marie i Lønbæk, men ikke set nogen af dem endnu. Det varer nok lidt, inden de kan ses. Jeg kan heller ikke huske hvilke træer, jeg såede i :)
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth.....der går også noget tid inden de syner af noget.....så du må ud og nærstuderer dine træer næste år :0) Æble og tjørn skulle være gode modertræer :0)

   Slet
 5. Alt kommer til den tålmodige :-) - og man må da sige, at du er en af slagsen. Tillykke med den dobbelte lykke. Både paradistræ og mistelten er da lige det der skal til i haven.

  /Birgitte - som tænker, at du da må lokke manden med ud under træet ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig så Birgitte - tålmodighed er en dyd jeg ellers ikke besidder særlig meget af :0)

   Tror ikke det bliver noget problem med manden ;0)

   Slet
 6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 7. Tillykke med de nye planter! Jeg vidste slet ikke at man kunne købe mistelten-podede træer. Virkelig smart. Var det ikke en dyr fornøjelse? Jeg fik frø af en kollega for halvandet år siden, og flere af dem spirede på mit lille æbletræ. Jeg er dog ikke sikker på at det blev til så meget mere end det. I morgen vil jeg gå ud og lede efter fine blade, som dine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Rikke - det kan man sagtens.....og jo lidt en investering i fremtiden er det - priserne afhænger af træets størrelse - se nærmere på Mitelten.dk.

   Men man kan også købe mistelten podede på tjørn har jeg set de er lidt billigere end det jeg har købt. Men nu ville jeg ikke have tjørn men hellere paradisæble så prisen var lidt højere. Men sådan må det være ind i mellem......jeg har også haft to år til at spare 1050,- sammen i ;0)

   Super at de spirede Rikke - tillykke - det er bare fedt......jeg havde desværre bare ikke selv lige træet at så i syntes jeg. Dog tværede jeg nogle frø ud i mit lille ananas æbletræ sidste vinter....men det har vist ikke lykkedes - jeg må ud og kigge når træet har smidt alle bladene.

   Slet
 8. Vad roligt!Jag har sått i år fick frön av Eva Robild.Flera av mina Malus smetade jag ut frön på.Det lyckades men får väl se efter vintern hur det verkligen gått...hoppas!
  KRAM från mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor godt at det lykkedes.....jeg krydser fingre for at vinteren er barmhjertig og lade de små nye skud være :0)

   Slet
 9. Hej Dorthe. Nej hvor er det spændende. Jeg synes, du er modig at du springer ud i sådan et projekt. Det bliver spændende, når du kan plukke mistelten. På den måde bliver haven jo også spændende om vinteren. Sejt!

  SvarSlet
  Svar
  1. hej .....det kræver nu ikke særligt mod syntes jeg......men jeg er spændt på at følge udviklingen i årene frem - og nu er jeg jo stavnsbundet for man kan jo ikke flytte fra sit misteltentræ kan man ;0)

   Slet
 10. Tillykke med det fine træ med de skønne misteltene. Det er godt med en stor portion tålmodighed både indtil du fik træet og til du kan klippe ind af misteltenen. Men heldigvis kan du gå en tur i haven og glæde dig dagligt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne......ja daglig glæde kan den bringe og jeg er bare så spændt på at følge udviklingen. Så glæder jeg mig ikke mindre til at se træet i fuldt flor til foråret - det bliver smukt tror jeg :0)

   Slet
 11. Sikke en fin lille mistelten! Og sikke en fin blog du har. Jeg er ny i haveblogland. Jeg forsøger mig selv med en blog, og så er jeg begyndt at læse blogs. Jeg vil følge din :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana....og hjertlig velkommen til blogland. Jeg håber du kommer til at føle dig hjemme i dette haveunivers fyldt med glade og gavmilde havenisser. Der er altid plads til én til der brænder for sin have :0)

   Jeg kigger forbi ved lejlighed ;0)

   Slet
 12. Hej hvor spændende og sikke lykketræf, at der var en der afbestilte! Det træ stod bare og ventede på dig! Tillykke med det flotte træ!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det tror jeg også det gjorde Bente - og hvor er jeg glad for at heldet ind i mellem er med én ;0) Tak

   Slet
 13. Til lykke, hvor er jeg misundelig. Jeg opgav nemlig, da jeg fandt ud af, at der var så lang ventetid.

  SvarSlet
 14. Tak Marie - og hvor ærgerligt for dig. Men du må bare prøve igen hvis du er interesseret - selv om der er ventetid :0)

  SvarSlet
 15. Hvor skønt. Og hvor sjovt, jeg har helt glemt - indtil jeg læste dit indlæg - at jeg også har sået nogen. Nu må jeg ud og kigge, når det bliver lyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. ....uha ja - skynd dig ud og kigge Hanne - jeg krydser mine små buttede fingre for at der er nogle der har fæstet sig ;0)

   Slet
 16. Øj for et flot træ, jeg kan godt forstå at du er glad for det. Det bliver spændende at se de tre misteltene vokse sig store:)
  Tålmodighed er en dyd og et år eller to er til at overse i haveøjemed. Jeg såede engang mistelten uden resultat så jeg vil helt klart også gå efter et træ der allerede har spirer på sig (eller hvad man siger...)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...