Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

tirsdag den 27. november 2012

I dag er en festdag......

.....og det er der én eneste årsag til:
 
Jeg har fået mine tulipanløg i jorden og det inden frosten  - det er da meget godt gået :0) Jeg har ellers taget tilløb mange gange, men hver gang er der kommet noget i vejen (læs: vejret, lysten ,ungernes gøren og laden og andre halv dårlige undskyldninger)....men nu er det sikkert og vist!!!!!! Det var fugtigt og diset men med termotøj, havehandsker og fri en hel formidddag så blev det endelig  gjort.
 
 
Mit nyerhvervede cedertræ står  ude i udestuen med lyskæde på og venter på at det bliver fredag............for på fredag har jeg fri og der skal startskudet lyde for julehygge her på matriklen og dermed tændes lyskæderne og udestuen skal forvandles til vores eget lille juleri hvor forskellige dekorationer gerne skal se dagens lys. Mine Dronning Ingrid pelagonier skal byttes ud med hyacinter, amaryllis og andet julet. Men først skal vinduerne pudses :0)
 
Når jeg bevæger mig rundt i blogland og til div. julemarkeder kan jeg næsten ikke vente - for hvor er julehyggen dog bare begyndt at snige sig ind rundt omkring.
 


Jeg ville lyve hvis jeg sagde at der ikke allerede er bare lidt jul her hos mig også......vi holdt nemlig julefrokost for nylig og som det ses kom guldfyrfadsstagerne frem  og zinklanterne med hjerter blev hængt op........så jo lidt tyvstart har der været ;0) 
 
 

28 kommentarer:

 1. Hvor er det fint, dit cedertræ. Det er en fin idé :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana......jeg glæder mig til at tænde lysene i morgen :0)

   Slet
 2. Ja det er et smukt træ, og du er god til det med lys og hygge.
  Godt du endelig blev færdig med løglægning, det holdt hårdt, men du nåede det inden frosten kom.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det holdt ualmindeligt hårdt i år.......men der har nu heller ikke været mange dage med tørvejr - men en fed fornemmelse at nå det på trods ;0) Jeg kan vist ikke skjule det længere - jeg er en hund efter stearinlys og hygge ;0)

   Slet
 3. Skønt cedertræ, men dem har jeg jo også en svaghed for på forhånd :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ....ja de er svære ikke at falde for - de er så lette og elegante og smukke i farven ;0)

   Slet
 4. De sidste to eftermiddage har jeg også kravlet rundt i haven i halvmørke og lagt forårsløg. Jeg forstår heller ikke, hvorfor jeg ikke har fået gjort det før ;-)

  Skønt cedertr. Jeg tror også, jeg snart bliver nødt til at investere i et :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ....næh det er ikke til at forstå vel - men næste år - så går vi i gang i september ;0) Ja jeg kunne ikke holde mig i skindet Gitte - det var så min juleting i år ;0)

   Slet
 5. Godaften Dorthe.Er kun lidt misundelig på dit skønne cedertræ.og hvor ser der hyggeligt
  ud i udestuen.Jeg er også i fuld gang med at lave dekorationer.Og har lige fået lagt de sidste løg.(tilbud til 5 kr.)Skønt med lidt lyskæder her i den mørke tid.
  Hvad gør du med dine pelargonia her i vinter...klipper du dem ned?
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette - jeg glæder mig også til at komme i gang med at hygge og pynte både i udestuen og uden for i morge. Skønt med disse last minut tilbud....de er ikke til at stå for ;0)

   Jeg klipper dem ikke før til januar februar tror jeg.....det er stiklinger fra i år og de er så flotte lige nu. Jeg sætter dem i soveværelset......der er nemlig koldt skal jeg sige dig så koldt at pingvinerne danser rundt derinde - så sover jeg bedst ;0)

   Slet
 6. Lad festen begynde... både den julede og den med Forår på... Skønt cedertræ og sikke en masse dejlige billeder fra hyggelige små butikker. SUK :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha ja - hele to fester at se frem til - det bliver bare SÅ godt ;0) Det kan være vi skal lave en lille "kigge på butikker"-rundtur i det midtjyske en dag ;0)

   Slet
 7. Godt gået med forårsløgene. Mine er i jorden, til gengæld mangler jeg næsten al anden vinterklargøring ;-)

  Smukt cedertræ :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ina - jeg er også meget glad og tilfreds ;0) Vinterklargøringen ja der er også et lille hængeparti - selv om jeg tror jeg har nået det meste - vi må heppe på et godt tykt snefald - så ser vi det slet ikke ;0)

   Slet
 8. Dejligt du nåede at få løgene i jorden inden kulden kommer, jeg fik lagt de sidste af mine i lørdags, så nu må vi bare vente på forår ;O). Skønt cedertræ og god pyntefredag ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Heidi :0) FORÅR.....det er simpelthen så skønt og smukt et ord ;0)

   Slet
 9. Det er en af glæderne ved at have en have- nu har du allerede taget hul på lidt af det kommende forår :)
  Fredag bliver vist en skøn dag !

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er skønt at have noget at se frem til Miri - fredag bliver god og hyggelig tror jeg ;0)

   Slet
 10. Jeg vil også gerne have et cedertræ, men jeg synes det er lidt dyrt, fordi mange oplever, at træet ikke holder mere en en sæson i krukke. Men hvis jeg falder over et til lidt mindre håndører slår jeg helt sikkert til!
  Hyggeligt ser det ud hos dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er ret dyrt......og ærgeligt hvis det ikke kan holde i krukken. Jeg krydser fingre for at det holder når det ikke kommer ind i varmen men står i den uopvarmede udestue eller på altanen når vi sætter varme på ........TAK

   Slet
 11. Hej søde Dorthe.
  Hvor herligt at mærke din julestemning og nedtælling til fredagens krea-fridag.
  Glæder mig til at se resultatet:-)
  Kh Lone

  SvarSlet
 12. Kære Dorthe.
  Det er nu en dejlig havestue du/I har fået jer. Sådan et lille refugium for sarte planter (og mennesker) om vinteren. Cederen er smuk, en rigtig middelhavsbasker til haven med sin unikke vækst og arkitektoniske udtryk. Håber din platan har haft en god sæson.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
 13. Det ser godt ud med dit cedertræ. Jeg har lige været i Venedig og var også en tur i Verona, og dér havde de kæmpe cedertræer - det fik mig selvfølgelig til at tænke på jul ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 14. Skønt træ og smukke billeder fra havestuen.
  Tyvstart på julen er helt ok med mig;-)

  SvarSlet
 15. Lidt jul har man vel altid fremme;o) Jeg "glemmer" hvert år at pille nogle hjemmesyede engle ned og tidligere var det et gåsepar med nissehuer (trylledej) der fik lov at hænge på væggen året rundt.
  Din havestue er simpelthen så skøn, med pelargonier i blomst og det skønne Cedertræ. Og når lyset tændes bliver det ekstra smukt.

  SvarSlet
 16. P.S. tillykke med at du fik løgene lagt - pyyyyha så har samvittigheden det godt:)

  SvarSlet
 17. ....og så ved jeg ikke lige hvad der gik galt men jeg kan ikke kommeterer på de sidste. Men det VIL jeg ;0)

  Lone - jeg glæder mig også helt vildt til at komme igang med julehyggen kan du tro :0)

  ----

  Tak Henrik .....jeg er også utrolig glad for den kan du tro.....det er blevet husets bedste og mest benyttede rum ;0) Platanen har det godt og trives og står nu som en plbladløs siluet derude ;0)

  -----

  Åh Marlene det lyder som et skønt sted at tage hen her i november.....var selv i Rom i maj og må sige jeg elsker italien og italiensk ;0)

  -----

  Karina.....tak - men dog ikke så elegant og smukt pyntet som dit skønne træ ;0)

  -----

  Jo det har man vel.....en lille mai-leg nisse bor hele året på køleskabet.....for nisserne må vi ikke glemme ;0)

  Tak - Lisbeth.....jeg er også utrolig glad for udestuen det er den bedste investering jeg længe har gjort ;0)

  ....og løgene - ja det var en lettelse....det ville være ærgerligt at nå til maj og løggene stadig bare lå i posen - det ville der ikke være meget glæde ved ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Rom tænkte vi også på, og hvor underligt det end lyder, så var det første gang jeg var i Italien - det har aldrig tiltalt mig, selvom jeg er vild med italiensk mad ;-) Og jeg har ellers været i de fleste lande i Europa - i Afrika og Asien, men Italien var altså helt overset!

   Kh. Marlene

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...