Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

fredag den 30. marts 2012

Status på drømmene...................jeg er simpelthen så forbandet - for jeg kan stadig ikke få min scanner til at arbejde sammen med min "nye" computer.......det er da lige godt irriterende......hmprrrrfff.

I stedet har jeg så nu taget billeder af tegningerne til vores nye punktstøbte udestue og så får det være ved det.

En ny udestue ved I, har vi drømt om i mange år - faktisk lige siden vi købte huset, men pludselig blev vores verden beriget med tre skønne børn og hverken pengene eller tiden var til at gøre noget ved drømmen.

Drømme har det dog med at leve videre og selv om jeg til dagligt faktisk ikke selv længere lagde mærke til vores rædsel af en tilbygning eller nærmere bevidst overså den for ikke at blive mismodig - så var jeg mig det pinligt bevidst når der kom nye gæster i haven, eller der skulle tages billeder - undværes kunne den dog ikke, så den har fået lov at stå i al sin elendighed. 

Havens eyesore eller skrotslottet som det er blevet døbt af nogen kunne ødelægge et billede af selv den smukkest blomst i udspring.

Men nu er dagene talte og som mange af jer har været så søde at følge med i, så blev det sidste week-end udestuens endeligt......og de sidste stolper og brædder blev kørt på revas. 

Tankerne omkring den nye udestue har i gennem vinteren været mange og  tegning på tegning skrottet inden vi fandt en løsning som vi glæder os rigtigt meget til at få realiseret.

Den nye udestue er fortsat uopvarmet, men med lavenergivinduer, isolering i gulv, vægge og fastlock termotag så forventer vi bestemt at sæsonnen vil blive forlænget betragteligt i begge ender.

Tankerne omkring vinduer var mange  og der var både  for og imod glas/vinduer fra gulv til loft - jo større glasflader jo mere lys og lyset er en stor del af det at have en udestue. Men idet  vores udestue er punktstøbt og dermed hævet over jorden var vi bange for at miste for meget af vores privatliv hvis vi valgte at lade glasset gå helt til gulvet hele vejen rundt.  Der ville dermed nemlig blive frit udsyn fra vendepladsen i vores baghave og lige ind i vores køkken og videre inde i vores stue. Vores nabo mod vest ville også få frit udsyn fra hendes køkken og direkte ind i udestuen - og da der ikke er frygtelig mange meter imellem os ville det være for åbent.

På tegningerne ser I den endelige løsningen som vi selv er yderst tilfredse med.......vi får masser af lys ind samtidig med at vi stadig kan være private. Den nye udgave bliver omkring 6 kvadratmeter større end den gamle og med en lille vinkel på ud mod værkstedet kommer det nærmest til at virkel som en balsal ;0)

Et er sikkert der vil i fremtiden være god plads til at invitere naboer, familie og venner indenfor udenfor, når de danske sommernætter er for kolde.

Udestuen får en lille sød altan ud for den franskedør......altanen er ikke ret stor og udelukkende til tant og fjas - læs: krukker, lanterner og andet nips ;0)

Trappen er ikke helt korrekt på tegningen......gelænderet bliver lige som på altanen og altanen får ikke den skråstiver der er tegnet på.

Jeg er sikker på at det bliver bedre end juleaften ;0)
Billederne her over er henholdsvis onsdag aften og torsdag eftermiddag

42 kommentarer:

 1. Fedt endelig at se billeder af dit kommende yndlingsrum. Det bliver da kanon flot - og rigtig fint med den lille mini-altan. Du kommer vel nærmest til at leve derude, når det ikke er havevejr.
  Tillykke Dorthe - hvor er jeg glad på dine vegne :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Signe.......det var vist på tide at vise tegningerne frem inden jeg bliver overhalet inden om af håndværkerne.....de skrider jo hurtigere frem end jeg nogensinde havde turdet håbe.Det duer jo ikke at vidunderet står færdigt før tegningerne kom på bordet:0)

   Altanen er jeg sikker på jeg liver super glad for til det formål den er tænkt -
   Claus ryster dog stadig lidt på hovedet af min fixe ide ;0)

   Slet
 2. Vilka spännande projekt, även om jag förstår att det är frustrerande när tekniken inte vill fungera...
  Ha en riktigt fin trädgårdshelg,'
  Charlotta

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde Charlotta - Det er bare smader irriterende når teknikken ikke vil som jeg vil ;0)

   Slet
 3. Hold nu op er den allerede bygget, det må man kalde drømmene der er gået i opfyldelse!
  Hvor er det skønt det ser helt forrygende ud - siger jeg for den minder meget om min egen havestue lige som historien om rædselen der stod der før;)
  Jeg forstår fuldt ud at humøret er i top igen, knus og rigtig god weekend:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så knapt søde Lisbeth........men drømmene tager godt nok pludselig fart. Tak og i lige måde.

   Slet
 4. Hold nu op er den allerede bygget, det må man kalde drømmene der er gået i opfyldelse!
  Hvor er det skønt det ser helt forrygende ud - siger jeg for den minder meget om min egen havestue lige som historien om rædselen der stod der før;)
  Jeg forstår fuldt ud at humøret er i top igen, knus og rigtig god weekend:o)

  SvarSlet
 5. Kan godt forstå du glæder dig til det er færdigt. Det ser rigtig godt ud på tegningerne. Jeg ville også gerne have en udestue, men vores hus er ikke egnet til det. Nu får jeg så i stedet mit drivhus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Et drivhus er nu heller ikke til at undvære Gitte - især ikke når vinden er kold på en ellers flot dag som i dag ;0)

   Slet
 6. Kære Dorthe. Hvor er det dejligt du får din drømme opfyldt og hvor bliver det flot. Åhh tænk sig og kunne side der og nyde livet :)

  Rigtig god weekend.

  Hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder jeg mig sørme også til Lise Lotte ;0) Det bliver bare så godt.

   Slet
 7. Hvor bliver det dejligt for jer med den nye udestue :-)
  Kan godt forstå, at i vælger en løsning, hvor der ikke er indkig fra alle sider.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vivi.......overvejelserne var godt nok for og i mod - men jeg er sikker på det er den rigtige løsning vi er kommet frem til :0)

   Slet
 8. Er du så færdig det bliver godt :-D
  Gode overvejelser i har gjort jer. Lidt privatliv er man nød til at have. Og hold da op det er gået stærkt med, at få det opført. Hvis det sidste går lige så stærkt varer det jo ikke længe inden du kan sidde derude og nyde din kaffe/te, og udsigten til din have.
  En udestue er en af de ting jeg altid har ønsket mig, pt. er det ikke et ønske der kan opfyldes. Men så har jeg mit drivhus, jeg kan sidde i :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Marianne.....jeg glæder mig helt vildt til udsigten til min have. Vores stue vender nemlig ud mod fortov og vejen så haven kommer kun rigtig ind når man står henne i køkkenet......men det skal være slut nu ;0)

   Jeg er positivt overrasket over fremdriften i byggeriet......det havde jeg slet ikke forventet ;0)

   Slet
 9. Dejligt når en drøm bliver til. Du har ret det er bedre end julegaver.
  Det bliver bare så flot med altan og fransk dør. Den skal i nok få glæde af.

  Kh Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Margrethe.......det håber jeg i alle tilfælde at vi gør - jeg forestiller mig det bliver hyggeligt ;0)

   Slet
 10. Nøj, hvor er det spændende, og jeg tror at det bliver supergodt. Hvor er det smart med den lille altan til pynt og dims. Jeg kan godt sætte mig ind i at den mandlige halvdel ikke kan se nødvendigheden i den, det ville min heller ikke kunne :-D Men det er bare alletiders idé :-)
  Jeg kan godt forstå at I ikke valgte store glasflader. Da vi købte vores hus, bestod vores karnap af 5 kæmpevinduer, fordi det var en gammel udestue. Vi følte simpelthen at vi konstant sad i et udstillingsvindue med vinduer hele vejen rundt.
  Så vi fjerned to vinduer helt, og gjorde det ene mindre. Og folk troede at vi var rablende vanvittige, for lys er jo så skønt. Ja... men privatliv er nu også meget rart :-) Så jeg tror I har valgt den perfekte løsning.
  Og jeg glæder mig helt vildt til at se når du skal til at 'pynte' det hele :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne *SMILER* - det er godt de har os ;0) Jeg tror også på at det var rigtigt valgt......og uh hvor jeg glæder mig til at pynte ;0)

   Slet
 11. Hvor ser det godt ud og der er da godt nok fart på at få bygget. Mon I håber på, at det er færdigt inden påske - for det kunne da være for fedt at indvie den med påskefrokost. Hvor vi boede tidligere blev havestuen altid ren- og klargjort samt indviet i påsken med svigerforældrene. Dejlig tradition at få påskefrokosten i havestuen :-)
  Jeg glæder mig på jeres vegne over, at den længe ønskede havestue snart er en realitet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne.......ja det kunne være fedt - men jeg ved med sikkerhed at den desværre ikke er færdig. Vi turde ikke bestille vinduerne før byggetilladelsen var i hus og der er desværre leveringstid .......men gerne før maj, da der er begivenheder der skal fejres ;0)

   Slet
 12. Kære Frøken SOLDORTHEHAT.
  Ja for pokker det er bedre end juleaften... det er næsten lige før det osse er bedre end sommerferie :-)
  Møg-misundelige-hilsner
  Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Lone.....overvaejer faktisk at holde sommerferien derude ;0) Tror nemlig ikke jeg bliver til at trække væk fra haven i år ;0)

   Slet
 13. Hej Dorthe. Aij hvor ser det godt ud. Det bliver rigtig godt, når det er færdigt. Jeg kan godt forstå, at I bygger den så I kan bevare jeres privatliv. Det er en rigtig smart løsning I har fundet frem til. Det bliver så godt, at kunne sidde dér i lyset med familie og venner omgivet af skønne planter. Jeg er imponeret over så hurtigt byggeriet skrider frem. Der sker noget, lige pludseligt er I færdige, Åh hvor jeg glæder mig til at se det færdige resultat!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birgitte........ja det bliver godt at læne sig tilbage en dag med et haveblad hvor vinden blæser og så stadig føle at man er i haven :0)

   Slet
 14. Hvor ser det bare godt ud! Tillykke med at få realiseret drømmene :-) Det er virkelig lækkert - eller det bliver det! Tror godt du kan leje resten af huset ud, for I kommer da til at leve derude fremover

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Helena........ja det var da noget - tror sørme næsten du får ret søde:0)

   Slet
 15. Uterummet kommer att bli ett riktigt smycke! Den lilla balkongen och trappan blir ju toppenfina!!! Får mig att tänka på Carl Larssons Sundborn, vilket inte är det sämsta! ;-)

  Trevlig helg!
  /Ruben

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ruben..........jeg tror også jeg bliver glad for især altanen og på trappen vil jeg sidde og bælge ærter inden længe :0)

   Slet
 16. Flot Dorthe og hvor er det gået stærkt. Tænk det er ikke meget mere end en uge siden, du sukkede over rotter og det stakkels hvide bed, og se nu så flot det bliver.
  Sorg blev til glæde vendt, tillykke med det og held og lykke med projektet, som jeg selvfølgelig glæder mig til at se mere til.
  Knus
  Lisbeth
  PS og så er jeg glad for, du har fået lavet om på dit kommentarfelt, så man kan læse dine svar igen :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth i blandt skal det åbenbart være skidt før det bliver godt.....og sådan var det i hvertfald i dette tilfælde.

   Sig mig har mine svar på kommenterer ikke været offentlige????? nu er jeg et stort spørgsmålstegn?????

   Har der så også været ordbekræftigelse på uden mit vidende eller??????

   Slet
 17. Det bliver super. Rigtig god påske/arbejdslyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne........det satser jeg meget på det gør. Jeg glæder mig vildt til den er helt færdig :0)
   Tak og i lige måde.

   Slet
 18. Oj oj oj, så bra det blir! Och så snabbt det går! Tänk när du får börja inreda!
  Trevlig helg!
  Kram
  Katarina

  SvarSlet
  Svar
  1. Katarina.......ja tingene tager pludselig form. Jeg glæder mig helt vildt til at sætte de første dronning Ingrid i vindueskarmen og tænde stearinlys derude ;0)

   Slet
 19. Det bliver en rigtig dejlig påske, Dorthe - måske med indvielse af udestuen, som ser helt perfekt og dejlig ud på tegningerne. Ofte klager folk over langsomme håndværkere, så det er godt at høre om det modsatte også. Det er bare så dejligt når ens drømme går i opfyldelse.

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. Søde Ulla det bliver det helt sikkert ;0) Indvielsen må dog vente lidt da der er leveringstid på de vinduer vi har bestilt. Tempoet kan vi bestemt ikke klage over.......de er vist meget opsatte på at nå den deadline vi har sat for i brug tagelse ;0)

   Slet
 20. Hvor er det spændende for jer, Dorthe - jeg ville elske at have sådan en udestue og glæder mig til at se billeder, når den er færdig :O)
  Klem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame......jeg glæder mig også rigtig meget - og updateringer skal nok komme undervejs :0)

   Slet
 21. Det skal nok blive super godt :0) Synes der er tænkt godt på anvendelse og privatliv. Er ret sikker på at det ALDRIG MERE vil blive kaldt skrotslottet :D Glæder mig sindssygt til at se det færdigt, men du gør nok meget mere kunne jeg forestille mig :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Marlene.......nej skrotslot er no go ;0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...