Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

lørdag den 10. marts 2012

Astrid Lindgren
I år er det ti år siden Astrid Lindgren døde (28. januar 2002) og det har jeg bestemt mig for at markere på min helt egen måde. Roser er jo som bekendt ikke dem jeg har flest af i haven. De få jeg har er jeg tilgengæld uhørt glad for, så i år skal der indføres nogle stykker mere.

I dag har jeg så  købt årets første og det er så selvfølgelig "Astrid Lindgren" - jeg håber den vil trives hos mig og berige sommeren med masser af sine skønne lyserøde roser så  jeg hver gang jeg plukker en blomst kan sende Astrid, Tvebak, Ronja, Pippi, Rasmus, Emil og alle de andre en kærlig tanke. I mens kan Maria så gå og synge en af hendes favoritter i tiden, nemlig Rasmus Seebach´s smukke Nangijala.

Har du lyst så klik og  se musikvideoen og til sidst se hvordan du med en enkelt SMS støtter børnecancer fonden.

Nu jeg var ved at putte en rose i kurven kunne den lige så godt få selskab af en af de andre  roser jeg længe har haft på ønskesedlen nemlig "Queen of Sweden".......så kan jeg lave min helt egen lyserøde Svenske tema park ;0)

Både børnene og jeg er stor fan af Astrid Lindgrens fantastiske børnebøger og hele hendes univers. Vi har  to gange besøgt Småland og opsøgt de steder hvor mange af hendes bøger udspiller sig. I sammen forbindelse har vi selvfølgelig besøgt Astrid Lindgrens verden i Vimmerby hvilket er en helt fantastisk oplevelse for børnene. Har I ikke allerede været der  med jeres små poder - så burde i overveje det. Hver dag i højsæsonen spilles der små stykker fra de mange kendte børnebøger rundt om i den skønne park.


Den rigtige Helvedes kløft i Fjällbacka i varm sommerregn :0)

11 kommentarer:

 1. Astrid Lingren - ingen over, ingen ved siden. Hun var helt spesiell og prøver å få det hun har gjort over til mine barn!

  Rosen er jo også kjempe lekker!

  SvarSlet
 2. Ja hon är värd all uppmärksamhet. Finns väl ingen som hon. Jag längtar tills vi får barnbarn så man kan börja läsa de böckerna igen och så åka till Astrid Lingrens värld.
  Underbara bilder.
  Ha det gott min vän
  Annika

  SvarSlet
 3. Hej holder også utroligt meget af Astrid Lindgrens bøger, min favorit et nok Brødrene Løvehjerte, en barsk fortælling om tro og håb samt døden der indhenter os alle, men som ikke betyder et farvel til alt der er smukt i livet, vi lever i mindet hos vores kære og de i os. Men man kan da godt knibe en tårer når man læser lærerindens minde om Jonathan "Løvehjerte". Den vil jeg læse højt for min lille søn, som en af de første bøger, når han engang kan forstå hvad vi fortæller ham.
  Bilka har vist Astrid Lindgren roser, måske jeg skulle blive inspireret heraf.
  Kærligst
  Henrik

  SvarSlet
 4. Hej Dorthe
  Du får helt sikkert masser af smukke roser i Astrid Lindgren og endnu finere med Queen of Sweden, det er gode køb.
  Også jeg har selvfølgelig læst Astrid Lindgren og set føljetonerne med Pippi, Emil og hvad de nu hed alle sammen, med mine unger, da de var små poder. Det er rigtig dejlige fortællinger for både børn og voksne.
  I aftes hørte vi Ida i x-factor synge Nangijala.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 5. Så kan vi glæde os sammen. For jeg købte også Astrid Lingren i efteråret.
  Jeg faldt for hende her i Blogland. Og da jeg samtidig elsker Astrid Lindgrens universer, så skulle den selvfølgelig bo hos mig.
  Indtil videre står den stadig pakket godt ind i gran i haven.

  SvarSlet
 6. Der er ingen som Astrid Lindgren. Hun var vidunderlig. Vi har læst hendes bøger til hudløshed herhjemme. Jeg har også været med hele flokken i Astrid Lindgrens verden. Jeg ved egentlig ikke om det var mig eller børnene som var mest betaget af det ;-)
  Glæder mig til at se mere til roserne.

  SvarSlet
 7. Som "havetosse" tænker jeg både på roser og de mest fantastiske børnebøger, når du nævner Astrid Lindgreen. En ener, som vi skal huske at introducere alle børn for, også i fremtiden. og en smuk rose, som også bør være i vores haver. Med Queen of Sweden har du fået to fantastiske svenske damer i din have.

  Knus, Ulla

  SvarSlet
 8. Sikke en smuk måde at mindes Astrid Lindgreen på. Hun var helt fantastisk og jeg glæder mig til at læse hendes dejlige historier for vores barnebarn:-)fortsat god weekend.

  SvarSlet
 9. Hvor er det nogle dejlige stemningsfyldte billeder, du viser.

  Jeg holder meget af Astrid Lindgrens fortællinger. De har fulgt både mig og børnene i mange år, men af en eller anden grund har vi desværre aldrig besøgt dette sted. Nu er børnene nok desværre for gamle til at ville påskønne det. Men så kan man jo håbe på børnebørn engang.:)

  SvarSlet
 10. Vilken fin hyllning till Astrid Lindgren!
  Pippis pappas skepp Hoppetossa, som i verkligheten hette Meta af Byxelkrok, lekte jag på när jag var liten. Minns så väl doften och det vackra teakdäcket. Tyvärr så förliste det utanför Öland.
  Kram Pella

  SvarSlet
 11. Tak for jeres altid dejlige og varme kommentarer......det er som altid en fornøjelse at hve jer med på sideliien :0)

  -----

  Pella........det lyder da fantastisk - og det må have været en hver lille piges drøm at få lov at lege rundt på Hoppetossa........

  .....sørgelig skæben for sådan et "historisk" og evnetyrligt skib.....det havde fortjent bedre :0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...