Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

tirsdag den 13. marts 2012

Et sandt mareridt....................er måske ikke ligefrem hvad disse billeder af krokus afspejler.........men de er trods alt mere opløftende, end hvad de næste viser.

Min mandag eftermiddag startede ellers  smukt ud, med tidligt fri fra arbejde og planer om lidt hyggelig havearbejde i det gode vejr. Det fik et kik i postkassen dog hurtigt spoleret. Her lå der nemlig et lille kort med en temmelig deprimerende besked.

I lørdags opdagede jeg nemlig ét lille hul i jorden meget tæt ved vores kloakbrønd. Der blev bandet og svovlet og sendt en mail afsted til kommunene efter assistance til skadedyrs bekæmpelse. De rykkede hurtigt ud for at besigtige forholdene og imens jeg var på arbejde lagde de en seddel i postkassen med ordlyden:

Brud på kloakbrønd som skal udbedres snarest. Vi har ikke udlagt gift.
F...

Så var der jo ikke andet for end at ringe efter de rette folk med forstand på kloakering........og 1 2 3 så så min have sådan her ud:
Kamera blev ført igennem kloakrørene og suk der er ingen vej uden om - vi skal have gravet haven delvist op og skiftet kloakbrønden, det er den I ser helt henne ved kældervinduet dertil skal de rør der ligger lige under mit hvide bed og et godt stykke ind på plænen skiftes!!!!! 

Nu kan det nok være at mit hvide bed ikke er verdens største MEEEEEN  jeg har gjort som den ærværdige Vita Sackville West ofte bliver citeret for at sige :

Cram, cram and cram some more.
......og hold da helt fast hvor har jeg bare skruet ualmindeligt mange stauder og forårsløg ned i dette bed.

Op skulle de jo af gode grunde og det kom de så allerede i aftes i tusmørket - med god hjælp fra Claus der dog på et tidspunkt sagde: "Hvis du skal sukke sådan hver gang du graver en plante op så går jeg altså ind!!!!!"

............godt nok havde han ondt af mig - MEEEEN jeg tror ikke helt han kunne sætte sig ind i den store sorg det var at skulle hærge et knapt 2 år gammelt bed, der netop i år skulle have en helt stor fest med liljer, tulipaner, pæoner, solhatte, spydverbena, anisisop, høstanemoner, violfrøstjerner, lupiner og meget, meget mere HVIDT.

SUK

 • har jeg ondt af mig selv? JA
 • var der mon rotter? JA     (så kære naboer nu er I advaret, vi har - om ikke rotter på loftet - så i hvertfald i kloaken :0(
 • Betaler forsikringselskabet for gildet? JA, JA, JA :0)

37 kommentarer:

 1. ¤#%)(¤% :-(
  Øv lede dyr, har selv haft rotter i kælderen....Min svigermor har lige præcis samme rotteproblem som jer, vi har klippet ned over de sidste par uger og opdagede ligeledes et par "mystiske" huller...Jeg har virkeligt ondt af dig, er de ikke hurtigt færdige så du kan komme planterne tilbage på rette plads.
  Henrik

  SvarSlet
 2. Stakkars deg så mye dritt på en gang.
  Disse arbeidsfolka har ikke sans for vårblomster som en har ventet på hele vinteren,,møkkafolk,,he he.

  Det kommer snart noe mer og glede seg over og da får de holde seg vekk.

  Jeg har snekkere her og kaprifolium , løker og stokkroser er tråkket ned ,
  jeg vet hva du snakker om....

  Maritklem.

  SvarSlet
 3. Åh søde Dorthe hvor jeg dog føler med dig, det var da helt forfærdeligt. Jeg kan kun se en trøst, at forsikringsselskabet betaler, ja og en mere I slipper forhåbentlig af med rotterne, det er nogle fæle nogle at have på sin grund. I øvrigt var de da hurtige til at komme i gang med projektet, skal jeg love for.

  Men at du sukkede hver gang I gravede en af dine skønne stauder op, det forstår jeg sandelig godt.
  Men når det nu skulle være, så hellere nu, inden det hele rigtig er gået i gang med at gro end midt i sommeren.
  Kan de gemmes til arbejdet er færdigt og så plantes samme sted igen? Det var at håbe.
  Trøstende knus her fra Samsø
  Lisbeth

  SvarSlet
 4. Hvor synd!! Det kan jeg virkelig godt forstå "gjorde ondt"! Håber da virkelig I hurtigt kommer bæsterne til livs.
  ... kan næsten høre dig sukke! Jeg er helt sikker på, at jeg ville havde haft samme lyd :-)

  Kram til dig herfra!

  SvarSlet
 5. PS. Under "Must haves" viser du en digitalis. Jeg er ret sikker på, at det er Camelot lavender, som jeg selv har i haven. Den er fantastisk!

  Desværre er man ikke sikker på farven, når man tager frø (mine selvsåede er pink og hvide), så du skal nok bestille dem på nettet, hvis det skal være lige den farve. Det gode er, at de blomstrer rigtigt flot allerede samme år, som de er sået :-)

  Se dem evt. på min blog: http://minhavedagbog.blogspot.com/2010/06/digitalis-purpurea-camelot-lavender.html

  SvarSlet
 6. Hej Dorthe

  Den eneste formildende omstændighed er da at forsikringsselskabet betaler. Men de betaler jo desværre ikke for den tort du nu må lide. Der burde være en svie og smerte erstatning med i det her. Stakkels dig. Jeg ville havde tudet øjnene ud hver gang jeg løftede noget op af jorden, så jeg syntes din mand er sluppet billigt :o))

  SvarSlet
 7. Åh nej hvor træls både at have rotter og at skulle grave hele dit skønne hvide bed op. Kan godt forstå, at der kom mange lyde fra din side.
  Hvad med løgene - har du flytte dem i potter, så du kan få nogle fine opstillinger?
  Jeg håber, at håndværkerne er hurtigt færdige, så du kan få planterne i jorden igen, så de kan nå at komme sig inden de for alvor begynder at gro.

  SvarSlet
 8. .......efter planen skulle den lokale "kloakudrykning" komme med en mini graver og div. andre ting for at udbedre skaderne på torsdag. Forsikringsselskabet har vi heldigvis ikke problemer med.....en enkelt telefon opringning var hvad de havde brug for for at give grønt lys til at udbedre.....så ja det er bestemt en trøst ;0)

  Desværre har jeg ikke nået at stikke alle løg ned igen eller plante dem i potter - så lige nu ligger de fleste i 5 spande og venter på at jeg får en ledig lys time til at lege rescue 9 1 1 :0)

  -----

  biehl.....velkommen i min, i tiden lidet flaterende have...... der forhåbentlig snart vender tilbage til sit bedre jeg uden rotter og gravemaskiner :0) Tak for linket - det vil jeg snuse lidt til ;0)

  SvarSlet
 9. ØV! Hvor er det dog ærgerligt. Det lyder da heldigvis som om de bliver hurtigt færdige. Held og lykke, både med at blive rottefri og med reetablering af bedet.
  VH Nina

  SvarSlet
 10. Øv bøv hvor ærgerligt :-( vi prøvede dt samme i vores gamle have, det var også rotter.

  Håber du får reetableret bedet når de er færdige, måske bliver det alligevel smukt til sommer :-)

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
 11. De grimme bæster. Vi havde en enkelt, men stor og fed, rotte i haven, sidste år.
  Hvor er det synd for dig! Min største frygt er ødelagte kloark-rør.
  Det er helt ok at sukke.

  SvarSlet
 12. Hvis det kan trøste; Vi havde rotter for 7 år siden. De havde undermineret terassen og kælderbrønden var tæt på kolaps. Hele terassen måtte brækkes op og forsikringen dækkede IKKE! Men nu har vi en dejlig ny terasse og helt nye kloaker, med rottestop ind til huset!
  Held og lykke med at udrydde de stygge bæster! ;O)

  SvarSlet
 13. Hej Dorthe. Øv øv øv. Det var da forfærdeligt. Jeg synes også, at du skal se på lyspunkterne: De kom hurtigt for at tilse skaden. Forsikringen betaler og I slipper af med rotterne igen!
  Måske kan du komme dine planter i plastikpotter og stille et andet sted i haven sålænge arbejdet er i gang? Du kunne måske grave en klump op og sætte direkte i en potte, så skal du bare huske at vande i den tid de står i potten. Jeg ved ikke, om det er en idé du kan bruge, men jeg tror, jeg ville have gjort sådan!
  Knus Birgitte.

  SvarSlet
 14. Øv, øv - hvor surt. Jeg føler med dig. Håber du får reddet din hvide bed.

  Kh
  Gitte

  SvarSlet
 15. Huff, så irriterende! Håper du får reddet alle de løk og planter du har der før de graver opp hagen din. Godt at forsikringen dekker det hele :-)

  SvarSlet
 16. Sødeste Dorthe, hvor er det træls for jer med de ækle rotter og det ødelagte bed - jeg kan lige forestille mig hvordan du har gået og glædet dig til at se det hele i flotte blomstersammensætninger. Jeg må sige, at kommunen var hurtige til at rykke ud og forsikringen ligeså. Et stort held at de dækker det hele, nu må du så have det vendt til en form for positiv opgave at skulle retablere det hvide bed, hvad jeg også tror du gør, når du har sundet dig og kommunens folk er færdige.

  Trøsteknus fra Ulla

  SvarSlet
 17. ÅÅHHH - din stakkel. Hvor sørgeligt at gå der og grave sit skønne bed op. Håber at årstiden gør, at alle stauderne ikke tager for meget skade, men snart kan fortsætte foråret i et genetableret bed og alligevel nå at sprede blomstrende sommerglæde. Men øv, øv, øv!
  Stort, stort trøsteknus
  Signe

  SvarSlet
 18. Nej hvor jeg forstår dig og hvor er det ærgerligt med dit hvide bed!
  Men godt i slipper af med rotterne, sådan en krabat ville jeg nødigt møde i min have!
  Krydser fingre for dine hvide stauder og at de alle kommer sig.

  SvarSlet
 19. Jeg krydser fingre for at alt kloakarbejdet bliver hurtigt overstået - så hurtigt at du kan nå at genetablere dit skønne hvide bed med alle de perfekte partnere som jeg har set du har.
  Øv, suk og F det er dødsygt og jeg føler med dig, men vi er stadig kun i marts og der er tid, måske dog ikke for tulipaner og andre løg - fat mod søde Dorthe, det skal nok gå;o)
  P.S. jeg har været ude og kikke på Venus og Jupiter i aften og tænkte selvfølgelig på dig og om du var ude med kameraet?

  SvarSlet
 20. Det er jo det gode ved "Blogland", der vil alle være en masse der vil føle med en når noget går galt.
  Så også min medfølelse får du.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
 21. Jeg er så lei meg på dine vegne, kjenner det rykker i hjerteroten, men det er jo ingen vei forbi annet enn å ordne kloakken =( Klarer du å berge vårblomstringen med å sette dem forsiktig til side, og plante dem tilbake etterpå? Uansett er det godt å høre at forsikringsselskapet dekker det, og håper du blir kvitt rottene også!
  Lykke til!

  SvarSlet
 22. For pokker da også, jeg håber at du snart har alt tilbage på rette plads, og stadig får stor glæde af alle dine skønne planter. Stor trøster herfra ;o)

  SvarSlet
 23. Kære Dorthe
  Jeg bliver helt ked når jeg læser dit indlæg - om det fine hvide bed. Så velforberedt - og dine knuste beddrømme. Det er jo ikke bare sådan noget man liiiige ryster af sig.
  æv

  Jeg sender mine bedste ønsker om hurtig fix-af-kloakken.

  Jeg er dog alligevel overbevist om at du har reddet hvad reddes kan og vi skal nok se det. Vi venter gerne med den imponerende planteliste.

  Knus herfra
  Eva

  SvarSlet
 24. Kære Dorthe
  Jeg bliver helt ked når jeg læser dit indlæg - om det fine hvide bed. Så velforberedt - og dine knuste beddrømme. Det er jo ikke bare sådan noget man liiiige ryster af sig.
  æv

  Jeg sender mine bedste ønsker om hurtig fix-af-kloakken.

  Jeg er dog alligevel overbevist om at du har reddet hvad reddes kan og vi skal nok se det. Vi venter gerne med den imponerende planteliste.

  Knus herfra
  Eva

  SvarSlet
 25. Også et stort øv herfra, personligt ville jeg nok ikke have kunnet nøjes med at sukke men snarere stortude...
  Det positive er selvfølgelig at planterne ikke er blevet ødelagte, så jeg håber de snart kan komme på plads igen.
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 26. Tak for alle jeres søde kommentarer.......ærgelsen er stor for det var ikke lige det der var planen at bruge tid på i foråret - men ind i mellem må man tage de uforudsete ting med.

  Stauderne er pottet og plantet rundt omkring hvor vi kunne finde plads og det var ikke en let sag....men alle er blevet genhuset :0)

  Nu "frygter" min mand og børn bare at jeg skulle finde på at udnytte situationen og yderligere inddrage en bid ag plænen til bed.......ved ikke helt hvor de får sådanne tanker fra ;0)

  SvarSlet
 27. AJ !!! Jeg kan got forstå du er sur og ked !

  SvarSlet
 28. Det var dog en træls ting med rotter i kloakken. Håber du får genetableret det hele, og at alle blomster overlever.

  SvarSlet
 29. Hvilken KATASTROFE!!!!!!!!!!!!

  Sur r.. Føler med dig din stakkel..:0(

  SvarSlet
 30. Kender godt de blikke fra familien med tanken om nye bed , vi kan jo hurtig vende tingene til en fordel.

  pøj pøj med det hele.

  Helle

  SvarSlet
 31. Surt med både rotter og bed-ødelæggelse, men dejligt at I ikke har fået de firbende indendøre :-)

  SvarSlet
 32. ÅHHH din stakkel føler med dig. De DUMME DUMME ROTTER.

  KH Margrethe

  SvarSlet
 33. Nej hvor hæsligt, jeg føler virkelig med dig. Ingen ord kan beskrive den følelese man har når man står der og skal grave ens fine bed op :´(
  Håber virkeligt kloarkmesteren, får det hurtigt ordnet så der er en chance for, at du kan få bedet retableret igen.
  Forårs hilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 34. Det er da dejligt at forsikringen dækker, det troede jeg ikke de gjorde. Er det den der hedder skjulte rør? eller?
  Smuk clematis du har fået købt ;)

  SvarSlet
 35. For katten da også!!
  En streg i forårs-forberedelses-regningen ØV

  SvarSlet
 36. Godt I har taget fat på det, og det er rigtig træls for dig, du har jo brugt så lang tid på at skabe disse sanseoplevelser. Godt at foråret er på vej med solskin på næsen, fuglesang og børnelatter i ørerne og blomsterdufte i næsen :-) ha en dejlig dag

  SvarSlet
 37. Miri.....ja der blev trampet noget hårdet i jorden ;0)

  -----

  Gitte.......der arbejdes i hvert fald på sagen så vi kan få lukket bæsterne inde igen ;0)

  -----

  Havenarkoman.....Tak.....det er virkelig noget skidt ;0)

  -----

  Helle......*SMILER* ....ja det er en evne vi have forlk har .....vi vender det lynhurtigt til vores egen fordel når noget skel laves om ;0)

  -----

  Hanne.....nej gidskelov er det kun udenfor og vi har kun fundet et enkelt udbrud så helt skidt er det ikke, men skidt nog :0)

  -----

  Margrethe.....tak skal du have.....rotter må meget gerne holde sig langt nede i kloaken hvis de absolut skal være her ;0)

  -----

  Marianne.....det håber jeg også - men de nåede det desværre ikke før week-enden som de ellers havde håbet :0( ØV.

  -----

  Sødeste Lone.....jo vi var så heldige at have tegnet en tillægsforsikring.....så alt bliver dækket - PYHA.

  -----

  Susanne.....ja det var en kæmpe streg.....og helt uden varsel. Surt - men hellere nu end når det hele står i blomst itil sommer ;0) Så der er ikke noget der er så skidt at det ikke er godt for noget ;0)

  -----

  Søde Lene......tak ja det er skønt et det er den vej det går.......så må de små ærgelser på vejen bare overvindes og vendes til noget godt......et større bed måske ;0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...