Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

mandag den 5. marts 2012

Hm....sådan kan det altså også gå....


Hvor meget jeg end gennempløjer denne såbakke med min fingre - altså den til venstre - så kommer der til min store sorg kun én og jeg mener én enkelt solhat ud af anstrengelserne.

Frøene som jeg samlede i sensommeren - godt nok fra nogle noget fugtige og ikke så strunke frøstande fra den sart gule Echinacea "Sunrise" blev sået samtidig med Echinacea Pallida til højre - de har fået samme behandling med stratificering, men resultatet lader sig ikke fornægte........suk der var ikke synderligt held i sprøjten.

Istedet må jeg glædes over at jeg tilsyneladende kan få opgraderet bedet med flere Pallida ;0)

23 kommentarer:

 1. Åh hvor er det synd for dig. Prøv igen hvis du har flere frø.

  Kh Margrethe

  SvarSlet
 2. Tråkigt för dig men du får glädja dig åt dina pallida bäbisar! Bättre lycka nästa gång!

  ram Ulrika

  SvarSlet
 3. Jamen, så må du passe ekstra godt på den ene solhat du får ud af det så du kan få frø til efteråret.

  SvarSlet
 4. øv øv, hvis du "glemmer" du har dem... så kommer der måske alleigevel et par styker til:) Anne Gine

  SvarSlet
 5. Rigtig ærgerligt, men det sker altså bare ind imellem. I hvert fald også for mig :-(
  Men jeg holder med Anne Gine. Opgiv ikke, sæt den i et frdeligt hjørne, så kommer der måske lidt flere.

  SvarSlet
 6. Hej Frk. Solhat. Jeg har endeligt fået en altan igen, og håber at du vil kigge forbi indimellem :-)

  Jeg selv skal først igang nu, men at så og jeg håber bestemt at det meste bliver til noget, men man kan jo desværre aldrig vide. Jeg håber også at dine solhatte viser sig at blive smukke og frodige som altid.

  Kh Henriette :-)
  http://henriettesaltanblog.blogspot.com/

  SvarSlet
 7. Der er mange af de nyere sorter af Echinacea der er sterile og dermed ikke kan sås. Jeg ved ikke om det gælder E. Sunrise men det kunne måske være forklaringen.

  SvarSlet
 8. Hej Dorthe
  Ja det var ærgerligt, men måske kommer det senere. Heldigt at der er så mange Pallida, selvom det er en ringe trøst.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 9. Man får bare glede seg over de frø som tross alt spirer, og så gå på med friskt mot neste år, kanskje man lykkes bedre da.
  Håper du får spiring på de frøene som jeg sendte, og at de vil bringe deg glede i mange år :-)

  Kristin

  SvarSlet
 10. Hej Dorthe. Det var ærgeligt, at der kun kom én, men måske kommer der alligevel flere. Jeg har sået andre stauder og jeg kan se, at der den sidste uge hver dag er kommet nye små kimplanter i samme såbakke, så der er altså en uge imellem den første og den sidste lille kimplante og jeg tror faktisk der kommer flere, så måske er det sådan hos dig også? Men ellers så synes jeg det ser rigtig godt ud i bakken til højre. Held og lykke.

  SvarSlet
 11. Jeg kan se, at der er flere, der håber, at de kommer alligevel, hvis de bliver "glemt" lidt. Så jeg glæder mig til at høre fortsættelsen - altså kommer de så eller hvad?
  Jeg hepper lidt på dem. Der er jo meget at leve op til, når man ser de mange spirer i den anden bakke.
  VH Nina

  SvarSlet
 12. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 13. Øv hvor ærgeligt, men det kan være der dukke flere op senere. Jeg er spændt på om den jeg såede sidste år har overlevet vinteren, jeg håber. Sikken en masse pallida'er der er dukket op, det bliver et smukt syn:o)
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 14. Kære Dorthe. Først skal vi/du jo huske at glæde os over alt det der faktisk lykkes, nogen gange er jeg selv lidt slem til at mukke lidt. Men så siger min hustru at se lige skal prøve at kigge i drivhuset når jeg nu ikke kan se haven udenfor vinduet.... halv tomt versus halv fyldt :-)
  Jeg kan se på nette ved en hurtig søgning, at sunrise vist giver hovedbrud de fleste steder, den er vel en hybrid eller?
  Kærligst
  Henrik

  SvarSlet
 15. Det er pudsigt at der er så stor forskel i spireprocenten i de forskellige sorter, men det er altså et lotteri og min erfaring med bare at få Sunrise til at gro er ikke den bedste. Jeg håber virkelig at de 2 jeg købte sidste år gider bo her.
  Men det er derimod skønt med alle dine Pallidaer - det bliver jo en fest med så mange planter:O)
  Knus

  SvarSlet
 16. Ja, op med næbbet og på med vanten :o)) En er da klart bedre end ingen :o)

  SvarSlet
 17. Kære Dorthe. Kan godt lidt forstå ærgelsen. Her kommer der nemlig heller ingenting - overhovedet :):) og har sået mange forskellige.

  Til gengæld kommer der da rigtig mange af den anden. Den glæder jeg mig til at se.

  Mange hilsner fra en der overhovedet ikke kan få solhatten til at skyde:):)

  Lise Lotte

  SvarSlet
 18. Årh æv - jeg kender godt det med at stå og nærstudere - nærmest med en lup - efter spirer.
  Jeg lod af ren stædighed en kasse med høstkrokus stå i 2 ÅR uden så meget som en spire... Måske de har præstationsangst ved siden af de andre?

  SvarSlet
 19. Hej

  Jeg var til formeringmøde i sidste uge i Kolding og især med stauder kan man vente op til 3 år og 5 år med nogle træpæoner så det er altså for tidligt og give op( jeg har også lige nøjagtig sået sunrise men ingen at se endnu) min veninde strør bare frøene ved siden af moderplanten og hun får rigtig mange solhatte børn.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 20. du kommer bare igen, dem til højre ser da ellers meget fine ud !! ;)

  SvarSlet
 21. Den kan da nå at komme endnu, selvom den er lidt langsom i optrækket. Og nu har du lavet arbejdet med såningen - så kan du ligeså godt lade den stå lidt endnu.

  SvarSlet
 22. Så synd, men slik kan det også være i hageverdene. Men det flotte er jo at vi alltid får en sjanse til:) Kanskje du får mange til neste år:) Får det må man jo satse på, for gi opp kan man ikke:) Du har virkelig en herlig gjeng i den andre frøbakken da:)

  SvarSlet
 23. ......bakken bliver stående lidt endnu......måske der er et par frø mere der så føler sig fristet til at knække skalden ;0)

  .....og om det er en hybrid eller en steril udgave - det må jeg være jer svar skyldig på.....

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...