Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

onsdag den 21. marts 2012

Persian pearl
.......skyder nu frem i græsset bag vintergækketæppet - her satte jeg i efteråret nogle løg af denne tidlige tulipan. Som flere af jer bemærkede i forrige indlæg så er det meget tidligt med tulipaner - og det er da også det tidligste nogensinde jeg har haft tulipaner og det er så sikkert som amen i kirken at næste år skal jeg have flere af disse tidlige forårsbebudere.

"Persian pearl" er en vildart eller en botanisk tulipan.........altså en tulipan der ikke er krydset eller forædlet. Tulipanen bliver ikke ret høj, til gengæld er den meget tidlig og så skulle den være i stand til at formere sig selv ved frø hvis den får lov at stå ugenert......det satser jeg på.

Jeg så disse vildarter for første gang hos Marina med den skønne blog Badut, da hun viste dem fra sin gamle have. Hun havde et væld af dem og de var super smukke der i det tidlige forår. Men altså det var først i efteråret jeg så endelig huskede at sætte nogle løg selv - og jeg kan allerede mærke at det kommer jeg ikke til at fortryde.
Det er da skønt at man ved at sætte forskellige tulipaner kan forlænge sæsonen betydeligt......så go for it Tulips - I´m ready :0)PS. I kvasbunken på billedet gemmer der sig et  pindsvinebo.........om der er flyttet nogen ind vides dog ikke.....

16 kommentarer:

 1. Den tror jeg også jeg må have, er lidt til de vilde som bare bliver flere og flere. Jeg har Pulchella Violacea( kan ses opå min blog)Og har købt lidt andre på marked i Tyskland, de blomster ikke endnu, og så har jeg tigtig mange af den gule vilde.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 2. Som jeg lige skrev til det forrige indlæg, er den lille tulipan en rigtig lækkermås :-)
  Men jeg måtte lige fortælle dig hvor flot jeg synes at din nye header er, rigtigt forårsagtig, ah.

  SvarSlet
 3. One of the most beautiful wild tulips that I know ! Unfortunately, she has been destroyed by the voles in my garden :-(

  Best regards, Christine

  SvarSlet
 4. Hvilken yndighed og så bliver den jo kun endnu mere smuk af at være den første tulipan.

  SvarSlet
 5. Sådan en Persian Pearl er vel nok smuk.

  KH Margrethe

  SvarSlet
 6. Enig med de forrige talere, den er meget smuk :o)

  SvarSlet
 7. Hej Dorthe. Jeg er også enig. Dejligt med en tidlig tulipan!

  SvarSlet
 8. Tak til jer alle - det er en yderst velkommen farveklat her i marts :0)

  SvarSlet
 9. Dem skal jeg helt sikkert have nogen af. Det må være helt fantastisk at have tulipaner i blomst nu :-))

  SvarSlet
 10. Hver vår angrer jeg på at jeg ikke har satt noen botaniske sorter... og i år er det visst ikke noe unntak, sukk:) Nyyydelige. Og herlig med at de kommer så tidlig at de kan vokse i plenen, for de rekker nok å visne ned innen plenklippingen vil jeg tro...

  SvarSlet
 11. Uhmmmmmmmm. Alt ser så skønt ud... ;-)

  SvarSlet
 12. Persian Pearl er også en af mine yndlinge (mosegrisens også). Den der hedder Lady Jane, er jeg også vild med. Ja og så er der vist et par stykker mere.

  Prøve at se på blomsterliv.dk, de har en gruppe de kalder staudetulipaner.

  Skønne billeder.

  SvarSlet
 13. De botaniske sorter skal jeg simpelthen bare have flere af til efteråret.......og tak for linket Hanne - her har jeg også handlet før og har fået en hurtig og effektiv betjening :0)

  SvarSlet
 14. Er det mon for tidligt allerede at glæde sig til efteråret, hvor man skal huske at sætte endnu flere løg. Super flot tulipan, den må vist gerne kunne finde vej til min have også.
  God weekend
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 15. Hvorfor jeg aldrig får købt disse tulipaner, undrer mig år efter år! De er helt fantastiske, og man trænger bare så meget til farver i det tidlige forår. Denne sort er da specielt køn.

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...