Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

søndag den 20. marts 2011

Fed FULDMÅNE 2011

Desværre var der et lille svagt skydække så helt klar blev den ikke.....men smukt var det.

Er der noget jeg til stadighed betages og facineres af så er det himmelrummet og jeg er helt vild med det smukke syn det er når årets fedeste fuldmåne rejser sig over horizonten........fantastisk syn. I år lykkedes det heldigvis i modsætning til i 2010 at se synet igen. Daniel og jeg tog kameraet og stativ over skulderen  i aftes og begav os ud til Kildedalen i øst for at fange synet......og wauuuuww :0)

Fed fuldmåne er når månen kommer tættest på jorden i sin bane rundt om jorden. Det sker ca. én gang om året og det er altså i denne week-end synet for alvor kan nydes. Månenes lysstyrke vil her være ca. 30% kraftigere end når den er længst væk fra jorden og den vil som lige nu, være ca. 50.000 km. tættere på - og altså ca. 15 % større.

Et fantastisk syn I ikke må snyde jer selv for. Faktisk har månen ikke været tættere på jorden end den er lige netop nu i denne week-end, siden 1993. Så op af sofaen og ud til det spektakkulære naturfænomen :0)

Det gælder om at fange månen lige når den kommer op over horizonten eller er på vej ned i horizonten for her ser den gigantisk stor og flot ud.......Man kalder det måneillusion når månen ser større ud når den står tæt på horizonten og kan sammenlignes med et træ eller et hustag - størrelsen er den samme når den midt nat står højt på himlen men syntes mindre.

Her kan I se min fedeste fuldmåne fra  2008 og hvis I vil se flere af mine skønne månebilleder så klik her :0)

Hvis I er vakse og skyerne er væk kan I opleve illusionen i aften igen når månen står op lige omkring kl 20 alt efter hvor i landet i bor :0)


12 kommentarer:

 1. Fede billeder af en fed fuldmåne :-) Jeg tror da, at jeg vil prøve at snige mig til at se den i aften igen og denne gang omkring kl. 20 - yr.no varsler ingen skyer til aften, så måske man skulle være heldig :-)
  Håber du får en fed 'måne-jagt' i aften, hvis du skal afsted igen :-)

  SvarSlet
 2. Vilka bilder du (ni)har lyckats ta! Vi fick inte uppleva månen så stor som på andra platser, men jag hoppas att jag får uppleva det ikväll. Men jag lyckades ändå ta en bild igår i mörkret. Jag är väldigt fascinerad av himlen , både dagtid och nattetid.
  Ha en fin söndag.
  Kram Pella

  SvarSlet
 3. Skønne billeder..har også prøvet at tage billeder af månen men de er ikke blevet så gode..Har du noget specielt udstyr??
  Fortsat god weekend..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 4. Fina bilder! Vi hade turen att också kunna se den stora månen i går kväll.Natthimlen är spännande och fascinerande...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 5. Smukke billeder, hold da op!

  SvarSlet
 6. Nydelig bilde, månen var så stor og fin igår :) Lisbeth.

  SvarSlet
 7. WOW, vilka bilder! Och vilken måne!
  Hälsningar
  Katarina

  SvarSlet
 8. Läckra bilder!Jag stod o tittade på månen igår den var så fin.Blir sånt härligt sken i trädgården.Nästan lite trollskt:-)
  Hälsningar Helena!

  SvarSlet
 9. Lekre bilder:) Månelyset er alltid vakkert, men det var nok noe med den i går jeg, for datteren min ropte på meg og jeg måtte opp og se på månen sa hun:)

  SvarSlet
 10. Ja magisk og trolsk er det når månen lyser sådan op i mørket.....og lange skygger bliver kastet.

  Karina - jeg har et canon EOS 450D spejlreflekskamera med en 75-300mm. linse :0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...