Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

lørdag den 23. juli 2011

Jeg må nøjes................for kæmpe åkander fra Brasilien som disse i Botaniskhave i København har jeg bestemt ikke plads til i det zinkbadekar jeg købte i Butik Remme i april.

Til gengæld plantede jeg i maj, to almindelige nøkkeroser eller åkander i baljen én hvid og én lyserød. Det ser umiddelbart ud som om de trives for de sende det ene søde lille grønne blad op til overfladen efter det andet. Men knopper må jeg kigge langt efter.......det er vist ikke i år den kommer i blomst.

Jeg havde ellers glædet mig helt vildt til min egen nøkkerose siden jeg så Lindas og blev inspirert til vand i haven for et års tid side. Annette har også tidligere på måneden vist hendes frem - de er vildt flotte, så drømmen lever videre her på matriklen - de skal have en chance mere. Jeg har efter råd fra Annette været ude og købe åkandeler i dag......måske det hjælper - og nu er de plantet på ny.
.......og ja, solen er pludselig brudt frem og haven har atter indtaget sommerstemning hvilket er godt når der skal grilles med gode venner:0)

13 kommentarer:

 1. ser frem til når de blomstrer, fortsat go' weekend

  SvarSlet
 2. Er der noget om at de øverste kan bære et menneske? Jeg fik samme drøm som dig da jeg så Lindas indlæg sidste år - i foråret købte jeg også en zinkbalje, men nøkkerosen den fik jeg ikke købt;)
  Jeg krydser fingre for dine:))

  SvarSlet
 3. Hoppas du får blommor då!
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 4. Hoppas, hoppas det vädret är på väg hit! Lycka till med näckrosorna!
  Kram
  Katarina

  SvarSlet
 5. Jeg købte en åkande/nøkkerose sidste år, den gav en blomst i meget kort tid. I august sidste år fik jeg foræret en stor blok åkander. Så i år har jeg haft 5-6 blomster, de er så skønne. Glæd dig jeg tror den blomstrer til næste år.

  SvarSlet
 6. Solskin! Her har der endnu ikke været ophold i regnvejret siden jeg ved ikke hvornår.
  Held og lykke med åkanderne ;-)

  SvarSlet
 7. Håber det lykkes for dig, jeg krydser fingre :O)
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 8. Jeg købte også åkander midt på sommeren forrige år, og fik først blomster sidste år.
  Men i år har mine blomstret fint først på sommeren, og nu har de givet op. Jeg tror også gerne at de vil have solen og varmen igen, så måske kan dine stadig nå det, hvis vi får en varm og solrig august.
  Jeg presser et par gødningskugler ned i leret hvert forår, altså dem til vandplanter.
  Held og lykke med dem :-) Og tillykke med at du kan se solen :-D Her blæser det og vælter ned, uf.

  SvarSlet
 9. Jeg kommer til at tænke på HC. Andersens eventyr Tommelise når jeg ser de kæmpe blade :-) Jeg har også forsøgt mig med vand i haven, men ak her er der heller ingen blomster. Håber din er på vej, for de er da noget af det yndigste.
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 10. Hello Froken Solhat,

  nice images on your blog.

  I especially like your icon image of Echnacea - I am the photographer who has taken it.

  Original file here: http://www.flickr.com/photos/liebermann/28431420/

  The image is copyrighted, if you want to use it, you need my permission. No problem with that, I do not even want money.

  But you need to contact me, I have conditions for its use.

  You have to add my author credits and a link back to my photographer website.

  Please contact me by mailing to
  info@martin-liebemann.de

  Kind regards

  Martin Liebermann / zeitspuren
  www.martin-liebermann.de

  SvarSlet
 11. Om åkandebladene kan bære et menneske vil jeg være usagt Lisbeth.....men du frister mig til at prøve næste gang jeg kommer til Kbh. ;0)

  ------

  Tak for alle jeres opmuntringer :0) Nu krydser jeg fingre for at leret gør underværker i nærmeste fremtid......og lidt sol og varme - ville nok også hjælpe lidt :0)

  ------

  Dear Martin Liebermann.
  I´m sorry.....and I perfectly understand - it will never happen again - I borrowed the picture when I was new in this universe and started on blogger years ago - before I toke some great pictures my self - sorry :0) I forgot it and I will change it at once.

  Thanks for leeting me know. Have a nice summer.

  Yours sincerly
  Dorthe

  SvarSlet
 12. Dear Dorthe,

  don't worry, no problems. Hope you have a great summer, too.

  In my part of Germany we had a lovely (but ver dry) spring, but this summer is sooo cold and rainy ...

  Kind regards

  Martin

  SvarSlet
 13. Dear Martin - Thanks :0)

  Rain you said!!!! Yes..... this summer has been very rainy and no warm evenings to talk about - but now it seems to change - the sun is here and now we finally can swim in the ocean again :0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...