Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

fredag den 15. juli 2011

Coneflower mania.......


Kan du virkelig snart have plads til flere af disse skønheder spørger jeg mig selv hver gang jeg på ny bliver forelsket i en af de mange nye hybrider der dukker op på markedet.

.......og hver gang lyder det rungende svar inde i mit hovede: JA!!!!

Hvor der er hjerterum er der husrum lyder en gammel dansk talemåde.........og hjerterum det har jeg bestemt når det drejer sig om Ecinacea Purpurea eller Coneflower som den kaldes i USA......så må opgaven bare være at finde haverum til at plante i..

Det lykkes som regel at finde et lille plet der bare ikke kan undvære en solhat.......og som I ser her under mine Solhatte er der er allerede flere nye på ønskelisten for næste år :0)

Coneflower betyder kegle- eller kogleblomst og når man kigger på solhattenes gigantiske midte forstår man navnevalget.......måske især når den smider blomsterbladene og står som en flot kegle/kogleformet frøstand vinteren igennem

Her er det Echinacea Purpurea "Raspberry Truffle" der er flyttet ind...........den er, syntes jeg selv, meget speciel i farven, men faktisk vinder den ved selvsyn. Den changere fra en smuk orange i udspring over i en mere speciel lakserose farve senere....

Måske ikke lige min farve, men når den står henne ved hængekøjeøen og lyser op sammen med den falmede orange røde hængekøje så kunne det faktisk ikke være mere perfekt.
6 kommentarer:

 1. Den er da meget pæn, faldt jeg også over den så har jeg også købt den :)

  SvarSlet
 2. Jeg synes den er sød, og navnet gør da én lækkersulten :-)

  SvarSlet
 3. Der kan bestemt altid skrues en ekstra yndlingsplante ned om ikke andet må man nappe en bid af græsplænen. Jeg er imponeret over din samling jeg tror at jeg har mindst 100forskellige yndlingsplanter - en til enhver tid, ha, ha!

  SvarSlet
 4. Ja den er smuk og de er alle ganske uundværlige. Der er et par stykker på min blog nu, de er nok mere almindelig, men meget fine lige nu.

  SvarSlet
 5. Du har altså fået smittet mig med din solhat-begejstring. Jeg falder helt i staver hver gang jeg skal forbi min nyindkøbte "Green Envy" - sikke en facinerende blomst. Jeg er solgt...!
  Hilsen fra Berit

  SvarSlet
 6. Hej Frk. Solhat,

  Sikke en spændende blog, jeg har lige købt min første solhat i hvid. Laver du selv ekstrakt af dem og ved du om man kan gøre det med alle sorter?

  Didde

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...