Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

lørdag den 9. juli 2011

Echinacea purpurea......

..........nu står de som små fantastiske kunstværker rundt om i bedene og i år folder knopperne sig ud tidligere end de plejer - hvilket jo har været meget kendetegnende for 2011, stort set alt har været tidligt på den....... da vinteren endelig slap sit tag - håber ikke det hele også slutter tidligere end det plejer :0)Her er det "Hot Summer" der er begyndt at lyse op i bedet ved siden af Anis isob og snebolle busken. Snebolle buskens blade vil til efteråret få den sammen lækre brændte orange farve som solhatten - hvilket lige anes på billed nr.2 herunder........et enkelt blad har indtaget lidt orange-brunt allerede . Solhatten blev noget højere end beregnet, så den står desværre lidt klemt.....så en flytning kommer nok allerede på tale til efteråret.


Strawberry Shortcake købte jeg sidste år hos Staudefeen, en netplanteskole jeg er meget, meget glad for og kun kan anbefale - Purpurpursolhatten blomstrede desværre ikke sidste sæson så jeg har været spændt på udfaldet af den lige siden...........nu har den foldet sig ud med de lækreste lime og gulgrønne farver der efterhånden vil bliver mere og mere sartlyserøde.......mums :0)
Hvis I skulle være det mindste i tvivl så er purpursolhatte mine absolutte yndlige............man kan simpelthen ikke have et staudebed uden purpursolhat - eller kan man ??????

13 kommentarer:

 1. Nej selvfølgelig kan man ikke det:)) Jeg er dog mest til de enkle Echinacea, synes at der er mange underlige starutter, men hvem ved man bliver jo hele tiden overrasket over sig selv. Jeg har gode gamle Magnus og White Swan og jeg bør altså også have Sunrise.

  SvarSlet
 2. Jeg har ikke haft solhat tidligere, men har sået Baby Swan i foråret - så .... nej, ingen have uden en solhat ;-) Og du har ihvertfald været med til at pirre lysten til at få endnu flere - du har så mange forskellige dejlige eksemplarer af dem :-)

  SvarSlet
 3. Hvad tænker du dog på - selvfølgelig kan man ikke det ;-)
  Hvor er de fine :-)

  Ha' en dejlig dag!

  SvarSlet
 4. Absolut overhovedet ikke muligt at komme igennem sommeren uden solhat!!! Jeg har lige gået og nydt at de er på vej til at springe ud allesammen, gensynsglæden er stor... :o)

  Og ikke nok med de er smukke i bedet, men de er også fantastiske at plukke ind af, står så pænt rigtig længe.

  fortsat god solhat-dag til dig :o)

  SvarSlet
 5. Nej da, man kan overhovedet ikke have en have uden solhat :-D
  Jeg har haft lidt svært ved at holde liv i dem, men nu har jeg endelig fundet et par steder som de kan lide.
  Min White swan er også lige sprunget ud. Og jeg håber bestemt heller ikke at det slutter for tidligt... vi må død-hov'de på livet løs, så tingene bliver ved og ved langt ind i efteråret :-)
  Rigtig god haveweekend til dig :-)

  SvarSlet
 6. Nej ingen have uden solhat. Jeg anskaffer mig flere og flere og flytter lidt rundt på dem for at give dem de bedste forhold.
  Mine er også lige på spring.

  SvarSlet
 7. Hej

  Ja, solhat er bare flot.
  Vi anskaffede os en hvid i år, og den er bare rigtig flot.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 8. Tak, Dorthe ;-)

  Ja, de er ekstremt tidlige på det i år. Mine er forlængst sprunget ud - i hvert fald de planter, der står mest solrigt; 'Irresistible', 'Marmalade' og 'Strawberry Shortcake'. Sidstnævnte uden sammenligning.

  Jeg kan lide dem alle - men imponeres nok mest over de fyldte, må jeg indrømme.

  Echinacea er helt klart også blevet min yndlingsstaude - skarpt efterfulgt af storkenæb og høstfloks.

  God weekend :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 9. Tak, Dorthe ;-)

  Ja, de er ekstremt tidlige på det i år. Mine er forlængst sprunget ud - i hvert fald de planter, der står mest solrigt; 'Irresistible', 'Marmalade' og 'Strawberry Shortcake'. Sidstnævnte uden sammenligning.

  Jeg kan lide dem alle - men imponeres nok mest over de fyldte, må jeg indrømme.

  Echinacea er helt klart også blevet min yndlingsstaude - skarpt efterfulgt af storkenæb og høstfloks.

  God weekend :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 10. Computeren - eller siden her - frøs, da jeg skulle besvare - derfor svar to gange!

  SvarSlet
 11. Hvor er de skønne dine billeder :)
  Du får de små detaljer med på blomsten og det gør dine billeder så gode ..
  Jeg har faktisk også fået anskaffet mig to i år men har mistet mine skilte - det er ikke nemt med en hund og børn som ikke kan se fordelen ved at have skilte ved planterne :)
  God aften herfra..

  SvarSlet
 12. Ja, det er da klart at vi skal have solhatte - mange af dem og vi forventer da nok at du præsenterer os for en hel række her i kommende måneder - med det blognavn! De er skønne planter, som vi først har opdaget for et par år siden, så vores bestand begrænser sig til en alm. rød "Magnus", tror jeg, samt "Tomato Soup" og "Cherry Brandy" De er ikke sprunget ud endnu, men førstnævnte er på vej.

  Glæder mig til flere underskønne billeder af solhatte.

  SvarSlet
 13. ......thank god.......den er elsket *SMILER*

  Der kommer flere de nærmeste dage :0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...