Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

lørdag den 8. februar 2014

Jeg kunne simpelthen ikke dy mig.........for vintergækker og krokus m.m pipler op over alt ude i bedene, så  i dag har jeg været ude med saksen for at klippe staudetoppene af.


Haven ser nu ud som om, at den har fået en tiltrængt ansigtsløftning efter afpudsningen af de tørre og for de flestes vedkommende  væltede stilke - skønt syn er det når jeg nu rigtig kan se alle vintergækkerne der er på vej op i lyset, mange af dem var nemlig indtil for en time siden godt skjult af visnede pæoner m.m.


Jeg nåede også lige at klippe nogle af mine gruppe 3 klematis  ned inden himlen atter mørknede og regnen igen kom ind over haven, resten må jeg tage en anden dag - men det er bestemt ikke for tidligt, for hold da fast hvor de er igang med at sætte skud.


Mon du nåede i haven i dag mens der var tørvejr?
25 kommentarer:

 1. Jeg kan godt forstå du ikke kunne dy dig, det ser så dejligt ud når der er ryddet op og klar til ny sæson. Så kan foråret bare komme an.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er skønt for øjet når bedene er blevet trimmet en smule - så er der håb forude ;0)

   Slet
 2. Det var da også det dejligste forårsagtige vejr i dag. Så jeg måtte også liiige ud og samle lidt sammen og klippe blade af helleboruserne.
  Du fik samlet lidt mere end mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var simpelthen så mildt og næsten ingen vind....en super skøn havedag i februar......det eneste der manglede var et lille solstrejf ;0)

   Slet
 3. Javisst var jag ute idag! Det är så dejligt med forårsväder!
  Kram
  Katarina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tænkte jeg nok du var søde Katarina.....det var sørme skønt med et par timer ;0)

   Slet
 4. Jeg kender så udmærket fornemmelsen, jeg måtte også lige snuppe lidt af det visne..... tålmodighed er ikke min stærke side :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej når temperaturene er så høje og sneen er væk så er fristelsen stor....skønt man nu kan se alle de hvide gækker på vej op - også inde fra udestuen kan de nu ses ;0)

   Slet
 5. Det pynter slemt, når man får toppene væk. Efter trillebørens omfang at dømme er du ordentlig gået til den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg mangler kun et par bede nu.....men regnen kom og jeg søgte ly i stuen så resten må vente lidt....måske i dag vejre tillader en lille klippe runde igen ;0)

   Slet
 6. Hej Dorthe

  Du har da været rigtig flittig!
  Synes det var så sumpet idag - måske er vandet trukket lidt væk imorgen? - så giver jeg det også en indsats!
  For du har ret der er meget der har sat fart på:)

  Ha en dejlig aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var skønt med lidt fitness i haven Karsten :0) Her har vi jo ikke haft ret meget sne og det vi har haft forsvandt alt for hurtigt igen ....så haven er som end til at komme til - jorden er fugtig men ikke sumpet - men det er meget forskelligt hvordan det har set ud med snefald og tempoet på nedsmeltning :0)

   Slet
 7. ih... så er havesæsonen skudt i gang i din have :) Det pynter og det må have været en dejlig fornemmelse at "rode rundt" derude.

  Jeg venter nogen tid endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en super fed fornemmelse Ulla....rigtig skønt....men nu har jeg jo heller ikke haft de mængder sne som du har så her er bedene måske lidt lettere at komme igang :0)

   Slet
 8. Ja jeg skal nok også til at i gang med at klippe toppene af, men syntes det var for tidligt med gruppe 3 clematis, de er godt nok begyndt at skyde igen, så det kan godt være, jeg skal til at i gang med det.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt ikke for tidligt Lisbeth.....og sikke det pynter at få de store uglede reder af ranker klippet væk ;0)

   Slet
 9. Ja det begynder at krible i fingrene men det eneste jeg har klippet ned er de gamle blade på påskeklokkerne. Du har godt nok været flittig :-)
  Kh Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja påskeklokker og juleroser fik også en tur med saksen Anne.....den lille balje på billedet er fyldt med bldaffald fra de skønne klokker ;0)

   Slet
 10. Hej Dorthe.Det har bestemt pyntet i din have..........tror vist også at jeg skal i gang.
  Men dejligt at man nu kan se alle de små spirer der er på vej op.
  Sneen er også væk her hos mig..........og vejret er bare dejligt mildt.
  Rigtig god weekend knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Jette....j vejret lige som indbød til en tur med saksen.......og ja det ser lidt mere friseret ud derude nu end det har gjort siden Bodil væltede hvad væltes kunne af tørre frøstande på solhatte høstanemoner m.m.

   Slet
 11. Nix - nåede ikke i haven idag - men var i stedet til hundudstilling :-)
  Vi klippede ned i efteråret - efter råd fra en skøn TANTE som jeg kender. Vi skulle jo sætte utallige løg..... og uden klip var det svært at se jorden.
  Men nu kan du også se dine skønne foråres bebudere.....skønt.
  Mange weekend hilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder også som en dejlig måde at tilbringe din lørdag på Susan.......håber det gik godt for jer :0)

   Jeg plejer altid at vente i håbet om at vi får sne og frost.....jeg syntes at mange af frøstandende er utrolig smukke med sne og frost krystaller. Men med den mængde løg i skulle skrue ned ja så lyder det som om at I gjorde en god disposition der........det må bestemt have været lettere at komme til rundt omkring i bedene ;0)

   Slet
 12. Nej, men det kriblede voldsomt i fingrene. Det blev til en kort tur, men da jeg senere så vejrudsigten, hvor der ikke var frost i sigte de næste 3 uger, så tænkte jeg, at i morgen ville jeg til at klippe ned :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke.......det kribler noget så voldsomt med de milde dage vi har. Rigtig god klippe fornøjelse Ina.....det bliver godt at få rørt havemusklerne for alvor igen ;0)

   Slet
 13. Det ser godt ud:o) Nej jeg var kun en runde i haven, men vil gerne rydde lidt op og beskære, hvis det holder tørt idag.

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...