Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

lørdag den 31. august 2013

Lørdag i haven.......
 ......... det føltes SÅÅÅÅ godt. Det er godt nok længe siden - ikke siden sommerferien - at jeg har haft ordentlig tid til at pusle, klippe, nippe, flytte, nusse, tømme, feje, grave, tænke og ordne lidt derude. Det var bestemt lige hvad jeg havde brug for oven på nogle lidt for turbulente dage på arbejdet.
 
Da solen brød frem op ad formiddagen, efter en lille smule regn, rengjorde jeg allerførst mit sorte vandfad....det var godt nok tiltrængt - fadet bære som det ses tydeligt præg af en sommer med alt for lidt regnvand - gang på gang har jeg hældt vand fra hanen i - og ikke overraskende har det medført en hel del kalk aflagringer - heldigvis ses det ikke ret tydeligt når der er vand i.
 
Da fadet var rengjort greb jeg bilnøglerne og kørte et helt specielt sted hen for at købe et par glaskugler eller flydelod, som de hedder - til at pynte op i fadet med. Jeg har længe ønsket mig nogle og mit besøg hos Susan fornyelig bekræftede mig i at sådanne nogle måtte jeg eje og heldigvis vidste jeg lige hvor de kunne skaffes. Men meget mere om den tur senere :0)


Først skal I nemlig lige høre/se hvorledes det går når man ikke er meget tilstede i haven i løbet af sommeren :0)
 
For det første har jeg for første gang i mit liv med have, IKKE nået at få sat noget som helst i drivhuset......hverken agurk, tomat, peberfrugt eller chili er det blevet til i 2013 - en virkelig mager høstsæson må man sige.
 
For det andet er krukker, fliser, småplanter, haveaffald m.m i tilfældig uorden strandet foran, bagved og inde i drivhuset - SUK en uorden.
 
Derfor: på med havehandsken og jeg kan nu sige at arbejdet skrider frem - færdig er jeg ikke men jeg har en plan. Jeg har fået fjernet den kant af plantesten jeg havde langs hækken  bagved drivhuset - det ses på det første billede her under - stenene stod tre oven på hinanden lige som det ses på billede to - til venstre for mit plante bord. Stenene skal væk da jeg skal bruge al pladsen på fliserne til at udvide mit arbejdsområde og rodehjørne lidt.
 Jeg vil glæde mig til at vise udfaldet af mine planer indtil da:
 
WORK IN PROGRESS

13 kommentarer:

 1. Uha, du har haft dejligt travlt. Det er da skønt.
  Kan godt lide billedet med solhatte, vand og kugler.
  God Weekend
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette - Ja det er skønt igen at få noget fra hånden på egen matrikel ;0)

   Slet
 2. Venter spændt på næste indlæg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. ....det næste blev det ikke lige til - det regner så planerne er sat lidt i bero søde Lisbeth - meeeeeen det skal nok komme ;0)

   Slet
 3. Sådan er det jo nogen gange.. man når ikke det man gerne vil. Men hvor er det dejligt at høre om din skønne dag i haven. Dit fad ser utrolig smukt ud... og med nye glaskugler :-) Jeg elsker jo dén slags, det ved du jo, og jeg er spændt på hvor du har været henne? Håber du vil fortælle om det i et indlæg.

  Mange sensommerhilsener fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susan :0) Turen gik til Butik Remme....jeg havde i mit sidste indlæg derfra vist billeder af nogle - og da jeg så dem hos dig var jeg sikker på at dem måtte jeg have ;0) Desværre havde de solgt de fleste men jeg fandt to - en mørk og en klar til formålet :0)

   Slet
 4. En härlig dag förstår jag.
  Ha en underbar dag!!

  SvarSlet
 5. Der er ikke noget som at pusle i haven og drømme samtidig!
  Det er gode timer :) Flotte billeder, Dorthe.

  Kh Dorthe

  SvarSlet
 6. øøøøøøj, det ligner næsten mit (bål) bassin.....jeg ku' os' tænke mig nogen flyde-hvad-var-det-nu-de-hed :)

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 8. Hej :-) Jeg ville så gerne have sådan et stort vandfad, hvor har du købt dit?
  Vh Hannah

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...