Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

mandag den 19. august 2013

Duft snebolle busken blomstre nu.....


 

..........i August.
 
Duften fra de hvide blomster er dog ikke lige så intens som i maj men synet er dårende dejlig. Ej heller sidder blomsterne i store klaser i stedet hænger de som yndefulde klokker og svajer i vinden.

Min mission med at få den opstammede duft snebolle til at blomstre to gang er lykkedes og som nogle af jer måske husker så skyldes det at jeg i 2011 plantede  denne skønne Clematis Texensis Kaiu for foden af busken.  Den har blomstret hvert år siden men det er først i år at jeg for alvor kan sige at klokkerne nu er strøet med let hånd ud over hele kronen.

SKØNT SKØNT SKØNT

 
22 kommentarer:

 1. Det er rigtig smukt! Men hvordan kunne det lige lade sig gøre???
  K.Gro

  SvarSlet
  Svar
  1. Lidt hokus pokus og en smule tryllesne ;0)

   Nej jeg plantede en Kaiu for foden af busken og den klatre så lige så fint op og spreder sine klokker ud over kronen her i august ;0)

   Slet
 2. Hej Dorthe

  Det var da rigtig smart!
  Clematis texensis og alle dens selektioner er alt alt for lidt brugt, og her som kryds med C. viorna, flot!

  Ha en dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karsten - jeg er også ganske godt tilfreds - jeg har efterhånden ikke mange af de storblomstrede mere da jeg bliver mere og mere betaget af de andre sorter der også oftes er mere modstandsdygtige ;0)

   Slet
 3. Jeg kunne ikke helt forstå, at det var en duftsnebolle, det var det så heller ikke :) Men det ser drøngodt ud. Det tager nogen år, inden de etablerer sig i en busk, men så bliver det også smukt.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej lidt "snyd og fidus" var det godt nok søde Lisbeth ;0) Glæder mig allerede til næste år :0)

   Slet
 4. Duftsnebolle står på min indkøbsliste- studsede noget da jeg så din :) Hvilken fin ide !!

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* det kan jeg godt forstå søde Miri....en dobbeltblomstring er nu ikke så ringe og så måtte der jo lidt fup og fidus til ;0)

   Slet
 5. :o) Genialt og hvor er den yndig den Texensis Kaiu - den er straks skrevet på ønskesedlen, jeg kan bedst lide de småblomstrende klematis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Lisbeth.....ja jeg er også selv mest til de små blomstrede - og har i år gravet et par af mine storblomstrede op da de igen, igen blev ramt af Klematispest. De små og især viticellaerne er mere hårdføre :0)

   Slet
 6. Ja, skønt er det - genialt når man kan få de små yndefulde klokkeblomstrende clematis til at myldre rundt i buske og træer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Ulla.....jeg har nydt synet nogle uger nu og festen fortsætter derude - skønt med skønt på :0)

   Slet
 7. Den er da rigtig dejlig med de små sirlige klokker den har!
  Hilsen Jettemajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg syntes også det ser skønt ud.....og de små klokker er undseelige men trækker sig uvægerligt opmærksomhed derude ;0)

   Slet
 8. En super god ide. Jeg har plantet en Jackmannii i min troldhassel, og den blomstrer ogå lidt nu.
  Jeg ønsker mig også en texensis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte - jeg kan kun anbefale den - den er super smuk og enkel med sine små klokker :0) Jackmannii og troldhassel lyder også besnærende ;0)

   Slet
 9. Det ser utrolig godt ud. Jeg må vist have revurderet mit syn på Clematis. Jeg har en svaghed for klokker :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla.......ja clematis må du have - viticellaerne er fordringsfrie og lette at have med at gøre - de bliver sjældent syge...så der ville jeg anbefale at du starter frem for de storblomsterede :0)

   Slet
 10. Haha..der snød du os...:-)
  Kunne ikke forstå det med snebollen da min ikke ser sådan ud, men det ser vældig smukt ud med clematisen i..:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMIL* -lidt augustspas skulle der til søde Lisbeth ;0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...