Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

fredag den 19. oktober 2012

Oliventræet...........blev for nogle dage siden trillet ind i tørvejr under halvtaget ved mit udekøkken. Med det vejr efterårsferien har budt på så har det ikke været let at tørre noget som helst  men nu er det ved at lykkes og træet er nu så småt ved at være klar til at gå i vinterhi efter en lille trimning.
 
Det er første gang jeg skal overvintre et oliventræ så jeg er lidt spændt på om jeg får held af det. Min plan er at det skal ind og stå i udestuen......... hvis det da ikke fylder alt for meget derind - ellers må det ud i værkstedet at stå. Træet får dog lige lov at stå ude lidt endnu, for med temperaturer på 15-17 grader her i november  oktober så er der jo ingen fare endnu.
 


 
Oliventræet købte jeg stærkt nedsat i plantorama i maj måned efter en tur til Rom, hvor jeg i flere dage havde vandret rundt i Oliventræernes skygge og nydt det smukke grågrønneløv.....fristelsen til at købe et med hjem var stor -  men jeg valgte dog at lade være og i stedet satse på et køb herhjemme.
 

 


 

12 kommentarer:

 1. Ja vejret har ikke været det bedste det kan vi godt blive enige om :)

  Det bliver godt nok spændende og se om dit oliventræ når ud i garagen - det kan jeg slet ikke forestille mig at du nænner når det kommer dertil... ;)

  For du ender med at ville sidde og kigge på det i løbet af den kolde, våde og grå vinter :)

  Oktoberhave knus fra mig til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. .....nej du har ret Anette - det nænner jeg ikke endnu.....men der kommer nok en dag hvor det bliver nødvendigt ;0)

   Slet
 2. Og sørme om ikke der er et billede af Dorthe :)
  Og så vil jeg lige fortælle dig kære Dorthe, at endnu har vi da heldigvis kun oktober :o) men det var nok en lille tanketorsk, at du skrev november.
  God dag til dig og dine
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo jo Lisbeth :0) Selvfølgelig....oktober er det da heldigvis kun endnu....fejlen bliver hemed rettet ;0)

   Slet
 3. Hej Dorthe.Åh! får helt lyst til at besøge Rom igen-igen.Smuk by,hvor man bare kan vandre rundt og nyde alle de smukke bygninger.
  Kan godt forstå at du skulle have et oliventræ,men det er det evige problem hvor
  man skal opbevare det om vinteren.Håber det lykkes for dig,for det er da et flot træ.God dag til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Fantastisk by - alle burde unde sig en tur der ned. Jeg har været der to gange og det er bestemt ikke slut endnu ;0) Jeg håber bestemt også jeg får held ved det Jette ;0)

   Slet
 4. Ihh sikke nogle smukke billeder Dorthe! :) Jeg får helt lyst til at besøge Rom igen eller måske dit udekøkken! ;) Held og lykke med dit oliventræ.. Håber at det lykkedes for dig! :)Vh.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elvira ;0) Rom er helt fantastisk og tåler mange gentagelser ;0) Tak det håber jeg bestemt også :0)

   Slet
 5. jeg havde sat mine oliventræer ud i laden for et par uger siden...men da det er så mildt endnu fik de lov at komme ud igen..:-)
  Laden plejer at være mellemstoppet inden jeg tager dem ind i stuen for vinteren.
  De (2) står ved mine ovenlysvinduer der går helt ned til gulvet og som kan åbnes ud til en altan..her er ingen radiatorer så de får både en masse lys og har det ikke for varmt.
  De mister rigtignok nogen blade om vinteren, men så snart det er tid til at komme ud så bliver de helt fine igen...:-)
  Så held og lykke med dine oliventræer...og Rom er en vidunderlig by...:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som det perfekte sted at vinteropbevarer dine oliventræer Lisbeth. Jeg håber mine kommer til at klare det også :0) Rom er en drøm hvis man er bare det mindste historie interesseret ;0)

   Slet
 6. Hvor stemningsfulde billeder, Dorthe - jeg er også forelsket i oliven, både for mund og øje!

  :-) Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Dorthe....desværre er det kun mit øje der er forelsket....endnu - smagen har jeg ikke vænnet mig til trods utalllige forsøg ;0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...