Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

søndag den 14. oktober 2012

Gingko biloba


 

......eller tempeltræ - har bestemt nogle af de smukkeste blade der findes. Tempeltræets blade har en helt fantastisk dejlig, frisk og saftig-grøn farve og de er utrolig smukke når de folder sig ud i det sene forår.
 
Træet et let og luftigt at se på og de sammensatte vifteformede blade antager de smukkeste gullig-brune høstfarver netop nu. Tempeltræet eller Gingko Biloba er i modsætning til hvad de fleste tror incl. jeg selv - ikke et løvtræ men et urgammelt nåletræ hvis nåle er vokset sammen så de ligner løvblade.
 
Jeg har haft et eksemplar i haven i nogle år....men da den oprindeligt blev købt som en lille krukkeplante og vokser meget langsomt, så har den stadig kun størrelse at et lille busket træ.
 
 
Derfor valgte jeg i foråret at bruge et gavekort fra mine kollegaer og  købe et nyt stort, flot (efter min haves dimensioner) søjleformet tempeltræ. Træet blev plantet på vestsiden af udestuen og kan dermed nydes både fra haven og indefra på en regnfuld dag som i dag.

 Her er det, det lille buskede tempeltræ der soler sig i oktobersol og morgendug den anden dag

 
 
 

 De  sidste billeder her er fra den gang det var sommer og tørvejr :0)
 - for foden af tempeltræet ses den smukke hvide skærmblomst Walisisk Seline.

24 kommentarer:

 1. Ja det var flot, det sidste du har anskaffet dig. Jeg har kun et lille pjevset et, købt sidste år, så det varer nok noget, inden det kommer til at se ud af noget.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er bare super smuk.....nu håber jeg bare at den overlever vinteren :0)Den er meget langsomt voksende.....i hvert fald mit lille krukke eksemplar.....men det er jo også godt nok ind i mellem ;0)

   Slet
 2. Gingko Biloba er et utrolig flot træ. Da jeg var i lære som gartner var det et meget sjældent træ og jeg så det første gang i parken ved Havebrugshøjskolen Vilvorde i Charlottenlund. Jeg har netop set nogle flotte store eksemplarer i J.C. Jacobsens have ved Carlsberg og det er bare et træ som er helt særligt.
  Det er en smuk udsigt du har til dit træ og det er godt at det vokser langsomt så du har den fornøjelse, for det kan jo blive enormt højt;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er fantastiske Lisbeth. Sidste efterår var jeg en smut i Vejle og der har de brugt dem som vejtræer på en af vejene gennem byen - det var et fantastisk syn med de gule søjler - da bestemte jeg mig for at jeg måtte have et lidt større eksemplar ;0)

   Den får ikke lov at vokse uhæmmet her hos mig - det er der simpelthen ikke plads til men så må beskære saksen frem når det bliver nødvendigt ;0)

   Slet
 3. Tempeltræet er et skønt og smukt træ, har du nogen sinde været på besøg i Gisselfeldt Gods store have og set hvor stort og smukt et eksemplar de har der. Mener at Stig engang fortalte at det er Nordeuropas største tempeltræ.

  Så du skal være glad for at have købt nogle der ikke kommer til at fylde for meget ;)

  Dejlig oktobersøndag til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det har jeg desværre ikke Annette......men kommer tid kommer råd ;0) Hos mig skal den dog holdes lidt i ave for kæmpetræer er der ikke rum til - desværre ;0)

   Slet
 4. Det er nogle rigtig flotte blade og sikke en høstfarve. Det er ikke noget at sige til, at det er blevet et populært træ.

  Vi købte også for mange år siden 2 tempeltræer, som skulle danne indgang til et haveafsnit. Dengang var de ikke almindeligt at finde på planteskolerne, så de måtte skaffes hjem. Men de var små da vi fik dem og der skete ikke rigtig noget. Så vi endte med efter et par år at forære dem væk til nogle med mere tålmodighed.

  SvarSlet
  Svar
  1. ....ærgeligt de ikke blev til noget Ulla - jeg er sikker på synet ville have taget pusten fra jer i dag - de gule farver er helt fantastiske :0)

   Slet
 5. Hej Dorthe. Det er et meget smukt træ, og det står et godt sted. Jeg kan godt forstå at du er glad for det. Sådan et kunne jeg også godt tænke mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er i hvert fald glad for placeringen indtil videre......så må vi se om jeg har samme syn på sagen om 5 år ;0)

   Slet
 6. Det er nemlig et fint træ med helt specielle blade. Jeg har et 'gammelt' eksemplar i haven, som nu er oppe på 180 cm. Her i foråret blev jeg lidt irriteret over de lange og ranglede grene - så jeg tog saksen og klippede!! Nu er jeg spændt på om træet er blevet fornærmet over min fremgangsmåde, men det vil vise sig til foråret :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de en nemlig specielle og super flotte Susanne. Jeg satser bestemt også på at kunne klippe lidt "bonsai" agtigt i træet.....så må vi se hvordan det går ;0)

   Slet
 7. Ett riktigt fint träd! Ursnygga barr (nåler)!
  Ha en bra vecka!
  Kram
  Katarina

  SvarSlet
 8. Det er et rigtigt smukt træ, som tilmed står flot med den sorte trævæg som baggrund. Elsker træer der får flotte høstfarver. Rigtig god efterårsferie til dig og ungerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Ulla. Det er lige nu at farvene slår igennem for alvor. Tusind tak for overraskelsen i postkassen ;0)

   Slet
 9. Vackraste träd man kan ha...
  Allt gott
  Annika

  SvarSlet
 10. Ja, det er et smukt træ med en smuk placering, men forhåbentligt vokser det sig ad åre for stort til sin nuværende placering. Ellers vil der vist være noget galt. Vores eksemplar er ca 2,5 meter højt og nok 20 år gammelt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den vil jo nok vokse til Marie det satser jeg da på ......men den må gerne gøre det langsomt i min lille have. jeg håber at kunne beskære den lidt hen ad vejen ;0)

   Slet
 11. Hej Dorthe.Sikke et smukt træ.Håber det vil vokse sig stor og smuk hos dig.
  Fantastiske blade.Kan godt forstå at du faldt for netop dette træ.
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Bladene er helt vildt smukke Jette og slet ikke til at stå for ;0)

   Slet
 12. Tillykke med dit nye store træ :-) Jeg så for en del år siden et kæmpe træ her på Fyn (det var inden, vi flyttede hertil). Et virkelig imponerende træ.

  God efterårsferie :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der findes nogle gigantiske ekemplarer rundt omkring Marlene - jeg håber dog at kunne holde den lidt i ave lige som mit platan træ ;0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...