Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

lørdag den 6. oktober 2012

Astrid Lindgren roserne......


......har været en helt fantastisk god investering. De har spredt glæde og dannet blomster lige siden de blev købt og med mindre frosten ødelægger det så er der stadig mange knopper på vej.

Blomsterhovederne er dog ikke så store som for en måned siden - men hvad gør det, glæden bliver ikke mindre af den grund.18 kommentarer:

 1. Ejjj, hvor er jeg glad for at du skriver det.

  Jeg har lige fået to tilsendt i et plantebytte og var lidt loren ved både farve og form og i det hele taget, sådan.

  Men en trofast blomstring og så en rose med samme navn som én af mine absolutte (stadigvæk) yndlingsforfattere), det kan jo faktisk kun gå godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tillykk emed byttet.....jeg er sikker på at den lynhurtigt vil blive en af dine favorit roser. Den er bare så fantastisk smuk Marianne :0)

   Slet
 2. Astrid Lindgren har helt sikkert været et hit både hos dig og hos mig. Mine to eksemplarer, som jeg købte efter inspiration fra dig, står også stadig med mange blomster og knopper. Dejligt at se dine skønne billeder af en af rosens dronninger :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er noget særligt over årets sidste roser her i oktober og november......de varmer langt ind i hjertet ;0)

   Slet
 3. Hvor er hun smuk hende Astrid Lindgren, og skøn der stadig er roser der blomstre nu.
  Sikke en fin header du har lavet, hvor får du de fine illustrationer fra?
  Forsat god week-end
  Knus
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annette.....det er fantastisk stadig at kunne plukke lidt ind til vasen :0)

   Headeren har jeg lavet i det program der hedder PicMonkey en rigtig god erstatning for det hedengangne picnik som vi brugte.......jeg kan kun anbefale dig at prøve. Illustrationerne er nogle jeg har lagt på derinde fra deres halloween-serie. God fornøjelse ;0)

   Slet
 4. Har hende ikke selv, men bare navnet får smilet frem (jeg har altså noget med plantenavne og de associationer de frembringer...og om der er noget vi har her i huset, så er det Astrid Lindgrens vidunderlige bøger) OG det samme gør din oktober-collage. Den herlig lille overraskelse!

  Men nu spørger jeg lige til Fru Lindgrens væsen - er hun ikke lidt stiv i grenvæksten? Jeg ender oftest i afdelingerne for historiske roser eller de engelske, så jeg er ikke helt bevidst om Astrids grenvæskst og har ikke selv turde invitere hende indenfor, af frygt for hun ikke vil passe ind?

  Heldigvis har jeg andre roser der blomstre stadigt, men rosennysgerrig er jeg alligevel altid...


  Mange hilsner fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha der kommer jeg til kort katinka....om grenvæksten på Asrid Lindgren er mere stiv end på andre roser har jeg ikke tænkt over.....men jeg har tænkt på at hun bærer roserne flot og har et fantastik smukt løv - hun virker til at være en sund og dejlig dame der gerne vil feste til langt hen på året ;0)

   Slet
  2. Hej Katinka, jeg synes nu ikke at Astrid Lindgreen er stivere i grenvæksten end så mange andre, mere normal grenvækst, vil jeg sige. Bærer knopperne flot, hos mig hænger de en anelse efter megen regn. Men en rigtig fest rose er hun altså, står med blomster og knopper i massevis her hos mig også.

   Ulla

   Slet
  3. Så er det jo "blot" om at finde en plads...uha, er jo begyndt at plante i krukker for at få plads til flere af de skønne blomster!

   Mange hilsner
   Katinka

   Slet
 5. En virkelig skøn rose. Den bør jeg måske overveje til de bare pletter i rosenbedet. Mine roser står også med knopper og dem der springer ud, bliver fluks bragt ind i stuen hvor vi rigtig kan nyde dem.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan kun give varme anbefalinger Ole :0) Ja vi må nyde dem til det sidste...og hvis frosten ikkke pludselig slår til så kan vi nyde roserne længe endnu :0)

   Slet
 6. Kære frøken. De skriver så godt om hende den kære Astrid, nu tror jeg altså jeg lusker forbi den lokale planteformidler og propper denne Astrid i sækken. De er vel altid plads til en til.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak hr :0) Det lyder som en plan af de helt gode :0)

   Slet
 7. Godaften Dorthe.Sikken en skønhed.Måske skulle jeg overveje hende Astrid Lindgren.Jeg er desværre ikke så god til roser.Meeen?
  Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Roser er bestemt heller ikke min spidskompetance.....men de kravler mere og mere ind under huden på mig. Astrid får de varmeste anbefalinger med på vejen ;0)

   Slet
 8. Hej Dorthe. Roser er fantastiske, jeg er også imponeret over vores. Jeg synes faktisk, roserne er én af de planter, der blomstrer allermest i løbet af sæsonen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er skønne og glæden er stor både i juni når de første springer og i november når de sidste står med frosten på sig ;0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...