Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

torsdag den 2. oktober 2014

Cheyenne spirit....... 
.
.....oh my hvor er de skønne.

I juli stod de opmarcheret på stigen de små håbefulde  planter af havens nye purpursolhat -  Echinacea purpurea hybrida "Cheyenne Spirit". 

Her ventede de på at jeg skulle få tid til at plante dem ud. Plantet ud blev de og nu er det lige pludselig og helt uden varsel blevet oktober og jeg kan med glæde sige at nogle af dem nu er  begyndt at blomstre og flere har blomster anlæg.

Så nu sidder jeg og krydser fingre for en fejende flot oktober så jeg måske kan være så heldig at de når at springe ud.
I den sene vinter blev de små frø til disse skønheder sået efter alle kunsten regler - læs evt. med her hvordan, hvis du skulle få lyst til at fremtrylle dine egne. Det koster næsten gratis. Frø af Purpursolhat kan som så mange andre stauder sås allerede her i efteråret. Så skal de bare stilles et ugenert sted (især for fugle :0) for at overvintre i vejr og vind.


27 kommentarer:

 1. Imponerende at de allerede blomstrer det første år, og sunde ser de også ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det må siges at være skønt Marie ........nu er det bare spændende at se hvor overlevelses dygtige de er ;0)

   Slet
 2. De er altså bare flotte, og imponerende med dit så-arbejde. Jeg har lige købt nogle Cheyenne Spirit på plantemarked - elsker de der farver :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor godt Ulla.........er ikke selv stødt på dem andre steder endnu. Ja de er super smukke - jeg er spændt på om de par stykker jeg fik byttet/foræret væk til plantebytte hos Tante Grøn i sommer også har velsignet deres nye ejere med blomster allerede :0)

   Slet
 3. Dejligt at høre fra dig igen, jeg sad netop og kiggede på min blogroll og tænkte hvor er frøkensolhat henne, har jeg mistet hende. Succes ser godt ud, og klæder alle haver. Har vi set sensommerbilleder fra din have ?
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Henrik ..........og vupti der dukkede jeg op midt i efteråret igen efter en lille tænkepause hvor jeg har kæmpet lidt med at jeg måske var blevet lidt mere offentlig kendt end jeg bryder mig om. Nej disse er de eneste sensommer billeder jeg har postet i år da jeg stort set ikke har været aktiv i august og september.....men lur mig om der ikke kommer flere ;0)

   Slet
 4. huuuhaaaa, jeg glemte at læse hvornår og hvordan med Solhattene, så nu har jeg små bitte spirer i drivhuset - mærkelig nok er der ligesom 2 forskellige slags frøplanter, nogen spinkle nogen og nogen mere fede nogen.... og jeg har godt nok også sået i samme bakke af 2 omgange med et par dages mellemrum.... hi hi jeg kom nemlig til at spekulere på om det overhovedet var frø af planten, jeg havde sået i første forsøg....... men helt ærligt, frøene ER altså fra purpursolhat begge hold. Nå, men jeg har tænkt at de bare skal blive stående i drivhuset, og hvis de overlever vinteren, så er det jo spændende HVAD det er for planter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* ja det kan ind i mellem give nogle udfordringer og også forviklinger når vi begiver os ud i vores såcirkus Sussi ;0) Det bliver bare spændende at se når de vokser til.....men mon ikke du har held i sprøjten og får en sværm af små nye solhatte til at plante ud i bedene ;0)

   Slet
 5. så smukke de er! Jeg har fundet ud af at det helt klart er fuglene, jeg skal holde øje med. Jeg såede i bedrollers (som Hanne) sidste vinter og så fik jeg jo mange solhatte. Hm, skulle jeg have tænkt på noget før :)
  Knus Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja fuglene er om sig når der er frø i sigte.....og hønsene skal jeg hilse og sige ;0)

   Slet
 6. Jo, de er virkelig flotte - og meget smukt fotograferet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak ....de er taknemlige modeller foran kameraet ;0)

   Slet
 7. Hej Dorthe.De er bare SÅ smukke dine Cheyenne Spirit.
  Har været inde og genlæse din vejledning ang. såning af solhat................oh vil da forsøge mig.
  For jeg er blevet rigtig glad for solhatte i min have.
  Dejligt at du er på banen igen Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette.......ja du må bare springe ud i det - for det er slet ikke så vanskeligt når man lige følger et par tip på vejen ;0) Jeg krydser fingre for at du får held af det til den tid :0)

   Slet
 8. Hvor er det en smuk blomst :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja syntes du ikke Vivi.....og så changere den i farverne ......meget smuk ;0)

   Slet
 9. Jeg må have fat i den solhat. Troede jeg havde købt den i foråret, men det viste sig jo så at være en helt anden - og ikke dårligere.
  Jeg har også sået solhatte og ser frem til resultatet. Det har tidligere været med et godt udbytte.

  Smukke billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ind til videre kan jeg også anbefale den Helga........nu må vi så se hvor overlevelsesdygtig den er. Jeg fandt frøene på nette ......lige nu husker jeg ikke hvor....men de er der ;0)

   Slet
 10. Hvor er det godt klaret med blomstring i det første år. Du må have passet dem godt. Var de i drivhus på noget tidspunkt?

  Jeg havde held med mine "white swan", de fleste voksede sig til, og er nu plantet ud, (godt det er så mildt endnu, for det er lige sket) men der kommer ikke blomster i år. PYT, jeg har formeret små 50 planter (og jeg har endda måttet dele med både fugle og mus) og det er succes i sig selv.

  Håber du forbliver aktiv på bloggen, have-kendis eller ej ;-)

  Hilsen Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke .......det er bare skønt.........white swan er faktisk også ofte frisk på at blomstre allerede første år - og det er ikke så ringe endda.....så er ventetiden ikke så lang ;0)

   Tak.......Ja de stod i drivhuset i vinter som frø og da de blev priklet ud i små potter kom de tilbage til drivhuset - hvor de voksede lidt til inden drivhuset blev for varmt og de måtte ud.

   Sikke et blomsterflor du har i vente næste år Lene - det bliver så smukt er jeg sikker på :0)

   Slet
 11. Sejt m blomst første år! Man får jo helt lyst til at prøve at gøre dig kunsten efter - dejligt du poppede op :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak.......Der er ikke andet for end at springe ud i det Lone........med de grønne fingre du render rundt med kan det kun blive en succes :0)

   Slet
 12. Hej Dorthe. Kan man måske få et par billeder af de der høns snart? Kh laila

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej søde Laila ;0) Jo jo.....det kan du tro - de skal nok komme........de er bare slet ikke til at stå for.....og nu er vi jo også med kyllinger ;0) Knus

   Slet
 13. Så flott den Solhatten er.

  SvarSlet
 14. Her hos mig nyder jeg mine solhatte (Magnus-efterkommere) jeg fik af dig som småplanter. Jeg tænker altid på dem som Dorthe´s solhatte i det daglige - det er så hyggeligt med alle de søde gaver man har i bedene. Jeg tænker også så tit på "Hanne i haven" som jeg fik dagliljer og Linaria af - så sender jeg en tanke og et smil op til Hanne i Himlen.
  Det ser ud til at der måske er lidt forskel i nuancerne på de forskellige planter jeg fik af dig, men det er jo bare et plus.
  Jeg har fortsat med at drysse frø hvert år og håber på at det engang bliver et hav af solhatte - der er små nye planter på vej, kan jeg se. Håbet er lysegrønt :o)
  Knus fra Berit

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...