Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

fredag den 17. oktober 2014

Føljetonen "Hønseeventyret"Der var engang en dreng, der så brændende ønskede sig høns, at han brugte de mørke, lange  og kolde vinteraftener på at overtale sin far til projektet. Da det blev påske var den store drøm "Hønsehuset" på plads og fire varmefrie kyllinger blev hentet hjem i haven. 

4 smukke dværg Wyandotter - 3 Sølv sortrandet og én enkelt Gul sortrandet. Racen nøje udvalgt efter hvem der laver den største blomme i et æg.....da det er æggeblommen der i drengens øjne er det hele værd. 

De fire høns skulle senere viser sig at være 3 høns og én hane....og det var i grunden meget godt. Hønsene og Hr. Cirkeline voksede til og hyggede sig i haven og blev mere og mere tamme.

Hen over sommeren tog vi dog den tunge beslutning at finde et nyt hjem til Hr. Cirkeline,  da han som haner jo er - var tidligt ude af fjerene for at kommunikere med byens andre haner......måske lige tidligt nok og lige højrystet nok for et tæt bebygget kvarter som vores  -  så inden en nabostrid meldte sig på trapperne, tog vi konsekvensen og 4 blev til 3.


Lørdag d. 30. august - rugeriet sættes igang.

De tre høns Guldlok, Snehvide og Hønsepigen hyggede sig fortsat i haven og lagde skønne små dværgæg til husholdningen. I slutningen af august blev Hønsepigen skruk og valgte at blive liggende på reden. Hvad hun jo ikke vidste var, at æggene ikke kunne være befrugtede da Hr. Cirkeline ikke længere var i spil. 

En eftersøgning gik igang og selv om det bestemt ikke var helt let, så lykkedes det os at finde en godhjertet hønseavler på Djursland der havde nogle befrugtede æg han gerne ville sælge. 10 hele æg kom med posten...... og Simon var lykkelig. Nu blev Hønsepigen flyttet ind i sin nybyggede redekasse inde i drivhuset og æggene lagt under hende. 

21 dage i tålmodig og spændt venten og belønningen kom. Lørdag d. 20 september begyndte æggene at knække ét efter ét. 5 små kyllinger så dagens lys og vi gik i seng med et smil på læberne.

21. september - redningsaktionen er i gang.

Ak og ve........det der ikke måtte ske skete.......næste morgen da hønseavleren forventningsfuld gik ud for at kigge til kyllingerne, lå tre af dem kolde og stive uden for reden. Næsten livløse blev de med gråd pakket ind i et lille tæppe og hønseavleren satte sig foran terrassevarmeren med de små kyllinger. Gode råd var dyre........

En lys indskydelse og ovnen blev tændt på 35 grader og et ildfastfad foret med halm blev gjort klar og de tre små kolde og stive kyllinger blev stillet i ovnen. Simon sad troligt og hold øje med dem indtil de efter et godt stykke tid endelig begyndte at pippe og så småt bevæge sig. 

Efter yderligere noget tid  havde vi nu tre små lørdags kyllinger løbende rundt i ovnen.  Historien endte lykkeligt og de tre små kom tilbage til de to andre kyllinger og Hønsepigen......og der stortrives de endnu.

21. 22. september de sødeste daggamle kyllinger.

9. oktober. på 1. rigtige oplevelses- og overlevelsestur i haven.

I går d. 16. oktober - knap 4 uger gamle.......boltre de sig hjemmevant i haven.

.......se det er et rigtigt eventyr.

47 kommentarer:

 1. Ja, det var et rigtigt eventyr. Herligt at de små blev reddet af ovnen.

  Ih hvor er det nogle smukke høns.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sorg blev lykkeligvis vendt til glæde.........og ja er de ikke bare skønne ;0)

   Slet
 2. Smil. Sikke dog en dejlig historie - og en dejlig stor dreng :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Han er gået all-in på de her høns......så glæden var stor da vi fik dem kvikket op igen de små pus :0)

   Slet
 3. Oh vilken solskenshistoria och vilka fina höns!
  Ha en skön helg
  Annika

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - lidt solskin må der til i det gråvejr vi holder os søde Annika.......regnen siler atter ned og en tiltænkt havedag holdes indendøre :0) Rigtig god week-end til dig også.

   Slet
 4. Åh, høns er så hyggelige! Og det er så dejligt at se glade, frie høns (jeg kan slet ikke holde ud at der findes burhøns!). Det var godt at drengens ønske blev opfyldt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er VILDT hyggelige Nana......og simpelthen så lette at have med at gøre........så det kan kun anbefales at anskaffe sig et hønsehold ;0)

   Slet
 5. Så vackra, jag vill oxå ha höns!

  /Jenny

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan kun anbefales Jenny.......... Hvis du kommer forbi er jeg leveringsdygtig ;0)

   Slet
 6. Et rigtig eventyr med en happy end :-) Så hyggeligt med liv i haven
  Håber de fleste er høner så hønseavlerens produktion bliver helt i top.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vildt hyggeligt.....og ja vi afventer spændt fordelingen af høns og hanekyllinger......men nogle af dem skal vi nu af med under alle omstændigheder ;0)

   Slet
 7. Tak for en dejlig historie - ja et rigtigt eventyr.
  Dejligt at Simon fik held med produktionen, og at I fik en lys idé. I øvrigt en fantastisk idé.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt Lisbeth ......og en opdatering på Hønsene var vist på sin plads efter en sensommer med minimal blogger aktivitet :0)

   Slet
 8. Sikke en skøn historie! Og jeg kan slet ikke stå for dine dejlige billeder :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame....skønne ord fra én der tager de mest fantastiske billeder selv :0) Dyrebørn er taknemlige motiver....når de ellers står stille ;0)

   Slet
 9. Dejlig historie fra hverdagen. Vi har lige fået 4 dværg Wyandotter for en 1 uge siden, de er fra April/Maj mdr. dem er jeg da lige faldet for og vil godt udvide med 2 mere, bare i en anden farve. Vi fik en hvid, 2 guldhalset og en tværstribet. Jeg ville godt have fat i et par blå randet eller sort randet, de er bare så flotte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne og tillykke med hønseholdet........de er fantastisk hyggelige at trisse rundt med de skønne dotter. Jeg skal have dig in mente hvis du er interesseret.........hvis jeg da ellers bliver leveringsdygtig.....alt efter udfaldet af høns og hans ;0)

   Slet
 10. Hvor er jeres høns smukke ! Hvilken dramatisk historie, godt den endte lykkeligt :) Hæ hæ- smart at sætte dem i ovnen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Miri........ja nu kan man roligt sige at de er i træning som lørdagskyllinger ;0)

   Slet
 11. Hej Dorthe

  Super historie - festligt med lørdagskyllinger løbende rundt i ovnen:))

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* Ja det er ikke hver dag man oplever at kyllingen løber rundt i ovnen.......og måske også meget godt for det ;0)

   Slet
 12. Åh, man bliver (næsten) helt skruk selv.... godt I fik dem varmet op igen, dejligt eventyr
  Knus Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER*...ja pas du på du skønne Anne Mette.....man ved aldrig hvad det kan føre til ;0)

   Slet
 13. Dejligt eventyr, og hvor er det godt for Simon at være hønseavler jeres have, men sikke dog et drama med de små nyfødte kyllinger, det var snarrådighed, der blev udvist dér.
  Skønne billeder, hønsene er virkelig smukke.
  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla.......ja jeg kan kun sige at han går all in på projektet. At hønsene så er super smukke er bare en skøn bonus ;0)

   Slet
 14. Puh, for en dramatisk historie, der heldigvis endte godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja heldigvis Esther......det havde næste ikke været til at bære hvis udfaldet blev anderledes ;0)

   Slet
 15. Hei! Hvor jeg likte dette virkelige eventyret som ender akkurat om det skal. Eventyr som gir inntrykk, leses flere ganger. Simon er en eventyrhelt akkurat som Espen Askeladd. Jeg vet ikke om dere kjenner til han i Danmark, men i Norge er han en eventyrhelt som får til det han ønsker, fordi han hjelper andre og får sin belønning.
  Må de springe lenge i hagen og legge egg med store plommer. Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne ....mon ikke det er eventyret der på dansk kaldes Espen Askepuster.........kan knap huske den men måske den burde genopfriskes :0) Vi håber også på liv og glade dage længe endnu :0)

   Slet
 16. Åh, hvor godt at historien endte godt - og sikke nogen søde små.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er bare slet ikke til at stå for vel :0)

   Slet
 17. Hej Dorthe. Sikken et godt eventyr og det er jo et rigtig eventyr, når alt ender godt! Hvor er de søde de små kyllinger. Sund interesse den dreng har!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må man sige Birgitte ........så må vi bare se om suppegryden venter ude i fremtiden hvis der er for mange hanekyllinger :0)

   Slet
 18. Hold op en fantastisk skøn historie. Din dreng er da skæppeskøn, omsorgsfuld og en sand dyreven... Godt det hele endte godt... Herlig historie at starte sin weekend med... Og det er en fantastisk flot race han der har valgt... :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - tak Heidi.....ja han er vist faldet god ud hvad det angår ;0)

   Slet
 19. Kære Simon.

  Din mor har fået så mange kommentarer, så denne er til dig:o) Jeg synes du er helt vildt sej! Tænk, at hitte på, at putte kyllingerne i ovnen, så de klarede den. Det er godt gået. Dine høns og kyllinger er mega flotte og jeg ville ønske det var mig, som havde høns i haven.

  Da jeg var barn ( i det forrige århundrede!) havde vi også fritgående høns og een af dem blev min "kælehøne". Den mindede utroligt meget om dine høns og jeg elskede den. Den hed "Gamle" og den fulgte mig overalt. Og det siger ikke så lidt, for jeg var en rigtig udepige, der ofte gik rundt i en nærliggende eng, på marker og stier. Noget som trofast som Gamle fandtes ikke. En tamhøne er noget af det hyggeligste. Skønt at du er sådan en dyreven!

  De kærligste skrukhilsner til dig og din mor  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - sødeste Tante Grøn, Simon er desværre ikke hjemme lige nu men når han kommer skal han nok læse dine dejlige ord og skønne erindringer ;0) Knus

   Slet
 20. Puh, vilken tur att det ordnade sig, bra jobbat Simon! Vilken underbar historia!
  Kram
  Katarina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nogle gange tilsmiler heldet én ........og tårer kan vendes til smil ;0)

   Slet
 21. Hej Dorthe.Dejligt hønseeventyr......................og skønne billeder.
  Og godt med en kvik søn.
  Flotte høns i har anskaffet jer...............kan godt forstå at i nyder dem.
  Rigtig god weekend til hele familien Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette - de bliver nydt dagligt kan du tro....det er en ren fornøjelse at følge deres færden ;0)

   Slet
 22. Super flotte billeder og dejlig historie
  Alle børn skulle have husdyrhold, tror bestemt det udvikler dem til endnu mere sociale væsner
  og flotte høns

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ege.......kan kun holde med dig i dine betragtninger......det er bestemt kun til det gode at børn gives rum til at omgås dyr....og her er det i hvertfald en succes og hønsene må siges at være værdige afløsere for vores hedengangne kanin ;0)

   Slet
 23. Sikke en fin historie og dejlige billeder. Skulle hønseavleren få lyst til at sælge en dag, har jeg et par piger, som gerne vil aftage sådan nogle søde bevingede væsner:) knus laila

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Laila.....på opfordring - Godt du kan holde mig lidt til ilden :0)

   Det er ikke helt usandsynligt at den dag kommer - vi skal af med nogle af dem på den ene eller anden måde på et tidspunkt - først afventer vi dog lige antal af høns og hans - før beslutninger tages :0) Dine smukke piger ville være de perfekte aftagere af et par smukke dværg kælehøns. Knus

   Slet
 24. Hvordan går det med hønseeventyret?
  Er der stadig gang i kyllingerne her i vintermørket?

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...