Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

søndag den 19. oktober 2014

Mit nye espalier...........ja egentlig er det vel ikke helt nyt længere da det faktisk blev lavet i august........ jeg har bare ikke nået at vise det færdige resultat endnu. Men nu skal det være. 

For enden af vores overdækkede terrasse/udekøkken ud mod vejen - plantede jeg i maj denne skønne klematis montana. Den fik som en hurtig nødløsning et par snore at vokse op ad......men de af jer der kender til monatana gruppen ved også at en snor nok ikke er løsningen i længden da  montana hører til de kraftigt voksende klematis og hurtigt kan dække en flade.  I sommerferien fik vi så lavet en mere holdbar løsning og det tog klematisen rigtig godt imod. Som I kan se har den nu indtaget næsten hele gavlen og dækker den med et frodigt grønt tæppe.

Espaliet har fået den lidt skrå form da jeg vil forsøge at holde gangen hen mod lågen nogenlunde fri fra ranker....det må tiden så bare vise om det kan lade sig gøre på en pæn måde.

Tadaaaa.....her er den så på en regnvåd søndag i oktober. Nu er det så bare spændende at se hvordan blomsterfloret bliver til foråret. 


På bagsiden - "inde" i udekøkkenet har klematissen som I  kan se også fundet sin vej ind......men det skal jeg nu nok lige have tæmmet lidt ved lejlighed.

Forude venter et nyt projekt af murertreller......men med det tempo jeg sætter for dagen i haven i tiden - ja så skal vi nok ind i foråret før der sker mere på den konto :0) 8 kommentarer:

 1. Takk for tipset til flott espalier. Jeg har allerede vist det til min mann og satt det på ønskelisten til neste år.

  SvarSlet
 2. Flot espalier - det tænker jeg lige lidt over :)

  SvarSlet
 3. Fin fin spalje du har. Gillar svart.
  Samma här en regnig oktoberdag och man längtar till våren.
  Skall bli kul och se hur det blir till våren.
  Allt gott
  Annika

  SvarSlet
 4. Ej, et smart espalier, det ser sørme godt ud. Jeg købte en billig Montana i foråret og satte den ved vores nedskårne birketræ..... nu er den nået til toppen af birkestammen.... såeee, hvad nu lille du...... det har vi ikke rigtig fundet løsningen på - vi overvejede at sætte et gammeldags vognhjul på toppen af stammen, så Montana sammen med en klatrehortensia kunne danne en slags krone..... men, øhhh det har vi altså ikke fået gjort.... så til foråret må vi finde på en løsning :-)

  SvarSlet
 5. Hej Dorthe.Det var da en rigtig smart løsning til din Montana.......................min store vokser op af et stakit hvor man kan binde den fast.
  Men er da rigtig spændt på at se hvad der komme ud af de murertreller.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
 6. Jeg synes alt hvad I har i den have er så gennemført og meget delikat og lækkert :)

  SvarSlet
 7. Øjøj, et flot espalier! Jeg er sikker på at din klematis vil sætte stor pris på det :-) Hvad mon du finder på med de murertreller?

  SvarSlet
 8. Det første jeg lige spotter er jo de 2 dåser fra Konnerup, mums den bedste chokolade :) Det espalier er så fint, god ide, det må vi se igen i foråret håber jeg.
  Knus Anne Mette

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...