Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

mandag den 22. juli 2013

Haven er lidt trist.............og afsveden efter længere fravær af både regn og havenisse. Haveslangen og vandkander har nu igen været i kamp mod alt det gule og let visne og det hjælper på det. Roserne har det hårdt i sommervarmen og holder ikke længe hverken på planten eller i vasen men smukke er de så længe de varer. En runde i haven med saksen har nu  gjort sit og så venter jeg på at vandtilførslen igen får bedene til at strutte af velvære. 
 
Herover ser i min skønne klematis "Södertälje" der trods varmen formår at tilfører haven lidt frodighed. Den vokser op af den ene stolpe ved min overdækket terrasse/udekøkken og laver lidt hulestemning og dejlig sval skygge når solen når så langt hen på himmelen. Södertälje hører til de trofaste og hårdføre Clematis Viticella der skal klippes næsten i bund om vinteren (gruppe 3.) Den blomstrer på ny tilvækst og min der blev plantet i 2005 står i et lille hul i fliserne og klarer sig ganske godt uden nogen form for førstehjælp i form af vand m.m.
  
 

12 kommentarer:

 1. Man skal ikke være væk fra haven længe før det kan ses. Heldigvis kan der rettes på det med saks og lidt vand til de mest trængende:) Det er utroligt som en klematis kan vokse, det er bare så skønt med det blomstervæld og så lige ved bænken virkelig flot. Nyd dagene.
  Knus

  SvarSlet
 2. Skøn klematis :-)
  Med lidt førstehjælp kommer haven sig sikkert hurtigt igen ;-)

  SvarSlet
 3. Lite regn hade inte skadat nu. Men jag klagar inte, hellre lite för torrt än för blött. Jag har också Södertälje, men jag har tagit bort klätterställningen och har den som marktäckare. Men den blommar inte alls lika fint som din.
  Ha det bra!
  Kram
  Katarina

  SvarSlet
 4. Virkningen af jeres fravær kan der sikkert hurtigt rettes op på, det er værre med tørken - man kan jo ikke vande hele haven igen og igen, også her er haven lidt trist af samme grund.

  SvarSlet
 5. Hej Dorthe.Ja! man skal ikke være væk fra haven i ret lang tid før at den ser lidt forhutlet ud.....og især i denne varme.Har selv været en tur til London og Hampton Court Flower Show.Skøn udstilling......har lavet to indlæg derfra.Men godt at lidt vand og en tur med saksen kan rette lidt op på haven.
  Rigtig solskinsdag til dig knus Jette

  SvarSlet
 6. Hej Dorthe
  Jeg synes næsten, at roserne holder længere inde i vasen, hvis man plukker dem morgen eller aften. Keg har også Södertälje, men den blomstrer ikke endnu hos mig.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 7. Hej Dorthe. Det er meget varmt og vi må vande. Jeg er også lige kommet hjem fra ferie, heldigvis havde jeg genboens datter til at vande mine krukker, men bedene trængte til vand. De hang noget, så jeg måtte igang med vandslangen. Har lidt hørt i dag, at der vistnok kommer lidt regn sidst på ugen. Det har jeg ikke noget imod!

  SvarSlet
 8. Og jeg glæder mig IKKE til næste vandregning.... uha.... , vi kunne godt bruge en dag eller to med regn...

  SvarSlet
 9. Dine billeder bærer nu ikke præg af vandmangel og det gule visne, men men ;-)

  Clematisen har det i hvert fald fint.

  SvarSlet
 10. Zauberhalfte Fotos....ich liebe Clematis, denn sie sind meiner Meinung nach viel unkomplizierter als Rosen....
  Lieben Gruß Erwin

  SvarSlet
 11. Tusind tak for alle jeres kommentarer....tiden løb fra mig i sommerugerne og mit fravær her inde har været desværre massiv - men nu regner det ;0)

  Knus

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...