Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

onsdag den 13. februar 2013

Midlertidig løsning.....

 
...........på den stak brænde vi modtog i forsommeren tager sig slet ikke så ringe ud her i vintersol og fistelsne. Brændet blev bestilt hjem dels fordi vi var ved at løbe tør for brænde til bålet og ikke mindst fordi vi skulle bruge noget til vores nye brændeskjul under udestuen. Det resterende brænde blev i en håndevending stablet op omkring syrentræet på vores "materielgård" bag garagen......og der ligger det endnu.
 
Nu går jeg så og overvejer ny opbevaring til brændet i nærheden af bålpladsen......måske bygge et nyt brændeskjul, lave en rumdeler eller et tårn til at bryde den lange lige hæk ved terrassen...............jeg må fintænke. Hvordan opbevarer i jeres brænde???
 

 
18 kommentarer:

 1. Vi bruger meget brænde, så Bent har et sindrigt system, først bliver det stablet ude i en lang række, bagefter når det er tørret godt, kommer det ind i skuret. For 14 dage siden stod der vand omkring det :( men så længe det fryser, er der ikke så meget vand.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. ...ja et system må der til når man bruger brænde i det daglige - vi bruger det kun lejlighedsvis og for hyggens skyld i haven - så vi har slet ikke så meget....men jeg funderer lidt over hvordan jeg kan opbevarer lidt på en pæn og tør måde ved terassen :0)

   Slet
 2. Det ser godt ud med brændestablen. Den smule brænde vi har til bål, ligger i stalden.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det ser bestemt godt ud Annette..... det kan ikke blive liggende her op ad træet i længden - det tager for meget af min sparsomme plads på "materielgården" - så nye tanker skal tænkes ;0)

   Slet
 3. Hej Dorthe.Det er altid et problem med det brænde.man vil godt have det ser pænt ud med stakkene,
  Men det skal jo også helst lægge tørt.
  Vores er stablet i carporten,og det nye brænde stå op af væggen ved skuret.
  God dag til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. ....ja det er jo lige det - det skal jo helst være tørt når vi vil have bål - min overdækkede med udekøkken kunne måske også godt rumme lidt af det - tænke tænke ;0)

   Slet
 4. Kære Dorthe. Vi var så heldige, at der var bygget et lille udhængs-skur (ord opfundet til lejligheden) for enden af vores udhus i haven, og der hygger vores brænde sig rigtig godt......sammen med sommerfugle og andet godt.

  Knus
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. ....ja det er jo lige det der med at have et godt sted.....hvor der er tørt......mmmmm

   Slet
 5. Vores brænde ligger normalt under halvtag ved skurets endevæg. Vi har selv fået bygget skuret og har valgt løsningen med et halvtag i forlængelse af skuret. Imidlertid er det jo også et godt sted at stille potter med stauder eller forårsløg vinteren over - så gæt, hvad der står/ligger under halvtaget denne vinter ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. PS: Vi har kun lidt brænde liggende i den ene side under halvtaget og lidt i en meget stor kurv indendørs.

   Slet
  2. Et halvtag er bestemt også en løsning....men jeg forestille mig noget mere fritstående måske. Hmmmmmm - tulipaner en masse eller måske et sødt lille pindsvin ;0)

   Slet
  3. Åh ja, det måtte da gerne være et sødt lille pindsvin, men dem har vi ingen af i haven. Der er ellers mange steder, de kunne bo. Måske er det vores hund, der jager dem væk? Under halvtaget står nu potter med stauder vinteren over, og de fylder det meste. Brænde er der ikke så meget af i år, for der er ikke plads :o))

   Slet
 6. Vi har to brændeskure i haven.
  De er ret dekorative, og udgør også en afskærmning til vores grillbord på terrassen. Jeg kan godt li´ når det der er nødvendigt også er både pænt og praktisk.
  Skurene tegnede jeg selv, og min onkel som var smed har lavet dem....
  Men jeg må også sige at jeg syntes det er så fint som dit brænde ligger dér op af træet... Ikke tørt måske, men meget fint.
  Har du lyst at kigge med.. så havde jeg sidste år et indlæg på bloggen om dem.
  http://mylovinggarden.blogspot.dk/2012/04/brndeskure.html
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg husker bestemt godt dine smukke brændskure Susan....de er fantastiske. Jeg har dog ikke brug for brænde i de mængder - men måske noget lign - bare mindre kunne gøre det - jeg kigger lige forbi igen for at genopfriske ;0)

   Slet
 7. Jeg har ikke så meget brænde men hvis jeg havde ville jeg helt klart bruge det til at skjule eller rumdele med, det er både dekorativt og et godt sted for insekter at overvintre.

  Så din ide er da rigtig god og det bliver rigtig godt at have det tæt på bålpladsen.

  Haveknus
  Annette

  SvarSlet
 8. Ja det forestiller jeg mig også Annette - min bekymring er bare at hvis jeg først får lavet et flot skjul eller en rumdeler.....nænner jeg så at tage af den sirlige brændestak.....åh altså.......jeg vil surfe lidt rundt tror jeg for at finde inspiration :0)

  SvarSlet
 9. Det ser flot ud med brændet i en stabel op ad træet og det går jo også hvis det skal brændes af udendørs. Det meste af vores brænde bruges i brændeovnen og vi har et brændeskur, men vi stabler også brænde for enden af cykelskuret og i vores carport og begge steder er det ret dekorativt.

  SvarSlet
 10. Jeg var på Fyn og se Helbos have i sommers. Hun havde en flot brændestabel som skillevæg i en del af sin have. Det så rigtig godt ud, og det er jo også en god lægiver for en siddeplads, eller bare for bålet.

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...