Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

søndag den 3. februar 2013

Gamle kendinge.......

..........og drømme om sommer dukker frem af dåsen med frø.


 
Nigella "African bride"

Den smukke hvide sommerblomst jomfru i det grønne "African bride" må absolut såes igen. Det samme gælder den super skønne Chocolate soldier som blomstrede første gang hos mig sidste forår - en meget smuk og yndefuld akeleje jeg meget gerne vil have flere af.

De små soldaterfrø var meget længe om at spire første gang jeg såede dem i 2011, så det er nok ikke for tideligt at strø de høstede frø i en bakke nu i denne week-end. Jomfruen venter jeg lidt med hun så vidt jeg husker  var hurtig fremme sidste år.

Det begynder for alvor at krible i fingrene nu :0)

Akeleje "Chocolate soldier"

13 kommentarer:

 1. Smukke, smukke blomster kollager du har lavet.

  Jeg glæder mig rigtig meget til at se soldier'en i blomst hos mig - den ser rigtig delikat ud (-:

  SvarSlet
 2. Jeg såede soldaten i sidste weekend. Det er lidt ærgerligt, at denne elegante staude er så kortlivet.

  SvarSlet
 3. De er smukke både soldaten og African Bride.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 4. Det kribler i den grad! Og, jeg håber at al den snak om sne i februar er forbeholdt Jylland. Her lå der nemlig små haglkugler og vinden gik gennem marv og ben i går....måske så jeg også en enkelt kælling flyve om hjørnet ;-).

  God søndag
  Birgitte

  SvarSlet
 5. Åh, så flotte blosmter. Chocolade Akeleie er en favoritt!

  Ønsker deg en fin søndag videre! klem

  SvarSlet
 6. Hej. Det er godt nok nogle smukke blomster begge to. Jeg er helt vild med chokolade akelejen, hvor er den fantastisk!

  SvarSlet
 7. hej Dorthe.ÅH! den smukke akeleje......den må jeg bare eje.Rigtig smuk.Har sået 5 forskellige akelejer,og det ser ud til at de er på vej op allesammen.God aften Jette

  SvarSlet
 8. Vakre bilder. Jeg har også sådd 'Chocolade Soldier' og plassert potten ute i flere kuldegrader!!! Det stod på frøposen at de skulle det. Har dine stått inne? Ja, nå kribler det. Tenkte å så Papaver somneferum oppå snøen. Har sådd dem om høsten og det har gått bra, men ikke om våren. Kanskje de må ha kulde. Ha det godt! Hilsen Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. ......det er den rigtige behandling Anne. Sidste gang såede jeg dem og satte dem i drivhuset for at få kulde.......det gør jeg også denne gang - mine abitioner om at så dem sidste week-end gik i vasken.....jeg nåede det ikke - men måske i denne ;0)

   Slet
 9. Smukke billeder, som ikke ligefrem mindsker kløen i fingrene!

  Din african bride minder meget om den Nigella Hispanica ‘Lovey-Dovey’, som jeg havde i sommers, og den skal sås igen.
  Akelejen frister mig til også at gøre et forsøg. Den er vidunderlig :)

  SvarSlet
 10. Hvor er de smukke begge to. Jeg glæder mig, til jeg skal i gang med at så de første frø næste weekend - blandt andet de Chocolate soldier frø, jeg har fået af dig :-)

  SvarSlet
 11. Krible krable er hvad det gør og order til frøfirma er afsendt . uh skal snart mere i gang med dette .. juhu. Hilsen Helle

  SvarSlet
 12. Tak for alle jeres dejlige søde kommentarer.....jeg kommer desværre ikke selv så meget rundt i tiden som jeg gerne ville.....men jeg vender tilbage til jer når tiden vil det igen ;0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...