Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

tirsdag den 19. oktober 2010

Sort på hvidt....


......eller også er det omvendt. Smukt ser det ud med det sorte træværk bag alt det hvide.

Høstanemonerne bliver ved og ved.....jeg plantede dem efter alle foreskrifterne i foråret som sig hør og bør med høstanemoner og se har ikke skuffet, men levet op til alle mine forventninger.

Jeg har før prøvet at plante høstanemoner, men desværre uden større succes......derfor er glæden ekstra stor nu hvor de ser ud til at trives. Så må tiden jo bare vise om det også holder til næste år. Det håber jeg for planen er at jeg skal have endnu flere.


11 kommentarer:

 1. Så vackra de är, de vita höstanemonerna! Jag vill HA!!! :)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvarSlet
 2. Tillykke med successen:)) Der var en snak på Claus Dalbys blog om hvornår man skulle plante høstanemoner. han sagde at foråret var bedst, at de kunne få svært ved at fo fæste om efteråret. Det er skidt for jeg har 2 stk som skal plantes, men måske skal jeg stille dem i drivhuset indtil foråret? Hvad er din erfaring?

  SvarSlet
 3. Meget smukke med hvide blomster.
  Min erfaring med de rosa er:
  de bredere sig:-(
  Tynder jeg ud med min spade, kommer der 10 nye planter...

  SvarSlet
 4. Åh så smuk den er, jeg skal vist tigge om en aflægger hjemme hos min mor når det bliver forår. Krydser finger for at din overlever til næste år.
  Annette

  SvarSlet
 5. Jag har försökt med vita anemoner med de verkar inte vilja växa hos mig. Vackert med svart barkgrun.
  Annika

  SvarSlet
 6. Hvor er de smukke de hvide høstanemoner..:-)
  Er de mere sarte end de lyserøde mon?
  Ja og flot kontrast med sort baggrund..:-o)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 7. Jeg er særligt glad for høstanemoner... især fordi de blomster sent og længe :-) Jeg har både den rosa og den lyserøde.... og endelig i år fik jeg købt to hvide på et plantemarked. De er så skønne i deres enkelthed ;-)

  SvarSlet
 8. Høstanemoner er helt vidunderlige men de vil selv bestemme tror jeg. Nogen gange vil de ikke komme ordentligt igang og andre gange breder de sig helt vildt (både de hvide og de rosa). Jeg er enig med Claus og de andre I at høstanemoner har bedst af at blive plantet om foråret. Her i min nye have vil jeg desuden tilpalte flader med dem istedet for at holde dem i arve inde i bedene. det er lidt ærgeligt for de er så smukke sammen med andre planter, men så har man jo det bedre undskyldning for plukke ind til buketter.

  SvarSlet
 9. Charlotta......man bliver forelsket op over begge øre :0)

  -----

  Lisbeth......jeg tør ikke sige om det er en fordel at gemme dem i en krukke til foråret eller ej.....men det var måske forsøget værd at stille dem beskyttet og godt vinterdækket.

  Men jeg kan sige af egen erfaring at forårs plantningen virker ABSOLUT bedst.

  -----

  Lea....de må have det fantstisk godt hos dig - jeg ville ønske mine lyserøde ville få fæste som de hvide....men det er endnu ikke sket....de er stadig lidt småpistne og ikke særlig frodige at se på.....men måske næste år :0)

  -----

  Tak for de krydsede fingre søde Annette. Jeg kan kun anbefale den den har stået simpelthen så smukt i to måneder nu. Nu er den på retur, men glæden har været stor :0)

  -----

  Annika....ærgeligt for skøn er den, men så er der heldigvis så meget andet der lykkes hos dig.

  Er lige kommet hjem fra efterårsferie og finder mit haveblad blandt alle reklamerne......bliver simpelthen så glad og inspireret fra din side af. TAK for det.....tror jeg må ud og samle hyben :0)

  -----

  Lisbeth....hos mig har jeg indtil videre haft mest held ved de hvide. Jeg har oven i købet prøvet flere lyserøde sorter, men det har ikke været nogen synderlig succes endnu :0)

  -----

  Mette....de er fantastiske. Her i byen er der en have med et højbed fyldt med de lyserøde høst anemoner - fantastisk syn......desværre er det ikke i min have. De lyserøde er af en eller anden grund ikke særlige villige til at etablere sig her :0(

  Men den hvide er fantastisk smuk også....heldigvis :0)

  -----

  Linda *SMILER* ......ja favoriter har vi mange af vi to :0)

  ---

  Marina *SMILER*......hvor blev jeg glad da jeg så dit navn igen :0) Velkommen tilbage og velkommen til jylland :0) Jeg kigger "ind" i løbet af dagen :0)

  Jeg tror du har ret..... høstanemonerne er lidt "egn" - i hvertfald her hos mig. Jeg håber jeg får held med de lyserøde også i løbet af næste sæson.....for de er da helt uimodståeleige....og ja gerne i store flader :0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...