Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

fredag den 8. oktober 2010

Brombær......


Nu skal det vist snart være........hvis jeg vil have noget ud af årets brombær.....en gang marmelade til pandekagerne måske, eller til fødselsdags lagkagen der venter forude.

Brombærene jeg har er af den store slags og det bedste er næsten at de er uden torne.  Hvad busken hedder ved jeg ikke, da den stod her - stor og kraftig da vi købte huset.


Billederne er fra september - hvor de første var ved at modne.

7 kommentarer:

 1. Uhmmm- synes næsten heg både kan dufte og smage dem :-)

  SvarSlet
 2. Uhmmm ja brombær er så dejlige. Lyder dejligt med en lagkage der venter, tillykke til den der har fødselsdag;0)
  sikke et dejligt solskin der er på dine billeder- her er det noget overskyet.

  SvarSlet
 3. Uhm, hvor lækkert!
  Jeg tænker pandekager:-)
  God weekend.

  SvarSlet
 4. hej Dorthe...de ser så lækre ud...jeg har også en tornfri sort...ved ikke helt hvad den hedder...det var en par stykker vi kørte til Odder for at købe og fik en julerose med i købet...og jeg er så glad for brombærrene...og at de er tornfri....jeg har en vildtvoksende meget tæt på haven og den skal vist snart have noget "goddaw"...hvis du ved hvad jeg tænker på...ja faktisk så jeg den helst helt elimineret ( voldsomt ord)...men den er jeg rigtig træt af...den tornfri giver godt og løbende og jeg har stadig nogel jeg kan plukke...dejligt at de kan modnes sådan uden at det hele skal plukkes på en gang....vi har brugt dem til et par smoothies allerede...og lidt is lavet af de frosne bær og fløde, sådan bare i blenderen.....sidste år havde vi brombærmarmelade...egentlig ville vi lave saft af dem, men det bliver vist ikke til så meget i år...tror vi er gået lidt kolde med saftlavningen....efter solbær, hyldeblomst og hyldebær....den vilde med torne er allerede visnet ned og bærrene tørrede hurtigere ud...smukke billede du har der...

  SvarSlet
 5. Smukt billede af brombærene i forskællige nuancer..:-)

  For min skyld måtte de gerne være stenfrie også.
  Brombær saft er skøøøøøønt dog.

  God weekend fra Lisbeth

  SvarSlet
 6. jeg bruger mine brombær som frugt i yogurt, i min romtopf og i snaps. Den er så taknemmelig, den står næsten i skygge men giver et enormt udbytte hvert år.
  Din sort kan hedde:
  ‘Bedford Thornless’eller ‘Thornfree’, som begge er uden torne (som min heldigvis også er)

  SvarSlet
 7. Tusind tak for jeres altid søde kommentarer.....det er skønt at vide at i sidder derude "bag skærmen" :0)

  Fødselsdagen er først sidst på måneden....men snakken går allerede og forventningens glæde er stor :0)

  Is......ja det tror jeg på må være en succes....og saft :0)

  To gode bud på navne der lyder sandsynlige :0)

  Hav en rigtig dejlig solbeskinnet lørdag.
  Dorthe

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...