Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

lørdag den 2. oktober 2010

Hyldebærsaft.....


Lidt over to liter saft af den første grydefuld....

Endelig fandt jeg tiden til at plukke og ikke mindst koge saft af nogle af alle de modne hyldbær der hænger derude i landskabet i disse dage. Lidt en blæsende fornøjelse må jeg sige, men skønt. I nogle dage har jeg haft øje på et træ hvor selv jeg med mine korte ben kunne nå anselige mængder af de skønne bær, og skulle jeg få tid og lyst så er der flere endnu.

En gang varm hyldebærsaft er sprængfyldt med c-vitaminer og  det er den en perfekt cocktail til en god gang forkølelse...........det er vist det lige det jeg har behov for i disse dage.

I grunden er det nogle sjove bær disse hyldebær, for rå er de bestemt ikke særlige attraktive men koger man dem får man den mest fantastiske kraftige velsmagende saft ud af dem. Eller hvad med en god gang hyldebærsuppe med æbler og tvebakker!!!!

-----------------------------------------------------------------------------------

Hyldebærsaft

Kog:

1 kg. hyldebær i 1 liter vand til bærrene brister
Si saften evt. også gennem et rent viskestykke.

Til hver liter siet saft tilsættes:

400 g. sukker
1tsk citronsyre

Saften koges op
til sidst tilsættes en tsk. flydende atamon.
Hæld saften på atamon-skollede flasker......hvis du da ikke når at drikke det hele inden :0)




12 kommentarer:

  1. Det skal jeg jammen prøve, må bar ekomme over et hyllbærtre:)) Takker for fremgansmåten, den trengte jeg absolutt:) Han en masse god helg:) klem

    SvarSlet
  2. Åh, tack för det fina receptet! Visst är det underbart att kunna vara sin egen doktor:) Naturen är fantastisk!
    Ha det gott,
    Charlotta

    SvarSlet
  3. Her hos mig bliver alt kogt uden vand eller maksimum en par skeer på bunden, men så få det også smag derefter.
    I morgen skal jeg prøve din æbleskive opskrift:-)

    SvarSlet
  4. Hej Dorthe...vi har også lavet hyldebærsaft og det er nemlig så skønt...dejlige billeder du har lagt på....jeg fik vist også taget billeder, men de blev aldrig til et blogindlæg...det smuttede....,men så nyder jeg dine billeder...jeg har lige været til Æbledag på Gl. Estrup Landbrugsmuseum idag og her var der små smagsprøver fra 50ér køkkenet og her var netop hyldebærsuppe med æbler...varmt...og det smagte dejligt...og af mere....så jeg kan vel lave suppe af min saft...

    SvarSlet
  5. Ja, jeg fik ikke helt så mange liter ud af vores træ, men det varmede dejligt efter at have været lidt for længe ude i blæsten. Og, så er der heldigvis lidt tid endnu til at lave mere.

    Bedste efterårshilsner
    Birgitte

    SvarSlet
  6. Jeg må i gang én af de nærmeste dage....Heldigvis har jeg stadig plukkemodne bær i haven, så jeg håber stadig på at nå det!

    Skønne, indbydende billeder

    Mange hilsner fra Mette

    SvarSlet
  7. Åh så god saften ser ut! Man känner sig så rik när man gjort egen saft. sylt eller annat.... Underbart. Suveränt också att saften är så c-vitaminrik.... Kan inte bli bättre!

    Kram Charlotte

    SvarSlet
  8. Linda.... det kan kun anbefales :0)

    -----

    Charlotta.....det var så lidt....håber den kan bruges :0)

    -----

    Lea - med vand i bliver den god og kraftig og drikke klar :0)

    Men det er rigtig at man kan koge det med mindre vand så får man en endnu kraftigere saft der kan gemmes og fortyndes som man skal bruge den.

    Håber æbleskiverne blev gode :0)

    -----

    Anita....æbledag....det lyder godt :0) Du kan sagtens selv lave suppe af hyldebærene....vi fik det tit i min barndom.

    -----

    Birgitte....det varmer så skønt og ja vi kan nå at koge en grydefuld mere inden fuglene ribber dem fra træerne :0)

    -----

    Mette .....du vil ikke fortryde...det er skønt på en råkold efterårsdag med et krus varm hyldebærsaft :0)

    -----

    Charlotte.....nej det bliver ikke bedre her i starten af oktober :0)

    SvarSlet
  9. Det kan du tro. En mægtig ild fik jeg lavet og med 2 pander gik det hurtigt, faktisk så hurtigt at jeg glemte at tage billeder, kun et sølle foto af resterne:-)
    Sammen med lun æblesaft forsvandt det hele og dug for solen.

    Nåmen, det var bare for at fortælle at det ikke er nødvendig, at komme vand ved, men særligt børnevenligt er det ikke.

    SvarSlet
  10. Hej Dorthe.
    Sikken fin blog du har ... ej nu må jeg også i gang med de gode sunde hyldebær. De er jo lige der i haven og venter.
    Kh Lone

    SvarSlet
  11. Lyder dejligt..:-)
    Jeg plejer at lave saft af hyldeblomsten. Har prøvet at lave af bærene men synes det blev lidt bittert.
    Din æbleskiver må vi prøve, nu er det jo ved at være den tid..:-)

    Hej fra Lisbeth

    SvarSlet
  12. Lea ....det lyder som en succes :0)

    Jeg elsker en god kraftig saft.....man kan næsten mærke vitaminerne arbejde efter sådan et krus - men mine unger vil gerne have det tyndet lidt med vand....så den ikke er så stærk

    -----

    Lone.....velkommen til dig også....skønt med nye læsere. Du vil ikke fortryde at koge en grydefuld.....det garanterer jeg :0)

    ----

    Lisbeth.....mmmmmm......hyldeblomst saft er også fantastisk især med lidt kold hvidvin i :0) Prøv bare løs....de er gode :0)

    -----

    SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...