Lidt over to liter saft af den første grydefuld....
En gang varm hyldebærsaft er sprængfyldt med c-vitaminer og det er den en perfekt cocktail til en god gang forkølelse...........det er vist det lige det jeg har behov for i disse dage.
I grunden er det nogle sjove bær disse hyldebær, for rå er de bestemt ikke særlige attraktive men koger man dem får man den mest fantastiske kraftige velsmagende saft ud af dem. Eller hvad med en god gang hyldebærsuppe med æbler og tvebakker!!!!
-----------------------------------------------------------------------------------
Hyldebærsaft
Kog:
1 kg. hyldebær i 1 liter vand til bærrene brister
Si saften evt. også gennem et rent viskestykke.
Til hver liter siet saft tilsættes:
400 g. sukker
1tsk citronsyre
Saften koges op
til sidst tilsættes en tsk. flydende atamon.
Hæld saften på atamon-skollede flasker......hvis du da ikke når at drikke det hele inden :0)
Det skal jeg jammen prøve, må bar ekomme over et hyllbærtre:)) Takker for fremgansmåten, den trengte jeg absolutt:) Han en masse god helg:) klem
SvarSletÅh, tack för det fina receptet! Visst är det underbart att kunna vara sin egen doktor:) Naturen är fantastisk!
SvarSletHa det gott,
Charlotta
Her hos mig bliver alt kogt uden vand eller maksimum en par skeer på bunden, men så få det også smag derefter.
SvarSletI morgen skal jeg prøve din æbleskive opskrift:-)
Hej Dorthe...vi har også lavet hyldebærsaft og det er nemlig så skønt...dejlige billeder du har lagt på....jeg fik vist også taget billeder, men de blev aldrig til et blogindlæg...det smuttede....,men så nyder jeg dine billeder...jeg har lige været til Æbledag på Gl. Estrup Landbrugsmuseum idag og her var der små smagsprøver fra 50ér køkkenet og her var netop hyldebærsuppe med æbler...varmt...og det smagte dejligt...og af mere....så jeg kan vel lave suppe af min saft...
SvarSletJa, jeg fik ikke helt så mange liter ud af vores træ, men det varmede dejligt efter at have været lidt for længe ude i blæsten. Og, så er der heldigvis lidt tid endnu til at lave mere.
SvarSletBedste efterårshilsner
Birgitte
Jeg må i gang én af de nærmeste dage....Heldigvis har jeg stadig plukkemodne bær i haven, så jeg håber stadig på at nå det!
SvarSletSkønne, indbydende billeder
Mange hilsner fra Mette
Åh så god saften ser ut! Man känner sig så rik när man gjort egen saft. sylt eller annat.... Underbart. Suveränt också att saften är så c-vitaminrik.... Kan inte bli bättre!
SvarSletKram Charlotte
Linda.... det kan kun anbefales :0)
SvarSlet-----
Charlotta.....det var så lidt....håber den kan bruges :0)
-----
Lea - med vand i bliver den god og kraftig og drikke klar :0)
Men det er rigtig at man kan koge det med mindre vand så får man en endnu kraftigere saft der kan gemmes og fortyndes som man skal bruge den.
Håber æbleskiverne blev gode :0)
-----
Anita....æbledag....det lyder godt :0) Du kan sagtens selv lave suppe af hyldebærene....vi fik det tit i min barndom.
-----
Birgitte....det varmer så skønt og ja vi kan nå at koge en grydefuld mere inden fuglene ribber dem fra træerne :0)
-----
Mette .....du vil ikke fortryde...det er skønt på en råkold efterårsdag med et krus varm hyldebærsaft :0)
-----
Charlotte.....nej det bliver ikke bedre her i starten af oktober :0)
Det kan du tro. En mægtig ild fik jeg lavet og med 2 pander gik det hurtigt, faktisk så hurtigt at jeg glemte at tage billeder, kun et sølle foto af resterne:-)
SvarSletSammen med lun æblesaft forsvandt det hele og dug for solen.
Nåmen, det var bare for at fortælle at det ikke er nødvendig, at komme vand ved, men særligt børnevenligt er det ikke.
Hej Dorthe.
SvarSletSikken fin blog du har ... ej nu må jeg også i gang med de gode sunde hyldebær. De er jo lige der i haven og venter.
Kh Lone
Lyder dejligt..:-)
SvarSletJeg plejer at lave saft af hyldeblomsten. Har prøvet at lave af bærene men synes det blev lidt bittert.
Din æbleskiver må vi prøve, nu er det jo ved at være den tid..:-)
Hej fra Lisbeth
Lea ....det lyder som en succes :0)
SvarSletJeg elsker en god kraftig saft.....man kan næsten mærke vitaminerne arbejde efter sådan et krus - men mine unger vil gerne have det tyndet lidt med vand....så den ikke er så stærk
-----
Lone.....velkommen til dig også....skønt med nye læsere. Du vil ikke fortryde at koge en grydefuld.....det garanterer jeg :0)
----
Lisbeth.....mmmmmm......hyldeblomst saft er også fantastisk især med lidt kold hvidvin i :0) Prøv bare løs....de er gode :0)
-----