Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

mandag den 28. juli 2014

Tante Grøn´s hellige havestier....


......hvem kunne ikke sidde i timevis og drømme og tænke store tanker lige der midt på engen???

.......har længe stået højt på min liste over stier jeg meget gerne ville betræde. 

Haven, - og ikke mindst  havemennesket bag "Tante Grøns Have" og hendes jordnære og på samme tid poetiske  tilgang til havelivets glæder og ærgrelser, har været en stor inspiration siden jeg læste bogen i 2013.

Sommetider er det dog svært at komme ud af starthullerne, eller rettere det er svært at finde tiden til de have besøg, jeg går og drømmer om, - med arbejde, tre børn og hvad deraf følger af fritidsaktiviteter og des lige, - ja så er det ikke så tit det sker for mig. 

Derfor var glæden stor, da der en dag i juni tikkede besked ind om, at jeg var blandt de heldige, der ved lodtrækning havde vundet et eksklusivt besøg  i haven sammen med en lille skare af  HAVEFOLKET´s læsere og redaktionen bag. 

Glæden var stor og jeg fik inviteret Laila, et helt fantastisk dejligt have menneske med, og jeg tør godt sige, at vi havde en helt uforglemmelig dag i skønne omgivelser omgivet af helt fantastiske dejlige og på hver deres måde passionerede mennesker. 

Haven har I ganske givet set før, - enten selv, eller gennem andre have-bloggeres linser, det skal nu ikke forhindre mig i at vise min udgave af et uforglemmelig besøg hos Tante Grøn og hendes Syrenprins.

ENJOY.......


Allerede når du parkerer bilen, er du klar over, at du er havnet et helt særligt sted. Et sted hvor mennesker finder roen i havelivet.  Hjertevarme strømmer i mod dig, og smukke roser, frodige efeu, klatrende hortensia flankeret af de meste fantastiske stillebener omfavner dig i en varm velkomst, netop som du træder indenfor lågen.

Her er siddepladser og arbejdspladser i en intim atmosfære krydret med humor og sans for finesser. Her er selvgjort velgjort, - virkelig velgjort med et personligt touch. 

Det må være fantastisk at krybe i ly under halvtaget, tænde stearinlys og lytte til sommerregnen, mens man lige potter nogle frøplanter op, eller arrangerer en vase fyldt med kærlighed fra haven. Stierne snor sig ind gennem den let kuperede have og synet af den lækre røde hyldeblomst tager vejret fra de fleste og jeg må lige stoppe op nyde synet, - flere gange kan jeg betro jer. Den er da helt fantastisk og bestemt sat på min ønskeseddel, hvis et uventet hul i haven skulle dukke op.  

De hvide duer flyver elegant rundt i haven fra det ene fodrested til det andet og de flokkes når John finder stigen frem...., - de ved, hvad der er i vente. 

Lime og rosa i den smukkeste sammensætning og en eftertragtet plads på bænken under den småblomstrede rose, - her sidder man godt og glemmer let verden uden for, - ren meditation og velvære. 
Alleen omfavner dig med rolige grønne farver, mens sollyset spiller med skyggerne i vinden. Du føler dig draget til at vandre på stien med den bølgende kant af løvefod ned mod krukken, som står som et perfekt placeret  Point de vue  - et blikfang "langt ude i horisonten". 

Turen er lang...... ikke fysisk, men vandringen ned gennem haven tager tid...... Der skal nydes, beundres og bare suges til sig af ro og idyl..... en vandring der er en ren lise for sjælen. 

Den hvide Gederams der dukker op flere steder, får igen mit hjerte til at slå en kolbøtte......, hvor er den smuk og så ren hvid.... min attrå er vakt.

Her får du lyst til at vandre frem og tilbage sætte dig ned og vandre lidt igen....igen og igen. 


Tusind tak til Jytte og John for at åbne deres have for os, på sådan en skøn varm, let blæsende midsommerdag. Tak til redaktionen bag Havefolket for et fantastisk initiativ.... tak for lækker kage og hyggelige snakke og grin. Tak til alle I skønne mennesker, der aftog mine solhatte m.m da vi byttede planter. Jeg var rig på små planter, da jeg tog hjemmefra, men endnu rigere på nye, da jeg kom hjem.   

___________

Læs også HAVEFOLKETS flotte rapportage fra dagen. Den oser af stemning og haveglæde.

21 kommentarer:

 1. Hej Dorthe sikke et skønt indlæg, man kan ikke få for mange billeder af Tante Grøns have! Jeg har også lige læst bogen, den er pragtful.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina.....det var en skøn oplevelse med et besøg i haven......og ja den er bestemt læseværdig......og stemningen oser ud af bogen ;0)

   Slet
 2. Uh ha jeg har noget tilgode, måske et vinterbogvalg. Man må få 2 bøger til at komme igennem vinteren......Dejlige billeder, det er ofte interessant hvor forskelligt den samme have indtages igennem linsen.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Mindst to bøger vil jeg sige Henrik :0) Tak det var også en skøn skøn vandring kan jeg betro dig ;0)

   Slet
 3. Dejlige billeder fra tantens fantastiske have. Selvom jeg efterhånden har set mange billeder fra haven, er det altid spændende at se den gennem andre øjne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte - skønt du kiggede med. Det er bestemt en fantastisk have.....og ønsket om flere stier og rum hos mig er bestemt ikke blevet mindre efter det besøg ;0)

   Slet
 4. Hvor var det dejligt for dig endelig at komme op til den skønne have på Mors. Selvom jeg har været der et par gange, så ser man noget nyt hver gang og hver måned er forskellig, så jeg nød dit indlæg umådeligt meget. Skønne billeder og collager.

  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla.....glæden var også stor lover jeg dig....skønt endelig at få tid og lejlighed :0) Ja der er altid noget nyt at se i en haves konstante udvikling......det var et skønt skønt besøg jeg gerne som du gentager på en anden årstid :0)

   Slet
 5. Rigtig gode billeder og ja der er bare helt vildt flot :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Brian - det var en meget, meget flot have :0)

   Slet
 6. Hej Dorthe

  Billeder fra denne skønne og vidunderlige perle kan vi aldrig får for mange af. Det er et paradis som man ikke kan finde lige henne rundt omkring hjørnet.
  Bare det at stå ude på vejen og kikke ind, så ved vi allerede at der er noget helt unikt bag havelågen og jo tættere vi kommer på lågen jo mere taber vi underkæben og man fornemmer tiden går helt i stå. Det er helt tydeligt at der bor to store have nøder her.
  Tak fordi du tog os med på en tur rundt i dette paradis.

  Rigtig god dag til dig.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du nød min version af en havevandring hos Jytte Pia.......der er i sandhed en skøn skøn oase der inde bag havelågen i det bakkede Flade ;0)

   Slet
 7. Det ser også rigtig dejligt ud- og sikke et kærligt portræt af haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var meget dejligt i haven......og en fantastisk stemning og hjertevarme mennesker. Pardis på jord ;0)

   Slet
 8. Hej Dorthe.Tusind tak for et dejligt indlæg fra Tante Grøns vidunderlige have....................var de selv i maj måned.
  Dejligt at gense alle de smukke blomster og alle de skønne opstillinger der er ..........
  Ikke mindste det smukke orangeri.
  Dejligt indlæg.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt Jette og tak ........ja orangeriet er helt fantastisk og hyggeligt - hele dagen sad der skønne mennesker derinde og nød den intime atmosfære under glastaget, så det var svært at tage nogle billeder af helheden........men mon ikke stemningen brænder lidt igennem på de få billeder jeg fik derfra :0)

   Slet
 9. Søde Dorthe.

  Tusind tak for dine smukke billeder og for det hjertevarme og meget kærlige portræt, du tegner af vores have. Vi er begge meget meget glade for dit indlæg. Det var SÅ hyggeligt at hilse på dig. Hils Laila mange gange.

  Kys og kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt mig der takker Jytte....det var for mig en helt unik oplevelse at vandre rundt i jeres paradis på Mors - og jeg bare sugede til mig af indtryk og gode ideer....en helt fantastisk oase I har skabt. Jeg ønsker jer alle tre det bedste i tiden fremover og jeg håber på et gensyn ved lejlighed.

   Jeg skal nok hilse Laila mange gange......jeg er sikker på hun læser med på sidelinien her også så hun selv kan modtage din hilsen også ;0)

   Slet
 10. PS Også en kæmpestor tak til dine læsere for alle deres søde ord og positivitet. Sådanne kommentarer varmer meget meget mere, end I aner.

  Knus

  SvarSlet
 11. Hvor var det godt at du kom med på den tur, jeg fornemmer hvilken dejlig dag og oplevelse I havde. Dine billeder er virkelig skønne og selvom jeg har været der så nyder jeg i den grad dine billeder fra Jytte og Johns vidunderlige have :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth.......det var en super skøn dag i dejligt selskab.

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...