Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

søndag den 6. juli 2014

Et lille pip fra en tørkeramt have......


......sjældent - for ikke at sige aldrig - har min have været så tørkeramt som den er i år. Stort set ingen vand fra oven igennem det meste af maj og juni måned har sat sit præg på det ellers frodige udtryk fra april og starten af maj. 

Roserne og nogle af mine solhat har haft hårdt brug for en vandkande i ny og næ og græsplænen har været gul og tør.....og i mens vandtønderne og staudebede har sukket efter vand  har jeg selv haft travlt med at afslutte andre gøremål i min fritid så haven har passet sig selv lidt for længe.

Men nu skulle der igen være lidt tid på kontoen til at komme lidt ud i fitness-centeret og det er der hårdt brug for. Jeg må vist igang med en længe ventet grundig nedklipning af diverse stauder, en generel oprydning af haveaffald m.m, omplantning af nogle af krukkerne og hvad der ellers lige ligger og venter derude.

Bare lige for en god ordens skyld så har vi endelig fået lidt regn her også de sidste par dage og det kan ses....nu begynder græsset så småt at grønnes og purpur solhattene begynder igen at strutte af velvære og starte deres blomstring.  

Life is good......


....og så er der lige havens hyggelige indslag: Hønsene - de skaber dagligt glæde og store smil på læben. Det kan varmt anbefales at skaffe sig nogle stykker.


27 kommentarer:

 1. Så vackra blommor och fina höns! Det blir en del turer med vattenkannan nu, äntligen kom finvädret!

  /Jenny

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jenny.....ja det hjælper på det hele når der kommer lidt hjælp fra oven ;0)

   Slet
 2. Hvor er jeres høns fine :-)
  Tørken begynder virkelig at sætte sine spor, vores plæne er også gul og trist, men den bliver heldigvis hurtig grøn igen, når der engang kommer noget vand (her er vi blevet snydt den ene gang efter den anden - selvom det har flere gange har stået ned i stænger 5 km herfra).
  Altså er der kun en´ ting at gøre, flytte rundt med vanderen, som kan give livredende førstehjælp til planterne ;-)
  Håber du får sat lidt skik på din have igen. God sommer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja er de ikke bare fine Vivi og så hyggelige at lulle rundt med :0) Føler også vi er blevet snydt......men de sidste par dage har vi da fået lidt og det hjælper gevaldigt :0)

   Tak og i lige måde.

   Slet
 3. Tørken er også rigtig slem hos os, værre end sidste år efter den varme Juli, fordi det er så tidlig at tørken startede i år. Det er frustrerende at høre at regnen har stået ned i stænger få km herfra uden vi har fået en dråbe, så jeg forstår dig så godt!
  Jeg har vandet rigtig længe nu (har heldigvis fået af vide af formanden herude, at vi godt må vande, blot ikke græsplæner eller med spreder) Det er besværligt da jeg skal igennem stuen med vandkander, men haven havde slet ikke klaret det uden!
  Hvor er dine høns dog skønne,virkelig flot farve de har! Sjovt at Cirkeline viste sig at være en hane! :-) Også sjovt at I kalder den Cirkeline, jeg har animeret på 2 af biograffilmene med Cirkeline. ;-)
  Fortsat rigtig god weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja haven trænger til hjælp ovenfra....men heldigvis er græsset hårdfør og kommer lyn hurtigt igen når det får en sjat fra himlen- Tak de er simpelthen så søde og hyggelige de høns......incl Hr. Cirkeline.

   Jeg er helt vild med Cirkeline.....syntes det er nogle helt fantastiske dejlige tegninger og små søde historier...de er gode for de små i børnehaven ;0) De sidste par år har jeg faktiske været klædt ud som Cirkeline til fastelavn i børnehaven. De andre høns hedder Guldlok, Snehvide og Hønsepigen ;0)

   Slet
 4. Vandbærerne kalder de os haveejere for tiden :-). Græsplænen stikker og alt der står i direkte sol ser slukøret ud. Her regner det nemlig også hele tiden udenom. Når de andre får meget, får vi lidt. Får de lidt, får vi ingenting. Men sommer og sol er også dejligt. Livet leves udenfor i bare tæer og det tætteste jeg har været overtøj længe er en let bomuldsstriktrøje.Og, heldigvis gør også lidt regn underværker og haven er alligevel sommerskøn. Som hos dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt for armmusklerne alt det kande-bære-ri ;0) Ja sommeren har været skøn so fare og jeg kan faktisk kun erindre en enkelt dag i de sidste to-tre måneder hvor vi har givet ungerne regntøj på i børnehaven......og det gør unægteligt livet lidt lettere i garderoben så der er ikke noget der er så skidt at det ikke er godt for noget ;0)

   Slet
 5. Åh, så vackra höns du har. Den bruna hade jag gärna sett litet mer av. Ha en fin kväll! Merja

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - de hedder Wyandotter - Sort sølvrandet og Rødrandet......hvad du ønsker skal du få Merja - jeg tager lige et billede en af dagene ;0)

   Slet
 6. Du er heldig, at du nu har fået vand, vi har ikke fået noget endnu. Flotte høns, nej hvor er de fine.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi fik dejlige 17 millimeter i går - meget tiltrængt. Krydser fingre for at der driver en byge forbi Samsø snarest :0)

   Slet
 7. hej Dorthe.Vi er vist mange haveejere der sukker efter lidt regn.............har ikke fået noget i LANG tid.
  Så nu kan man også se det på både gæs og bedene.
  Vi vanderne så armene bliver lange..............men kun krukker-drivhus og køkkenhaven,
  Hvor er det nogle smukke høns i har fået...............er sikker på at sønne hygger sig med dem.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro han hygger sig Jette......og i går kom det første æg så det bragte stor lykke :0) Ja regn kigger vi stadig langt efter her på egnen....dog kom der lidt i sidste ug hvor vi var på ferie....og lidt har jo også ret ;0)

   Slet
 8. HVOR ER DET NOGLE FLOTTE GRAFISKE AFTEGNINGER I HØNSENES FJERDRAGT!

  Har altid tænkt jeg skulle overveje nøje hvilke høns eller ænder jeg skulle anskaffe, hvis (når) jeg en dag kommer dertil, men jeg er solgt på stedet, "køber ubeset", ene og alene pga denne fjerpragt. Uden at vide en disse mere om denne slags eller andre høns!

  Noget helt andet:
  Jeg er fik mine første solhat sidste år. de stod strunk og stolt i en stor kasse hele sommeren før de blev plantet ud.
  Nu har jeg fået en anden flok, de står i mindre potter og af og til bøjer de øverste 10 cm ned i vandret for at rette sig op igen et par dage efter. Først troede jeg det var vandmangel, for dem i bedet retter sig øjeblikkelig med et skvæt, men de nytilkomne gør ikke. Har sat dem i underskåle for at holde på fugten, uden at det afhjælper fænomenet sønderligt. Troede så det var halvskyggen, men i solen er det det samme. Er det monstro både for lidt og for meget der gør det? Hvad er dit bud? ( det er lidt forskelligt hvor lange de har vokset sig, og måske er det mest de længste der gør det...)

  Håber du gad læse dig igennem og kan komme med et konkret bud!
  Hilsen Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lene....de er super skønne og nøje udvalgt efter at de skulle give en stor blomme i æggene ;0) Jeg har ikke forstand på de forskellige racer så udvælgelsen står helt og aldeles for Simons regning - godt valgt må jeg sige ;0)

   Til dit spørgsmål må jeg melde pas.....hvorfor det sker skal jeg ikke kunne sige. Mit eneste bud er at det er en pallida art du har de er lidt mere vilde i looket - bedre bud har jeg desværre ikke. Syntes ikke jeg har oplevet dit fænomen på nogle af mine solhatte ellers.

   Slet
  2. jo jo jo......der er sørme da et par af min fyldte Echinacea purpurea razzmatazz der gør som du beskriver - stænglen er lidt snoet og de bøjer ud for at vokse op ad igen.......deres hoveder er jo også noget tungere end på de enkle så det kræver nok lidt mere af dem at holde hovedet højt.......

   Slet
 9. Har fundet følgende om solhat på en dr. Hauschka side:
  Blomsten gror åben og er ikke omkranset af beskyttende kronblade. Med væksten bliver stænglen langsomt højere og højere, opad mod himlen. Stænglen trækkes ned af det massive blomsterhoveds vægt, kæmper imod og synes at stræbe mod det vertikale og retter sig op igen og igen. Dette giver os billedet af en snoende, klatrende stængel der bøjer sig forover og tilbage. Den nærmest ståltrådsagtige stængeldannelse og det higende mod en ustabil vertikal position er reflekteret i denne lægeplantes karakter med sin stræben mod det vertikale.

  Slutter ud af dette, at det er en del af dens natur at hænge med hovedet, blot for at rette sig op igen...

  SvarSlet
  Svar
  1. hmmmm........ja åbenbart så :0) Syntes dog ikke jeg kan nikke genkendende til den beskrevne opførsel....men det lyder logisk nok :0)

   Slet
  2. tjah, der er nok flere faktorer der spiller ind!

   Slet
 10. Ja vi er nu svære at stille tilfreds, jeg tænker regn 2 nætter om ugen , og så dage med fuld sol, og dage med drivende skyer, alle med let vind, omkring 4-6 ms. Det kunne være rart, nogle vil sige kedeligt, jeg lever fint med det hvis det var muligt. Men skønt med en solrig sommer, og især for solhatte....
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vejret har det ikke let med kritikerne i Danmark :0) Tror bestemt god tjeg kunne leve med din vejrmelding Henrik....så er det lidt godt til alle - også stauderne :0) Ja solhattene kan godt lide varmen - men det har nu også været for tørt for flere af mine - det tror jeg ikke jeg har oplevet før - det plejer at være fugten der er et problem for dem her i haven ;0)

   Slet
 11. Jeg liker dette blogginnlegget. Det var flott å lese den

  Blogginnlegget er fabelaktig jeg må si

  SvarSlet
 12. Hvor er jeres høns altså smukke, og sikke herligt med sådanne beboere i haven. Her er haven også meget tør, vi har ikke været hjemme i 14 dage og der er vist påkrævet et par dages arbejde derude. Fortsat god sommer :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den kan mærkes tørken nu Ulla......og fravær kræver en lille arbejdsindsats når man vender hjem igen.....det er bare næsten for varmt.....syntes ikke jeg orker meget mere end at liste rundt med kanden efter 22.

   Det er nu godt med andre horisonter end ens egen en gang i mellem og jeg håber også I har nydt sommeren so fare :0)

   Slet
  2. .....det er simpelthen SÅÅÅÅÅ hyggeligt med høns i haven Ulla - det kan kun anbefales :0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...