Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

søndag den 27. juli 2014

Monarda.....og et lille læsetip.


Hestemynte - så lækker den er. 

Denne lyserøde udgave  Monardea Fishes skulle være meldugresistens og den har da også stået flot længe nu. Desværre  lider den som så meget andet alligevel i tørken så i morgen klipper jeg den ned, da den er ved at være lidt modløs at kigge på. (Billederne her er et par uger gamle)

Jeg håber at ned klipningen vil fremme en lille sensommerblomstring til sept/okt. hvis jeg er heldig. 

Har du i øvrigt læst mit lille skriv om Bålmad og Bålhygge hos Havefolket? Hvis ikke så klik her hvis du har lyst.


18 kommentarer:

 1. Hvor er den yndig og er ganske sikker på, at det lige er en Dorthe-blomst :-) Og skønt at den er meldug resistent - specielt i denne varme sommer.

  Jeg har kastet min kærlighed på den mørkerøde (som jeg endnu ikke ved hvad hedder), som jeg har planter om skal hjem og bo i min have til efteråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg også sikker på Susanne - sidste efterår kogte ungerne te af bladene fra monarda sammen med lidt blade fra anisisop......dejligt at varme sig på en kølig efterårsdag ;0)

   Jeg har også en mere pink - den har det dog hårdt i tørken da den stå i bedet langs hækken........ nu har den fået lidt første hjælp med vand og jeg kan allerede se det hjælper livsgnisten :0)

   Det lyder dejligt med en ny bedoer i din have Susanne......og inden vi ser os om er det jo efterår :0)

   Slet
 2. Hvor er den fin. Jeg har en i lilla som jeg er rigtig glad for. Fik den sidste efterår da den var afblomstret af en bekendt - så jeg fik en dejlig overraskelse i år da den begyndte at blomstre og jeg fandt ud af hvad det var :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nina.....ja de er skønne må jeg sige. Faldt pladask for dem da jeg så dem i et staude bed på Egeskov slot forrig år. Skønt med en aflægger fra en bekendt....så er man rig ;0)

   Slet
 3. Har selv Monarda Fishes, og de ser også lidt sølle ud. Vil også klippe dem lidt ned så jeg kan få en efterblomstring

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu må vi bare vente Gitte og se om vi ikke er heldige med en genblomstring.....jeg tror det :0)

   Slet
 4. Jeg har læst dit indlæg om bålmad og set de fine billeder. Deler jeres glæde for at lave mad over bål hele året rundt. Held og lykke med Hestemynten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Stationsforstander.......det er skønt med bål og hvad der kan fremtrylles af lækre ting og sager over gløderne :0)

   Slet
 5. Hej Dorthe

  Monarda kan sagten klippes ned og komme med blomster igen,
  Den er iøvrigt ekstrem nem at stiklinge-formere, når du nu får en masse stængel stykker:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder godt Karsten....det må jeg prøve.....1000 tak for tippet.

   Slet
 6. Det vil jeg skrive mig bag øret st den er meldugresistent, har først lige opdaget den, da jeg var på besøg hos Staudemarken, den er da bare underskøn og den må jeg finde plads til :-). Rigtigt fint indlæg omkring bålmad, ja så savner jeg mine børn, men børnebørnene må stå for tur, når de har alderen til det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er i hvert fald værd at tage med....der er næsten ikke noget mere ærgerligt end når melduggen lægger sit blege lag over vores skønheder :0)

   Tak.....dine børnebørn vil elske dig for at tænde bålet og hygge lidt derude med dem...og bål har ingen alder ;0)

   Slet
 7. Den er rigtig yndig og passer da perfekt i din have. Skønt indlæg om bålmad, det er sommerstemning, så det basker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det syntes jeg jo også lige den gjorde Ulla....nu håber jeg på et gensyn i løbet af sensommeren ;0) Bål er skøøøøøønt - og jeg kan ikke lade være ;0)

   Slet
 8. Jeg tænker at sætte den i mit rosenbed med historiske roser, farven er da helt vidunderlig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som et perfekt match Tina.......lyserød romantik ;0)

   Slet
 9. Temyntan (som den heter här) är jättefin! Mina ska alldeles snart till att blomma.

  /Jenny

  SvarSlet
  Svar
  1. Te mynte....ja det er da også et meget sigende navn Jenny....bladene gør sig godt i en kop varm vand/te kan jeg betro dig .

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...