Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

tirsdag den 13. juli 2010

Hvis ellers vejret....

var til det, ville udsigten fra hængekøjen lige nu være som så :

Op ad den ene stolpe klatrer Clematis texensis "Pagoda" den spreder sin skønne pagode-formede klokker ud og er en fryd for øjet helt til september-oktober.

PAGODA:


Det samme gælder "Elvan" - en Clematis Viticella....den slynger sig frodigt op ad stolpen i den anden ende af hængekøjen og siden 2005 har den beriget sommeren med et gigantisk blomsterflor af små lilla nikkende blomster.

ELVAN:Vejret er slået om og det er atter blevet lidt køligt middelmådigt dansk sommer vejr - i modsætningen til weekendens 32 grader og badevejr.  I går eftermiddags efter en lummer dag kom der et gigantisk tordenvejr strygende ind over haven fra vest....det var vildt facinerende at se fronten lynhurtigt bevæge sig hen i mod os og pludselig fra det ene sekund til det andet at åbne himlens sluser og kaste vindstød af stormstyrke ind på matriklen.

10 kommentarer:

 1. Hvor er smukke dine klematiser, jeg håber ikke de tog alt for meget skade af det vejr vi hade i aftes

  SvarSlet
 2. Ja, åskan o vädret kom förbi oss också här på västkusten. Ett rejält åskväder!

  Tack kära Dorthe för dina söta ord, jag blir alldeles varm om hjärtat:-)
  Idag har jag lagt in dig i min blogroll över trädgårdar. Skönt med semestertider så man kan ta igen sånt som inte hunnits med på länge:-)

  Ha det gott! H.
  PS Bär det iväg på semester i helgen redan?

  SvarSlet
 3. Nydelige klematis, begge to var ukjente for meg, men de kunne gjerne ha vokset her i min hage:! Du har en skjønn utsikt fra hengekøyen om bare været tillater det:)

  Fantastiske skyer på himmelbildene dine. Vi ventet også på torden og regn, men her ble det bare masse vind og bittelittegrann regn. Vi kunne faktisk trenge mer regn, synd å måtte si det nå i juli, men slik er det.

  SvarSlet
 4. Jeg krysser fingrene for godt vær fort igjen:) Jeg drar nemlig til danmark til lørdag, og gleeeder meg vilt. Skal til Billund, så er glad for tips til gartnerier, kolonihager osv:) Det blir nok en tur til århus iallefall nok engang:)

  Ja i går tordnet det innmari her også. Vi sat ti campigvognen i sverige og fulgt emd, det varte i over to timer, og var helt vilt. Fascinerende:) og litt skummelt, men ungene sov som steiner, så de merket ikke noe:)

  Åhhh, sukk mitt hjerte... jeg er sååå forelsket i klematis.... og texensis sortene og viticella sortene... sukk og atter sukk...Jeg har plantet fire jeg kjøpte av henning, men flere har havnet på MÅ HA listen, og ikke bare den listen, men SKAL HA listen også:) Imens nyyyter jeg dine bilder:)

  SvarSlet
 5. Ingen dårlig udsigt fra hængenkøjen ! Får lyst til flere clematis :-)

  SvarSlet
 6. Vilka fina klematisar du har!!! Väldigt fina och milda färger på dem.

  Ja nu är det så varmt att man välkomnar ett riktigt oväder faktiskt för att få lite regn.....

  Har precis kommit hem efter att ha varit borta några dagar - ska ut och vattna nu och titta till trädgården...

  Ha det gott Dorthe!

  Kram Kram Charlotte

  SvarSlet
 7. Det er godt med lidt regn indimellem, når vejret bliver godt igen hurtigt efter. Du har så fine clematisser, jeg må se at få anskaffet mig nogle flere.
  Knus
  Annette

  SvarSlet
 8. Hej Frøken Solhat

  Er det Askov-stager jeg skuer i dit vindue?

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 9. Ungersvend...velkommen indenfor. Nej stagerne er Piet Hein :0)

  SvarSlet
 10. Nyyydelige klematis og spektakulære uværsbilder! Pagoda var spesielt vakker, og det ser også ut til at blomstene ikke er så små. Jeg har nemlig glemt å sjekke blomsterstørrelse når jeg har handlet på nettet og fått meg et par overraskelser :)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...