Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

fredag den 16. juli 2010

Kæmpe Verbena


.........det var som mange af jer ved, med spænding i maven at jeg i det tidlige forår gav mig i kast med selv at så kæmpeverbena til haven. Jeg havde hørt alverdens historier om at de små frø kunne være vansklige at have med at gøre, men prøves skulle det....især efter at jeg havde mødt denne smukke plante i stor stil i Lysekil/Sverige sidste sommer.

Det er med stor glæde at jeg nu kan fortælle at succesen er i hus eller måske rettere have.....for de første er sprunget ud og de står så smukt og svejer i vinden. Ikke en eneste blev knækket af det ellers ret voldsomme uvejr vi havde mandag.....hvad jeg ellers havde frygtet.......helt fantastisk så stærke de er de lange tynde stængler. Smuk er den og til stor glæde for havens insekter.....bierne elsker den og den første sommerfugl har fundet sin vej derhen.

14 kommentarer:

 1. Du kan med rette være stolt og glad :-)

  SvarSlet
 2. Grattis! Den verbenan ser underbar ut! Kul att lyckas med egna sådder.

  Vilken fantastiskt fin blogg du har. Jag är verkligen glad att jag fann den:)

  Ha det fint i sommaren,
  Charlotta
  Cesars trädgård

  SvarSlet
 3. Flot farve på din verbena...:-o)

  Mine kæmpeverbenaer blomstrer også nu.De står i store potter og er mere lilla i det. Jeg købte mine som bitte små stiklinger på qxl og jeg var veldig spændt på om de blev til noget. Har tænkt mig at plante dem ud i haven til efteråret.
  Skal love for at de passer til sit navn...:-o)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 4. De jeg sådde ble det aldri noe av, men jeg kjøpte meg noen og de står i knupp nå:) De er jo så flotte der de svever over de andre plantene:)

  I morgen går ferden til danmark, bondegårdsferie i Billund:) Vi gleder oss veldig:) Jeg blir glad om du har noen tips til steder som er gode å besøke, gartnerier og sånt:) Jeg håper jo å få pleiet hageinteressen litt også i løpet av uken. Drømmen er en dag i haven i Hune:) Men det er kanskje noe i området billund også?

  Ønsker deg en god havehelg og uke:)

  SvarSlet
 5. Dejligt at det lykkedes:) Kæmpeverbena er fantastiske for de vælter ikke og de står flotte og blå resten af sæsonen. Jeg har haft godt held med at høste egne frø så nu er en skøn cyklus startet hos dig:)
  Jeg tror at det var til dit indlæg om såning jeg lagde min første kommentar hos dig - det er en kæmpe fornøjelse at følge dig:o)

  SvarSlet
 6. Sikke flotte dine kæmpe verbena allerede er, - jeg har også haft held af at så dem og de har også sat knopper af, så det varer forhåbentlig ikke så længe inden de blomstrer. Skøn plante! Så må jeg jo også se om jeg kan høste frø til næste års glæder.
  Rigtig god week-end fra fru Friis ;o)

  SvarSlet
 7. Ohhhh, den verbenan är en riktigt goding. Såå kul att du lyckats driva upp den från frö..... Vad jag förstått måste man börja ganska tidigt.

  Stort grattis!

  Ha en skön helg!
  Kram Charlotte

  SvarSlet
 8. Hej Frøken Solhat

  Lige nu kan jeg faktisk ikke lige huske, hvordan jeg endte på din blog, men det er også sagen uvedkommende, for hold da op en fornøjelse..Lækre billeder! Har du virkelig haft held med alle de pæoner?! Mine har strejket en del i år, men jeg krydser fingre for næste år...Jeg kommer helt sikkert forbi en anden go' gang, og mit næste projekt bliver en tur på planteskolen for at få fingre i nogle sporebaldrian, for den er da helt fantatisk...du er selvfølgelig også meget velkommen til at kigge forbi min blog selvom det er ved at være et stykke tid siden jeg sidst har lavet indlæg...

  SvarSlet
 9. Det var dejligt, at det lykkedes for dig - for du har ret i, at mange kan bøvle med spiringen.

  Men når de så først er der, selvsår de gerne sig selv til året efter.

  SvarSlet
 10. Jeg hører til dem der har bøvlet. Jeg har plantet Verbena hele 4 gang men endnu har jeg ikke set den kommer fra frø.

  SvarSlet
 11. Tillykke med dine verbena, det er en dejlig plante. Jeg er helt misundelig over ikke at have sået dem selv. Nå det bliver til næste år.

  SvarSlet
 12. Tusind tak for alle jeres søde kommentarer....også velkommen til alle de nye der kigger ind. Sommerferien er nu ovre og jeg er tilbage...så inden længe kigger jeg forbi jeres dejlige haver :0)

  SvarSlet
 13. Verkligen en favorti hos mig.Men den vill inte fröså sig så jag måste så och plantera den.
  Ha det gott
  Annika

  SvarSlet
 14. Hej där!
  Så kul att din man nu också blivit intresserad av garden bloggar:-)

  Jag skulle köpa några verbena plantor idag, men de var slut i den affären, får försöka få tag på den senare i veckan. Visst är den helt ljuvlig:-)
  Ha det gott! H.

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...