Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat

lørdag den 26. juni 2010

Pæonbedets pragt

Alt i mens jeg de sidste 14 dage har haft gevaldige problemer med "computeren" er årets højdepunkt indtruffet.

Det er dette tidspunkt på året hvor mine elskede pæoner står med store bristende knopper og de begynder deres udspring  jeg elsker allermest. Det er nu hvor midsommeren er over os, nætterne er ubeskrivelige lyse, det er nu hvor ungerne har haft sidste skoledag og den euforiske følelse af SOMMER-stemning spreder sig ind i alle kroge af huset og sjælen. Det er NU.

Som I  jo ved så elsker jeg pæoner og kan slet ikke få nok og da jeg for mange år siden så et kæmpe pæonbed i blomst....kun med pæoner, bestemte jeg mig for at sådan et bed måtte jeg eje. Godt nok er det blevet i et noget mindre målestok, da min haves få kvadrat meter sætter sine naturlige begrænsninger.

Jeg ELSKER DET: Helt fra tidlig vinter hvor juleroser, påskeklokker og vintergækker gør deres entre fulgt af de spæde røde skud pæonerne tidligt sender afsted for hurtigt at blive et stort frodigt grønt bed fyldt med knopper. Kan det blive meget bedre?

Når gyngestativet om nogle år forlader haven......så tror jeg bestemt at bedet skal være MINDST dobbelt så bredt som nu......kan I se det for jer?

De sidste par uger har jeg til min store fortrydelse ligget underdrejet plaget af standhaftige hovedpiner og grimme migræner....dette har været årsagen til min inaktivitet på bloggen og hos jer. Men nu er det som om tågen endelig letter og "livet" vender tilbage.

9 kommentarer:

 1. Ja jeg kan se det for mig både om snart når de skønne står i fuldt flor og om nogle år når bedet bliver endnu større:)
  Øv med migræne - det har jeg lidt af i det meste af mit liv, men for ca. 12 år siden fik jeg nogle tabletter (Zomig 2,5mg)som tager den et døgn ad gangen og dermed slap jeg for at gå i seng efter arbejde hver dag. Ha en dejlig migrænefri weekend!

  SvarSlet
 2. Uff da - stakkar deg...migrene er ikke noe godt. Håper inderlig du slipper mer plager med den i sommer.
  Du og du for en praktfull rabatt med de skjønneste peoner! Jeg ser at de blomstrer rundt her også, jeg har dessverre ikke noen selv i haven, det er et savn.
  Håper du finner duftheliotrop!

  SvarSlet
 3. de er så smukke dine mange pæoner, men sikken da en plage med din migræne. God bedring :-)

  SvarSlet
 4. Jeg er 100 % enig med dig at pæonerne er bare det man venter mest på. Mit pæonbed ligner meget dit og der er flere der har sprunget ud og masser af store knopper der er lige ved. Og som dig følger jeg dem fra de første røde spirer..:-o)
  Migræne er slemt, og sikkert endu værre her hvor lyset er så stærkt.
  Min venninde må ligge i et mørkt rom når hun får sine andfald.
  Håber at du snart får det bedre.

  God bedring og god weekend til dig fra Lisbeth

  SvarSlet
 5. Fantastisk bed og det bliver endnu mere fantastisk når det bliver bredere.
  Go bedring
  Annette

  SvarSlet
 6. Hvor er det bare flot dit bed, det er nogle flotte farver de har. Har for første gang i år set blomster i min pæon så der er helt fantastisk og den er meget mørk pink. Jeg synes selv den er utrolig smuk.

  Det med den slemme migræne kender jeg godt, det er ikke spor spændende og ret hårdt at komme igennem. Håber du er kommet på den anden side for denne gang.

  Ha' en dejlig weekend

  SvarSlet
 7. Hej Dorthe!

  Pioner är underbara..... Vad många du har..... oj oj........ Skulle gärna ha massor -men har inga alls. Förstår att du gillar tiden som är nu. Det är underbart och du som har så många pioner i blom också - mycket vackert!

  Usch med huvudvärk/migrän....inte kul alls. Skönt att höra att det har börjat släppa....

  Ha det bra!
  Kram Charlotte

  SvarSlet
 8. jamen pæoner er skønne...jeg har dog ingen....men der ser helt og ladeles overdådigt ud i din have....jeg går ud fra at du sagtens kan plukke til at sætte i en vase fra dit pæonbed ?
  men jeg har været så heldig at få en klematis foræret så nu har jeg udvidet min blomsterinteresse også til clematis...men pæoner kan helt sikkert også trække...de er helt vidunderlige...store og vilde og voldsomme....
  og dejligt at sommeren endelig for fuld udblæsning er over os...jeg føler også at nu er det sommer...og tid til at nyde at være i haven, hvor blomsterne er sprunget ud ( nogle af mine georginer er på vej allerede)....og tid til at lave saft og syltetøj og al dens slags hyggelige sommersysler....vi har lige lavet stikkelsbærsyltetøj...sådan lidt sødet dog uden at det syrlige bid mangler...der blev lige tre glas...stikkelsbærbusken var dog blevet helt uden blade for en grim stikkelsbærlarve havde været efter busken....og så skal man tage bærrene af busken...og det glæder jeg mig til at spise....

  SvarSlet
 9. Til for de søde ord til alle I skønne bloggere....tak - migrænen er heldigvis lettet for denne ombæring og "computeren" er som født på ny :0)

  So here we go:
  -----

  Lisbeth......dobbelt så stort dobbelt så mange pragtfulde blomster.......jeg glæder mig til fremtiden :0)

  -----
  Ninni.....jeg får helt lyst til at forære dig én eller to.....du må simpelthen ud at skaffe nogle - du vil ikke fortryde :0)

  -----

  Tak Havehyrde :0)

  ------

  Lisbeth.....jeg tror måske lidt det er fordi at ballet er så forholdsvis kort at vi altid venter med spænding......det er i hvert fald lige nu det er smukkest.

  -----

  Ja ikke Annette.....men Maria vil nok gerne bevare gynge stativet et par år endnu *SMILER* - så jeg må have tålmodighed :0)

  -----

  Tak Annette Lund.....de er smukke på hver sin fantastiske svulmende og alligevel yndefulde måde uanset farve, de kære pæoner :0)

  -----

  Charlotte.....så har du så meget andet fantastisk smukt i din have:0) Men jeg kan kun varm anbefale dem.....jeg vil da tro at de godt kan vokse helt oppe nordpå hos dig også :0)

  -----

  Anita.....jeg plukker, men KUN én ad gangen endnu.....jeg nænner det ikke rigtig for alvor, måske om en uge når flere er sprunget ud :0)


  .....åh stikkelsbær....du bringer mig lige direkte tilbage til min barndoms have :0)

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...