Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

fredag den 6. juni 2014

Når Geoff springer ud.......


.....er ikke et øje tørt. Han er super skøn og jeg tør godt sige at jeg "elsker ham"......men det gør gåsebillerne desværre også!! 

De gnaver i alle de skønne knopper på roserne så de bliver misdannede og så gemmer de sig i de de udsprungne rosers kronblade og gnasker i dem på livet løs.......og det helt uden at have spurgt om lov!!!!

Ja - havelivet må siges  på engang både at byde på glæder og ærgrelser. 

Endnu en ærgelse er efter dagens første havevandring at kunne konstatere at dræbersneglene lever derude i bedste velgående.......jeg skal da love for at gårsdagens regn har lokket dem frem af gemmerne. Den første pose er samlet ind!!!

13 kommentarer:

 1. Hej Dorthe
  Øv hvor træls med sneglene, mine dukker nok også op nu, vi får da lidt regn. Gåsebillerne har jeg også "fornøjelsen" af, de sidder i Frühlingsduft indtil videre, men de skal nok flytte hen til de andre roser senere. Ingen have uden udyr, desværre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er rigtig irriterende de klæbrige kryb.........men vi må jo bare tage det sure med det søde - for regnen og de fugtige bede kan vi jo hellere ikke rigtig undvære ;0)

   Slet
 2. Ej hvor irriterende, men vi ved det jo godt - at der er småkryb og ulækre væsner i haven også, så vi må bare være på vagt og samle ind.
  Geoff er en yndig rose :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi kan jo nok ikke helt slippe for de små irritationsmomenter der ude når vi samtidig gerne vil holde haven sprøjtefri....men ih hvor er det ærgerligt at se alle de gennemgnavede knopper!!!!

   Slet
 3. Dorthe, jeg giver dig ret i, at Geoff er helt vidunderlig. En usædvanlig smuk rose.

  Nå, er det gåsebillerne, som æder mine planter! Jeg gik og troede, at det var ørentviste. Men du har nok ret, for når jeg har flyttet nogle krukker, har jeg set de pokkers gåsebiller under krukkerne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er der i hvert fald gåsebiller på spil - især i roserne.....det må være en delikatesse for de bæster ;0)

   Slet
 4. Vad irriterande! Jättefin ros!

  /Jenny

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en smule trist at se alle de skønne knopper med gnav i - men heldigvis er gåsebillerne nu væk igen og så kan de kommende knopper vel få lov at udvikle sig :0)

   Slet
 5. Den du viser er da ellers nærved perpekt - dejligt at vi endnu er på den rigtige side af rosernes blomstringstid.

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* ja Tina.....det var den smukkeste af de der var sprunget ud. Alligevel aner man gåsebillens grådighed i de nederste kronblade. SUPER LÆKKER ROSE

   Slet
 6. Hej Dorthe.
  Hvor er det træls både med gåsebillerne og dræbesneglene.
  Gåsebillerne har vi også haft besøg af, men dog ikke nær så mange som tidligere år.
  Dræbersneglene har vi ikke set til de sidste 2 år og de må meget gerne blive væk.

  Smuk ,smuk rose.

  Hilsen Bente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er lidt ærgerligt med de grådige væsner.....gåsebillernes indtog har heldigvis heller ikke været så massivt her i år som ellers - så måske er der håb forude ;0) Krydser fingre for at sneglene ikke finder til bage til jeres matrikkel.....for om nogen så er de da virkelig uønsket :0)

   Slet
 7. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...