Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

lørdag den 18. januar 2014

Regn, sne, tø, regn og nu måske sne


........denne overskrift er meget tegnende for hvordan haveåret 2014 er startet her hos mig. Januars milde og efter min smag alt for regnfulde vejr  blev i mandags pludselig afløst af et ½ døgn med sne og vintervejr.

Smukt så det ud så længe det varede - og julens røde pigeonæbler der stadig hænger og pynter duftsnebollebusken kom pludselig meget mere til sin ret og buksbom hjertet og det lille fine grantræ fik et længe ønsket hvidt drys. 

Så blev der vendt op og ned på bøtten og dagen efter var vi tilbage til den grå og milde januar hvor krokus, vintergækker og andre forårsvækster sender deres grønne spir op af den våde jord.

I dag står Kong Frost og Frøken Tø så ude i haven og trækker i hver deres ende af vejrskalaen......det ene øjeblik sner det med de skøneste fine store snefnug det næste øjeblik har Frøken Tø overtaget og sneen forvandles til trist grå regn.

 Nu vil jeg sætte boller i ovnen mens jeg højlydt  hepper på Kong Frost!!!!

Hvem hepper du mon på ???
...eller måske har en af kamphanerne allerede vundet i din have :0)

34 kommentarer:

 1. åh.. det må blive Kong Frost, tror jeg. Jeg er ikke så sikker i mit vintermode, som jeg plejer at være, men kan heller ikke holde dette sjap og regnvejr ud - så kom nu, Kong Frost og lad os få smukke dage med hvid sne og blå himmel.

  God lørdagsnydning :) Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. ......åh ja blå himmel......hvor jeg længes den har været grå alt alt for længe ;0)

   Tak og i lige måde Anemone

   Slet
 2. Synes haven er smuk med sneen, men jeg savner varme, skønt man ikke må klage, for så koldt har det jo ikke været. Frøken tø er i gang her i haven på Amager.

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh - hun hviler ikke på laurbærene i år den gode frøken Tø.....her ser det ud til at hun efter nogle timers kæmpen frem og tilbage til sidst vandt. Et par uger med sneklædt have og frost ville bare være skønt Tina :0)

   Slet
 3. Jeg er uden sne her på Lolland, dejligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - ville ellers så gerne have et par uger med lys og sne Lea......syntes der er en særlig stemning og stilhed når sneen lægger en dyne over landskabet :0)

   Slet
 4. Og uden sne på Samsø, men jeg siger som Ulla, kan ikke holde det grå og våde og alt regnen ud. Jeg kan ikke en gang komme ud og gå tur, det bare regner og regner, hvis kong frost kommer forbi, får vi måske solskin.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - og det ville være skønt med lidt solskin i stedet for de tunge grå skyer der hænger over hovederne på os ;0) Men først må de altså afgive en hulens masse sne og så sol ;0)

   Slet
 5. Ja hos mig da vælter sneen ned og har gjort det siden i torsdags... Så jeg ved godt hvem jeg hepper på :)
  Der er eventyrligt flot i haven lige nu, hos mig :)

  God weekend og haveknus til dig
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. .....og det ser ikke mindre end fantastisk ud sødeste Annette......og grøn er jeg stadig ;0)
   Tak og i lige måde

   Slet
 6. Her i Midtjylland regner det skiftevis med sjap og store snefnug, men er væk med det samme.
  Ser gerne lidt sne inden frosten. Det ved jeg at planterne synes bedst om, ingen barfrost,

  Go weekend til dig.

  Hilsen Bente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente - *SMILER* - tror vi må bor i samme landsdel - for det er netop en beskrivelse af et kig ud af mine vindue. Det er godt nok trist at det ikke kan tage sig sammen og blive som en dyne over vores skønne planter.

   Slet
 7. Smukke billeder! Men jeg hepper nu på Frøken Tø ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nana......jeg an så betro dig at hun vandt her hos mig.....ingen sne overhovedet tilbage :0)

   Slet
 8. Jeg hepper på kong frost, så vi kan få noget klar luft og blå himmel. Dog gerne lidt sne først til at putte planterne i. Kuldekimerne skulle jo også gerne have lidt kulde og der er ikke plads i køleskabet til flamingokasserne, fnis

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja .....det vil bare gøre så godt for både folk og fæ hvis den frostklare himmel kunde herske en månedestid ;0) Nej du har ret....der kan godt opstå lidt pladsproblemer hvis Frøken Tø insisterer Ulla :0)

   Slet
 9. hmmm, jeg er lidt i syv sind, synes absolut at alle snebillederne i blogland er skønne..... men sner er jo også lidt besværligt, og min arbejdende mand siger - nej til sne........ men hvis ingen fortæller ham det, så tror jeg nok jeg vil tillade mig at være lidt uenig, og heppe på kongen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pssst.....jeg siger ingen ting så hep du bare videre i det små ;0)

   Slet
 10. Nyder dine sukke billeder :)

  SvarSlet
 11. Hej Dorthe.Dejlige billeder fra din have.Og jeg hepper også på lidt klart vejr med sne............for det er bare så smukt i haven med et hvidt lag over det hele..Er også træt at det regnvåde og mørke vejr det har været indtil nu.
  Så kong vinter er velkommen.God weekend knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette.....jo flere vi hepper på Kong Frost jo bedre - måske han så hører det til sidst :0)

   Slet
 12. Du er så god til collager! Du har ret vinteren ved ikke rigtig, hvad den vil.
  Jeg vil gerne have sne, frost og sol.
  God weekend!
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej den er lidt vægelsindet Jette.....indtil videre ingen sne her :0)

   Tak og i lige måde :0)

   Slet
 13. Hej Dorthe

  Vi skal da have frost - dette her vejr som hverken er fugl eller fisk er ikke godt for noget eller humøret og da heller ikke planterne!
  Men mon ikke næste uge bringer den kulde de lover?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da det vi skal Karsten......en månedstid og så må foråret gerne komme springende ud af det blå sidst i februar ;0) Vi må afvente og se hvad der sker på vejr fronten......i først omgang forsandt ALT det hvide her ;0)

   Tak og i lige måde

   Slet
 14. Hej. Jeg stemmer helt klart på frost og sne, men ikke for meget da jeg har termin i dag og gerne vil kunne komme frem til sygehuset hvis nødvendigt:) mvh Laila

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg krydser fingre for godt føre Laila når tiden kommer......da jeg selv ventede et januar barn havde jeg termin d. 1. januar og fødte d. 26. - ventetiden var LAAAAAAANG kan jeg betro dig. Jeg hepper nu på Kong Frost, pænt føre og at dine piger er blevet storesøstre når vi ses igen ;0)

   Knus

   Slet
 15. Hej
  Alltid kul att titta in här och se hur du har det. Jag njuter av snön idag faktiskt.
  Känns lugnt och skönt och man kan sitta vid datorn utan dåligt samvete.
  Allt gott
  Annika

  SvarSlet
  Svar
  1. Sødeste Annika - det er altid en glæde når du kigger forbi. Sneen er jeg misundelig på her er det gråt og trist....sne ville give et helt andet lys og en anden energi ;0) Tror også jeg med god samvittighed vil slå mig ned ved computeren lidt i dag :0)

   Slet
 16. Jeg hepper på Kong frost :-)
  Sne og frost kan bare komme an... et par måneder.. og SÅ er jeg klar til forår.
  Skøn weekend
  Knus Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Super Susan.....og hvad vi ønsker skal vi få.....er det ikke sådan det lyder. Jeg håber i hvert fald ;0)

   Slet
 17. Hepper i den grad på Kong Frost.
  Men tror han er lidt af en tøffelhelt og lader Frøken Tø vinde, desværre.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må jo nok give dig ret Heike.....her har han i hvert fald trukket sig - og alt "den lidt" sne der var - er væk :0(

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...