Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

tirsdag den 28. januar 2014

DIY Islygter.


Hvor skønt......islygternes tid er endelig over os og pyntet med et lille drys fygesne tager de sig endnu smukkere ud nu end i weekenden hvor haven bare var grå og kold og ikke mindst blæsende.

Blæsende er det stadig  også noget så forskrækkeligt, så det kræver sin kvinde at holde ild i lygterne  mens billederne tages......et rigtig godt tips til stormfulde dage er at købe de sejlivede "gravlys" og stille i lygterne - de kan klare selv de sejeste vindstød når de står nede i de største isballonlygter.


Lav selv islygter af balloner:

Simpel og smuk vinter øvelse der spreder hygge i winter wonderlandet.
 • fyld nogle gode store og kraftige balloner med iskold vand 
 • afslut med et lille pust luft inden du binder knuden (dette for at få en jævn flade islygten kan stå på)
 • stil ud i en dybfrossen have et døgn eller to (alt efter temperaturen)
 • prik hul på ballonen og resterende vand fosser ud af den frosne skal
 • tænd gravlys eller fyrfadslys (tag folien af og stil evt. i en lille glas stage så holder de længere og det er lettere at skifte lys)
 • ENJOY og tag endelig  billeder :0)  
Se evt. tidligere års islygter  ved at klikke her

36 kommentarer:

 1. Ih... hvor ser det smukt og stemningsfuldt ud hos dig også - skønt med islygte tid og nu er der jo tilmed kommet mere sne:) Det er så sjovt at tænke på at der måske lige nu rundt omkring står masser af kulørte balloner i haverne, for jeg tror at mange har lyst til at lave disse smukke islygter. Fra dit næstsidste billede med balloner til det sidste med islygter kan man kun sige: VUPTI :)
  Smukt, Dorthe

  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* ja det er jo som bekendt godt med lidt kulør på tilværelsen Ulla - og kulør det må man da give at ballonerne har ;0) JA lysten til lidt have hygge tiltager i takt med frosten ......og det er godt der trods alt er noget at hygge med i en kold til ;0)

   Slet
 2. Jeg køber ballonerne med det samme :-), flot.....:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå du bliver fristet til.....de er sjove at lave og så er de så smukke især med sne omkring ;0) Køb de store og lidt kraftige balloner....evt. Bilkas barbie balloner eller lign :0)

   Slet
 3. Smukt!! Hvor er de blevet store og klare! Jeg forsøgte mig også sidste år, men de blev slet ikke så flotte som dine. Jeg må vist prøve igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karin.......ja der er ikke andet for. Det er ikke altid mine bliver så klare som dem her....tror det har noget at gøre med hvor hårdt det fryser ....men ved det ikke helt ;0)

   Slet
 4. Hvor ser det smukt og hyggeligt ud.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Åse.....du er altid velkommen ind omkring :0)

   Slet
 5. :-) Det ser bare SÅ hyggeligt ud!
  Knus
  Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak sødeste Signe - godt at have dig tilbage ;0) Kæmpe Knus

   Slet
 6. Sikke nogle fantastiske billeder. Jeg er helt lamslået af beundring.
  Balloner er nu helt klart kommet på indkøbslisten :-)
  Vinterhilsen fra Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - Ja du må ud og shoppe Heike.......du bliver ikke skuffet det er jeg sikker på ;0)

   Slet
 7. Hej Dorthe
  Hvor er de bare flotte og meget stemningsfulde, når de står der og lyser i haven.
  Flot collage!
  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
 8. Det er meget smukt! Jeg er lidt misundelig på jer der trives i frosten og laver fine lygter. Jeg er bare sur over at det er så koldt ... Indtil jeg ser billeder som dine. De hjælper :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* det er da bare så skønt Nana med frost......hvis ellers det bare ville lade være med at blæse en halv pelikan samtidig.....vinden er ikke til at holde ud :0)

   Slet
 9. Jeg kastede mig ud i et islygteprojekt i går. Det var det første nogensinde. Jeg brugte plastikposer, og jeg må indrøme, at det blev en ommer. Nu har jeg været i Brugsen og købe balloner efter at jeg læste dit indlæg. Det er ikke helt koldt nok endnu, så der går nok et par dage før det bliver til brugbare islygter ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* Plastikposerne har jeg ikke afprøvet....men det var da et forsøg værd syntes jeg :0) Tror nok de skal fryse i nat...her lover de 5-7 graders frost ;0)

   Slet
 10. Så mange flotte islykter. Koselig med lys i hagen.

  Klem Vivi

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vivi....lidt hygge må der til her i den mørke tid ;0)

   Slet
 11. Hej. Hvor ser det bare godt ud. Jeg tror, jeg må ud og have fat i nogle balloner, for jeg vil også gerne kunne kigge ud på sådan et syn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå Birgitte.....en kop varm kakao mellem hænderne mens man sidder inde i varmen og nyder synet....det er ikke så ringe endda ;0)

   Slet
 12. Det er det skønneste syn, og meget stemningsfuldt. Jeg har lagt små lyskæder i nogle af mine, og så tænd og sluk ur. Ikke helt så smukt, som levende lys, men så bliver de tændt og indefra ser det dejligt ud. Der findes også fyrfadslys til batteri, men igen det er ikke så smukt som den ægte vare, men en løsning i meget blæst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja blæsten driller godt nok en del....og din løsning med en lille kæde vil jeg huske Anette.....størst succesi disse dage har jeg med gravlysende....de holder til lidt vindstød bare de står nede i islygten ;0)

   Slet
 13. Hej Dorthe.Utroligt smukke billeder.............der ser bare så stemningsfuldt ud i din have.Og tak for vejledningen.
  Det er bare den store dille på bloggen lige for tiden,
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette. Det var bare så lidt.....og ideen er jo for en god ordens skyld ikke min.....men inspireret af andre bloggere og fra bogen "de magiske måneder" har de været fast inventar i haven de sidste par vintre sammen med mine stjeneforme ;0)

   Slet
 14. Hej Dorthe tak for at dele instruktionen, hvor ser det bare vidunderligt ud i din have!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak og det var bare så lidt Tina......blogland er et fantastisk sted at dele inspiration ;0)

   Slet
 15. Vilka lyktor!
  En ser nästan ut som månen.
  Så himla imponerade.
  Tack för att du visar oss så fint.
  Annika

  SvarSlet
 16. Jeg er måske den sidste der ikke har prøvet at lave islygter, men nu MÅ jeg alligevel prøve:o) Gad vide om der er balloner at få stadigvæk for du har altså overbevist os alle, sødeste Dorthe:o)
  Knus

  SvarSlet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...