Min lille have er mit fitnesscenter - der er åbent 24-7 årets 365 dage. Altid med en mulighed for at få rørt havemusklerne . Velkommen til - jeg sætter stor pris på dit besøg og håber du føler dig hjemme her blandt havetrivialiteter og årstidsnormaler..... måske du endda får lyst til at plante en staude hos dig selv eller lægge en kommentar hos mig, det ville glæde mig meget - så: Carpe Rutila

GRIB SPADEN - Venlige have hilsener Dorthe alias: Frøken Solhat / IG: glimpses_and_moonlight

lørdag den 9. november 2013

Pindsvin og det nye pindsvinebo.

 
Vi har som I ved altid haft pindsvin i haven - lige pt. bor Peter Pind i vores hjemmelavede pindsvinebo henne under det flammende røde ahorntræ. Vi har så vidt vi ved aldrig haft unger - men hør lige hvad jeg fandt en aften i september.
 
Denne søde lille fyr blev lidt fortumlet da jeg en aften smuttede ud mørket for at hente en glemt havehynde ind - jeg ser den ikke og kommer til at træde på den hvorefter jeg i min forskrækkelse sparker til den da jeg uforvarende troede det var en tot græs. Da jeg fornemmer den trille er jeg øjeblikkeligt klar over at det ikke var græs og kigger nærmere på den.
 
En lille rund pindsvinekugle - jeg samler den op i skræk for at jeg har skadet den og vælger at tage den med ind i lyset i udestuen for at se om den er ok.
 
Som billederne viser var den ved godt mod og efter nogle minutter hvor den lå rullet sammen på bordet i udestuen i fuld vigør. Pyha.....den blev den sat ud igen og vi håber ikke den er blevet så forskrækket at den flytter alt for langt væk :0)
 
Nogle dage efter forvandlede vi vores gamle kaninbur til endnu et pindsvinebo - den blev savet ned i pindsvinehøjde - fik lavet en indgang på en højde af 7 cm (det har jeg læst skulle være ideelt - så kattene ikke kan komme derind), foret med halm og tørre blade og så blev den placeret omme i nærheden af det andet bo godt skjult af brænde og kvas.
 
Nu er vi så spændte på om vi kan lokke endnu en logerende ind.....
 
TIL LEJE skiltet står der endnu ;0)
 
 
 
Her kan I læse om dengang Peter Pind var i kærlig pleje hos os i tre uger.
 
 

14 kommentarer:

 1. Hej Frøken Solhat
  Hvor er det dog hyggeligt, at I har pindsvin i haven! Tak for den lille fortælling om Peter Pind.
  God Weekend
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er super hyggeligt - og så hjælper de jo med at holde sneglebestanden nede ;0)

   Slet
 2. Nååå.........lille dyr. Godt i tog jer kærligt af ham efter en lidt voldsom førstegangs hilsen ;-)
  Spændende om i kan få flere pindsvin til at flytte ind i haven :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var ikke et helt heldigt førstehåndsindtryk den bette fyr fik.....men jeg håber jeg fik rådet bod på det :0)

   Slet
 3. Hvor er det hjertevarmende læsning. I er ualmindelig heldige at have nærkontakt med jeres pindsvin. De får den fineste behandling og de forstår det jo godt, for ellers ville de jo ikke blive ved at holde til hos jer :)
  Jeg kommer til at tænke på, at jeg engang reddede et pindsvin der lå sammenrullet midt på vejen, da jeg kørte forbi. Jeg holdt en til siden for at se om den nu også var død. Det var den slet ikke, så jeg gik langt ind til siden ved en gård og satte den fri hvorefter den spadserede væk. Så hvis der mulighed for det, tjek lige hvis I ser et dyr der ligger stille på vejen - den ligger måske kun helt stille fordi det tror den beskytter sig på den måde. Jeg reddede en kat i samme situation tidligere - den kom sig hos ejerne, da den kun korvarigt var bevidstløs. Men hvis der var kommet en stor lastbil....uhh, det vil vi ikke tænke på.
  Nå, det var en lidt anden historie. Rigtig dejligt at se de fine billeder :) God weekend!
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøn redningsaktion Rose - det er desværre ofte man kommer forbi flade pindsvin på de danske landeveje....din var heldig at det var dig der kom forbi ;0)

   Slet
 4. Se, der er et pindsvin der ligger og sover
  (nej, det er kørt over)
  jeg kom til at tænke på denne Shubidua sang :) Godt I passer godt på jeres pindsvin. Vi ser ofte deres efterladenskaber, men sjældent pindsvinet selv, de er nok generte.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. *SMILER* - godet det var en sang ;0) Det er oftest efter 23 i sommerhalvåret vi kan være heldig at høre den pusle.....men de løber hurtig så det er ikke altid vi er heldige at få den at se ;0)

   Slet
 5. Spændende for hele familien, om de flytter ind i den nye bolig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er lidt spændende - men endnu er der ledigt i den nye bolig ;0)

   Slet
 6. Det må være held i uheld, at du faldt over den lille pindemand.
  Håber han bliver hos jer.
  Kh Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det håber vi også.....det kunne være hyggeligt med mere end én i haven ;0)

   Slet
 7. Det er hyggelige dyr at have i haven. Vi har haft pindsvin i mange år, men jeg har aldrig set unger, men derfor kan de jo godt have været her.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er super hyggeligt Annette......og vi skal værne om dem de små kræ :0)

   Slet

Hjertlig velkommen i min have. Jeg er utrolig glad for og taknemmelig over at du har lyst til at være med. Din kommentar kort som lang er meget velkommen ;0)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...